Başkan Karaosmanoğlu ‘’Bize diz çöktüremediler, çökmeyeceğiz’’

Bilgievi öğrencilerinin oynadığı “Bitmeyen Mücadele Çanakkale’’ tiyatro oyunu ikinci oyununu Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelendi

Başkan Karaosmanoğlu ‘’Bize diz çöktüremediler, çökmeyeceğiz’’

Bilgievi öğrencilerinin oynadığı “Bitmeyen Mücadele Çanakkale’’ tiyatro oyunu ikinci oyununu Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelendi

01 Nisan 2016 Cuma 12:16
Başkan Karaosmanoğlu ‘’Bize diz çöktüremediler, çökmeyeceğiz’’

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri öğrencilerinin oynadıkları “Bitmeyen Mücadele Çanakkale” tiyatro oyunu izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanatçısı Mehmet Beyazıt Uzgaş’ın yazıp yönettiği ve Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Eğitmeni İnci Cevher Uzgaş’ın yönetmen yardımcılığını yaptığı “Bitmeyen Mücadele Çanakkale” tiyatro oyunu Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Bilgievi Öğrencilerinin oynadığı tiyatro oyunu sırasında Büyükşehir Konservatuarı müzik eğitmenleri de seslendirdiği birbirinden güzel Çanakkale türküleriyle programa ayrı bir tat kattı.

 

SALON TAMAMEN DOLDU

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sergilenen tiyatro oyununa vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katıldığı programda Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Yeşildal, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil hazır bulundu.

 

DESTAN YAZAN KAHRAMANLARIMIZIN ANISINA

“Bitmeyen Mücadele Çanakkale” tiyatro oyunu tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Savaşı’nı konu alıyor. Türk milleti yalnızca can kaybına uğramakla kalmadı. O dönemde hiç mezun veremeyen okullar oldu. Savaşı kazanmıştık ama okumuş yazmış insanlarımızı savaşta kaybettik. Destan yazan kahraman atalarımızın anısına yazılan oyunu oynayan minik Bilgievi öğrencileri oyun sonunda seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Oyun sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, oyunun yazarı ve yönetmeni Mehmet Beyazıt Uzgaş’a çiçek takdim etti.

 

“ÇANAKKALE MÜCADELESİ BİTMEDİ”

Bilgievi öğrencilerinin sahnelediği oyunun ardından konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Çanakkale mücadelesi bitmedi. Çanakkale’de bize diz çöktüremediler” dedi. Başkan Karaosmanoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Vatanımızı daha sonra da işgal etmeye çalıştılar. Leş kargalarının çöküşü gibi Anadolu’yu parsellediler. Dünyanın öbür ucundan gelip hepsi birleşerek Türk dünyasını, İslam medeniyetini kökünden silmek için uğraştılar. Burada da onları bırakmadık. Halkımız yoksul, bitmiş; aydınları, gençliği Çanakkale’de şehit düşmüştü. Ama yeniden dirildik, mücadele ettik, gayret ettik inandık ve sonunda Cumhuriyeti kurduk. Cumhuriyet döneminde de sıkıntılar çektik. Ama Allah’a şükür bugün geldiğimiz nokta Cumhuriyetteki başlangıca göre çok daha özgür, mutlu, müreffeh ve sağlıklı bir ülkede yaşıyoruz.”

 

“GENÇLERİMİZLE, GELECEĞİMİZ DAHA PARLAK OLACAK”

Çanakkale savaşında istediklerini elde edemeyenlerin bugün halen saldırmaya devam ettiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu; “Çanakkale’de açıktan üzerimize gelenler bugün resmi bayraklarıyla gelmiyorlar. Yetiştirdikleri piyonlarla, ajanları ile sağda solda yetiştirdikleri teröristlerle geliyorlar. O gün Çanakkale’de kapımıza dayanıp ülkemizi bölmek isteyenler, bugün yine bize diz çöktürmek istiyorlar. Çökmeyeceğiz, dimdik ayakta olacağız. İşte bunun ispatı bu gençlerimizdir” diyerek, Bilgievi öğrencilerini gösterdi. Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Yetişen gençliğimizle, geleceğimiz bugünden çok daha parlak olacak. Türk halkına, çocuklarımıza, gençlerimize güveniyoruz. Onlar geleceğin mühendisleri, öğretmenleri, iş adamları, askeri, savcısı, hakimi, belediye başkanı, sanatçısı olacaklar. Hepsi bize lazım ve hepsi burada yetişecek” diyerek, oyunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Son Güncelleme: 01.04.2016 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38