Başkan, Özel yetenekli öğrencilerle bir araya geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye’de özel yetenekli çocukların öğrenim gördüğü tek okul olan Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesine (TEVİTOL) konuk oldu.

Başkan, Özel yetenekli öğrencilerle bir araya geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye’de özel yetenekli çocukların öğrenim gördüğü tek okul olan Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesine (TEVİTOL) konuk oldu.

01 Mart 2015 Pazar 23:12
Başkan, Özel yetenekli öğrencilerle bir araya geldi

Gebze Muallimköy’de 1990 yılında kurulmuş ve maddi olanakları sınırlı özel yetenekli çocukların eğitildiği Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesine misafir olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, burada öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Yerel Yönetimlerde Büyükşehir Modeli üzerine öğrencileri bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gelen soruları da samimi bir şekilde cevapladı. Okul Müdürü Bayram Sevgen tarafından karşılanan ve okul hakkında detaylı bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, öğrencilerle yakından ilgilendi. Onlarla sohbet eden ve beraber öğlen yemeği de yiyen Başkan Karaosmanoğlu, öğrencilere yaşam tecrübelerini aktardı.

         “SİZLER BU ÜLKENİN LİDER YETENEKLERİ OLACAKSINIZ”

İnanç Türkeş Özel Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşen söyleşide Başkan Karaosmanoğlu, “Toplumumuza yön verecek liderler sizin aranızdan yetişecek. Türkiye’nin en güzel okullarından bir tanesinde eğitim alıyorsunuz. Eğitim de bizim ve yakın tarihin olumsuzluklarını şuan sizler yaşamıyorsunuz. Ülkemizin geldiği durum şu an çok iyi noktada. Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyet seviyesine inanıyorum ki, sizler gibi gençlerle ulaşacağız. Kendinizi geleceğe çok iyi hazırlıyorsunuz. İnanıyorum ki bizim yaptıklarımızdan daha iyilerini gelecekte sizler yapacaksınız. Bugünün gençleri olarak yarının lider yetenekleri olacaksınız” şeklinde konuştu.

 BELEDİYELERİN ÇALIŞMA PRENSİPLERİNİ ANLATTI

10 yıl önce Kocaeli’nin Büyükşehir Belediyesi olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, “2004’ten itibaren Belediyemizin kurumsal kimlik kazanması için çalışmalar gerçekleştirdik. İlçe Belediyelerimizin ortaya koyamadığı büyük hizmetleri Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirir. Belediyeler arası sağladığımız işbirliği sayesinde, birçok hizmeti organize şekilde yapabiliyoruz. Yaşanan aksaklıkları ise hızlı biçimde çözme gayretinde oluyoruz” dedi.

 “SOSYAL HAYATTAN ASLA KOPMAYIN”

İnanç Türkeş Özel Lisesi öğrencilere önerilerde de bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kendinizi hayata iyi hazırlayacağınızı biliyorum. Zor ve bir o kadar güzel süreçten sonra iş hayatında kendinizi göstereceksiniz. Ancak sosyal hayattan asla kopmayın. Belli dönemlerde halkın ve yaşamın içinde olun. Her şeyin sadece aldığınız puanlardan ibaret olmadığını da bilin. Bizler sizlerden çok daha zor şartlarda okuduk. Şanslı ve iyi bir okulda eğitimlerinizi sürdürüyorsunuz. Kendi sobamızı yakmak için evden odun taşıdığımız, iki sınıfın beraber ders işlediği dönemlerden geçtik. Bunlar elbette geçmiş dönemlerde kalmakla birlikte, artık çok daha iyi eğitim şartları altında okul hayatlarını sürdüren bir gençlik var” ifadelerini kullandı.

 SORULARA İÇTENLİKLE CEVAP VERDİ

Uzun bir zamandır belediye başkanlığı yaptığını da sözlerine ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, öğrencilerden gelen sorulara da samimiyetle cevap verdi. Başkan Karaosmanoğlu bir soru üzerine, “25 yıldır belediye başkanlığı görevini sürdürüyorum. Seçilmek elbette zordur ancak görevde kalmak çok daha zordur. Sadece yol ve köprü yapmakla seçim kazanamazsınız. İnsanların gönlünü kazanmak gerekir. Bunu yapamazsanız her işte olduğu gibi bir zaman sonra başarısız olursunuz. Sizlerden insanlığa ve ülkemize faydalı güzel bir insan olmanızı istiyorum” dedi. Diğer bir öğrencinin sorusu üzerine de Başkan Karaosmanoğlu, “Geri dönüşüm konusunda ilimizde önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Ancak ilçe belediyelerimizin daha çok insiyatif alması ve bu konuda daha titiz çalışmaları konusunda kendilerinin dikkatini çekelim. Dünyamızın, ülkemizin ve başta şehrimizin en önemli çevre çalışmalarından birisi olarak geri dönüşümü çok önemsiyorum. Hem ülke ekonomisine katkı hem de çevremizi korumanın en güzel yolarından bir tanesidir” diye konuştu.

 BU OKULA KİMLER GİREBİLİR?

Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVITOL), her öğrencinin bireysel özelliklerini ve yeteneklerini tanılamak ve onların bu yeteneklerini en üst düzeye kadar geliştirmeyi amaçlıyor. Onları sürekli değişen dünyaya hazırlayarak, insanlığa anlamlı katkılarda bulunmalarını sağlayacak eğitimi veriyor. Ekonomik ve sosyal açıdan zor durumda olan özel yetenekli öğrencilerin, becerilerini insanlığın yararına dönük geliştirmek, bu tür gençleri toplumumuza yön verecek liderler olarak yetiştirmek amacını güdüyor. Özel sınavlardan sonra, titiz bir değerlendirmenin ardından okul, öğrencileri bünyesine katıyor.

 

Son Güncelleme: 03.03.2015 00:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38