Başkan, kariyer günlerine konuk oldu

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 'Kariyer Günleri' kapsamında İhsaniye Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Başkan, kariyer günlerine konuk oldu

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 'Kariyer Günleri' kapsamında İhsaniye Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

31 Mart 2016 Perşembe 11:55
Başkan, kariyer günlerine konuk oldu

 Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 'Kariyer Günleri' kapsamında İhsaniye Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle 'Gölcükte Öğrenci Olmak' projesi adı altında düzenlenen Kariyer Günleri hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Gölcük'ün köklü eğitim kurumlarından olan İhsaniye Anadolu Lisesi'nde düzenlenen kariyer günlerine, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'da katıldı. Öğrencilerle bir araya gelip, onlara tecrübelerini aktaran İbrahim Karaosmanoğlu, "Gelecek nesiller olan sizler, ülkemizi daha iyi noktalara getirmek için mücadele etmelisiniz. Bu kapsamda Gölcük'te ortak olarak hazırlanan projenin öğrencilerimiz açısından olumlu olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Programa, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun dışında Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, İhsaniye Anadolu Lisesi öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 'ÇOCUKLARIMIZA İYİ EĞİTİM VEREBİLMEK İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ' 
Kariyer Günleri öncesinde İhsaniye Anadolu Lisesi öğretmenleri ile öğretmenler odasında buluşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, "Bana mesleğim sorulunca Belediye Başkanı değil öğretmenim diyorum. Sizlerin bu önemli görevi en iyi şekilde yapacağınızı biliyorum. Öğrencilerimize iyi eğitim verebilmek için mücadele etmeliyiz. Onlara öğrencilerimiz değil de, çocuklarımızmış gibi davranmalıyız. Hepsinin sıkıntılarıyla, sorunlarıyla ilgilenmeliyiz. Bir çocuğun eğitimi ona bilgi aktarmakla gerçekleşmez, ona aynı zamanda benliğini kazandırmalı ve geleceğimizi sağlam şekilde oluşturmalıyız. Ancak maalesef bizim eğitim sistemimizde bu böyle değil. Çocuklarımızı birbiriyle yarıştırıyor. Okula gönderiyoruz, okuldan sonra dershaneye gönderiyoruz oradan evde test çözmesini istiyoruz. Bilgilenmek, eğitim almak tabii ki önemli ancak daha da önemlisi çocuğumuza, öğrencilerimize bir kimlik kazandırıp onun kendi ayakları üstünde durabilmesini sağlamaktır" diye konuştu. 

'KENDİNE GÜVENİ TAM BİREYLER OLMALISINIZ'
 Öğretmenlerle sohbetini sürdüren Başkan Karaosmanoğlu, "Her şey her zaman ders çalışmak, sınavlarda birinci olmak değildir. Edepli, çevresiyle iletişim kurabilen bir nesil yetiştirmemiz gerekir. Sosyal hayatın içinde var olan, kendine güveni tam öğrenciler yetiştirirsek her şey daha da kolaylaşır. Çocuklarımıza sorumluluk vermeliyiz. Çünkü yarın bir gün anne baba arkasından çekildiği zaman birey yalnız kaldığını hissediyor. Kendisini ifade edemiyor. Onlara sadece bir tarafı değil, hayatın her \ yönünü öğretmemiz gerekiyor. Yaptığınız görevin kutsal olduğunu herkes biliyor. Bu görevin maddi karşılığı olmaz ancak manevi karşılığı olur. Yetiştirdiğiniz bireyler ileride iyi noktalara geldiği zaman, bu sizin için bir gurur kaynağıdır. Burada iş öğretmende bitiyor. Öğretmen kendini sevdirirse, çocuklarla anlaşır ve onlara kendini iyi aktarabilirse öğrencilerinde dersi dinlemesi o kadar kolaylaşıyor" dedi. 

'ENERJİMİZ SİZLERSİNİZ'
 Kariyer Günleri kapsamında Gölcük İhsaniye Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda öğrencilerle bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, öğrencilerin ülkemizin geleceğini ileriye taşıyacak kişiler olduğunu belirtirken, "Bizleri hayata bağlayan en büyük enerji kaynakları sizlersiniz. Ülkemizin en güçlü tükenmez kaynağı iyi yetişen gençlerdir. Ben ülkemizi bu konuda çok avantajlı bir noktada görüyorum. Karakter yapısı düzgün, umudu olan, umudunu gerçekleştirmek adına hayallerinin peşinden koşan gençler bizleri iyi noktalara getireceklerdir. Sizler iyi yetişip, geleceğe iyi hazırlanırsanız bu ülkemizin en büyük zenginliği olacak. Çevresiyle iletişimi iyi, barış ve kardeşlikten yana olan, çalışkan gençler ileride ülkemizi iyi noktalara taşıyacaktır" diyerek sözlerini sürdürdü. 

'HANGİ İŞİ YAPARSANIZ YAPIN, EN İYİSİNİ YAPIN' 
Gençlerin ileride yapacakları işle alakalı bilgi ve birikime sahip olması gerektiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Hangi işi yaparsanız yapın, en iyisini yapın. Mimarlık, Mühendislik, Doktorluk ya da herhangi bir konuda yaptığınız işte bilgi ve birikime sahip olmalısınız. Artık sizin omuzlarınıza da sorumluluk yavaş yavaş biniyor. Gölcük 1999 yılında çok acı bir felaket yaşadı. O felaketin izleri başarılı çalışmalar sonucunda silindi ancak siz bunları unutmayacaksınız. Bizi yok eden depremin hazırlıklarını kim yaptı? Maalesef üzülerek söylüyorum ki bizler yaptık. O evleri kendimize mezar yaptık. 2 kat binaya 7 kat daha çıkarak 9 katlı bir yapı oluşturursanız, bir felakette yerle bir olursunuz. Biz artık böyle şeylere izin vermiyoruz. Buradan yola çıkarak, yaptığınız işin en iyisini yapmanızı istiyoruz. Bu acıyı bir daha yaşamamak için çalışmalarımızı iyi bir şekilde sürdürmeliyiz" dedi.

 ‘KENDİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ’
 Gençlere tavsiyelerde bulunan ve gelecek planlarını en iyi şekilde yapmaları için önlerinde olanaklar olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Ülke olarak yaptığımız çalışmalar ve hizmetlerle iyi noktalara geldik. Sizler gelecekte bu iyi noktayı daha da ilerilere taşıyacak kişilersiniz. Önünüzde uzun bir yol var. Bu yolu en faydalı, en sağlıklı şekilde kullanmanız gerekiyor. Mutlu bir hayat yaşamanız için kendinizi geliştirmeniz ve yetiştirmeniz lazım. Her şey yüksek not almak değil. Önceliğiniz kendini iyi yetiştirip, topluma faydalı bireyler olmaktır. Sizlere gireceğiniz sınavlarda ve hayat yolunda başarılar diliyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Programın sonunda Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Başkan Karaosmanoğlu’na çiçek ve hediye takdiminde bulundu.

Son Güncelleme: 31.03.2016 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38