Beklenen isim açıklandı

AKP'nin yeni genel başkan adayı ve yeni Başbakan adayı kim olacak?' soruları yanıtını buldu

Beklenen isim açıklandı

AKP'nin yeni genel başkan adayı ve yeni Başbakan adayı kim olacak?' soruları yanıtını buldu

19 Mayıs 2016 Perşembe 13:50
Beklenen isim açıklandı

 AKP genel başkan ve başbakan adayı olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı belirledi. AKP MKYK toplantısı sona erdi. Toplantının 45 dakika sürdüğü öğrenildi. Toplantıda genel başkan ve başbakan adayının Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olması kararlaştırıldı.

Toplantı sonrasında AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısı düzenleyerek, genel başkan adayını kamuoyuna duyurdu. Çelik, bu ismin Binali Yıldırım olduğunu duyurdu.

 

ÖMER ÇELİK DUYURDU

AKP sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaparak genel başkan adayını duyurdu.

İşte Çelik'in açıklamasından satır başları:

19 Mayıs Atatürk’ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Bugünlerde hepimizin beraber yaşadığı bir süreç var, Türkiye Cumhuriyetimizin tehdit altında olduğu bir dönemde kahraman evlatlarımız şehit oluyorlar. Hepsini buradan yad ediyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı iletiyoruz. Şehit ve gazi ailelerimize en içten duygularımızı iletiyoruz. Geçen gün Diyarbakır’da şehit olan vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz. 

AKP'nin bu genel merkezi tarihin seyredildiği değil, tarihin yazıldığı ve dünyanın siyasi tarihine katkı yapıldığı bir genel merkezdir. Bu kadro kurucu genel başkanımızın, liderimizin öncülüğünde ilerlemektedir. Buradan kendisine de saygılarımızı iletiyoruz. Cumhurbaşkanımızla AKP kadroları arasında nasıl bir ilişki var tartışmasını muhalefet partileri yürütüyorlar. Bu tartışmayı bitirmenin zamanı gelmiştir. 

Sayın cumhurbaşkanımızla AKP kadroları arasında bir milim bile mesafe yoktur dün olmamıştır bundan sonra da olmayacaktır. AKP deyince dünya markası olmuş bir siyasi partiden bahsediyoruz.

AKP deyince bir dünya markasından bahsediyoruz. Bu parti Türkiye siyasetinin gelmiş geçmiş en büyük markası olduğunu teyit etti. Referans verilen bir organizasyon olmada da devam ediyor. AKP bizim tarihteki kutlu yürüyüşümüzün bu zaman dilimindeki en güçlü nefesidir. AKP herkesin kendisi için dayanak bulduğu, ışık bulduğu bir vizyonun adıdır. 

Milletimizi millet yapan dinamiklerimizin demlenmiş halidir. Dün yapılanlarla yarın yapılacaklar arasındaki en sağlam köprü olarak dimdik ayakta olmaya devam edecektir. AKP sadece bir siyasi partinin iktidara gelmesi için uğraşan bir kadronun partisi değildir. Tarihten bu yana devam eden bir yolun adıdır. Biz AKP'de siyaset yapanlar Allah’tan ve milletten başka kimseden talimat almayan bir kadroyuz. 

Çeşitli aşamalardan geçtik, çeşitli aşamalarda bu kadro direndi. Ön sıralarda oturanlar değil, mahalle delegelerimiz, o seçimlerde adı sanı bilinmeden bu millet için koşturanlar bu başarının gerçek sahipleridir.  Yeni bir aşamadayız, kongreye gidiyoruz.  Sayın başbakanımız aday olmayacaklarını açıkladılar. 
Kendilerine şimdiye kadar yaptıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kurucu genel başkanımızın, liderimizin cumhurbaşkanı olmasından sonra kimin genel başkan olacağına dair bir temayül oluşmuştu. Bu temayül burada da uygulandı. İstişareler sonucunda bir tablo ortaya çıkmıştır. Çok değerli arkadaşımız Sayın Binali Yıldırım…

Başarılarıyla bütün bakanlık hayatı boyunca, bu kadro ile birlikte yola çıkan ilk isimlerden biridir kendisi. Milletle beraber yürüyen, çok değerli bir devlet adamı olarak bugünlere gelmiştir. AK Parti Genel Başkanlığı’na adaylığı çok büyük bir mutabakatla ortaya çıkmıştır. Birlik, beraberlik içinde, yorulmayı bir utanç sayarak, tüm arkadaşlarım adına kendilerine hayırlı olsun, Allah mahcup etmesin diyorum. 

 

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?

Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955 tarihinde Erzincan Refahiye’de dünyaya geldi. Baba adı Dursun,anne adı Bahar’dır. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşave Deniz Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı bölümdeyüksek lisans yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı.

1978 – 1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi’nde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

1990 – 1991 yılları arasında İsveç’te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne (IMO)ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitimsırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa’da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu.

1994 – 2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri’nde (İDO) Genel Müdürlük görevi yaptı.

3 Kasım 2002 genel seçiminde AKP İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girerek, 58. ve 59. AKP hükümetlerinde Ulaştırma Bakanı olarak görev aldı.

22 Temmuz 2007 genel seçiminde AKP Erzincan milletvekili seçildi ve 60. AKP hükümetinde Ulaştırma Bakanı olarak kabinedeki görevine devam etti.

12 Haziran 2011 genel seçiminde AKP İzmir milletvekili seçildi ve 61. AKP hükümetinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak kabinedekigörevine devam etti.

Öncüllerinden farklı olarak, 11 yıl üst üste görev olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en uzun süreli görev yapan Ulaştırma Bakanı oldu.

2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyüksehir Belediye Başkan adayı oldu.

Evli ve 3 çocuk babası olan Binali Yıldırım, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Son Güncelleme: 19.05.2016 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38