BELEDİYE MECLİSİ VE NİTELİK

Başkanı çalıştıracak olan ekibidir derim her zaman. Bilişim çağında eski başkanlık anlayışları yavaş yavaş tarih olmalı diyorum. Bunun yolu da öncelikle meclisten geçer.

BELEDİYE MECLİSİ VE NİTELİK

Başkanı çalıştıracak olan ekibidir derim her zaman. Bilişim çağında eski başkanlık anlayışları yavaş yavaş tarih olmalı diyorum. Bunun yolu da öncelikle meclisten geçer.

09 Mart 2014 Pazar 13:32
BELEDİYE MECLİSİ  VE  NİTELİK

 Oldum olası belediye meclisine ilgim vardır. Ne iş yapar diye çok merak ederim.  Aslında ben meclisi çok önemsiyorum. Meclisin işlevini yerine getirebilmesi için de nitelikli insanlardan oluşması gerekir diyorum.  Bu sözü söylediğimde mevcut meclis üyeleri alınıyor. Hemen biz niteliksiz miyiz  diyorlar. Bunun kararını vermek haddim değildir.  Ben meclis üyelerinden ne bekliyorum onu söylerim, olması gerekeni söylerim, gerisi herkesin takdirine kalmış.

Meclis üyesi ne iş yapar ?  Bulunduğu bölgenin sorunları ile yakından ilgilenir, başkana yapılması gerekenlerde yardımcı olur, fikir üretir, proje sunar. Yapılan işlerde branşı ile ilgili konuları inceler, belediye bütçesini onaylar, seçmeni bilgilendirir ve buna benzer işleri yapar.  Kısacası onu seçen kitleyi temsil eder.  Halkla belediye arasındaki iletişimi kurar.

Bu işleri yapabilmesi için: tahsilli, kültürlü, bilgili, partisine oy getirecek potansiyelde, gerektiğinde başkana  hesap  soracak ve onu yanlışlarından alıkoyacak cesaret ve güçte olmalı diyorum. Bu vasıfların birkaçını taşıyanlara sözüm yok. Bu vasıfları taşıyıp taşımadığını herkes kendine sorabilir.

Meclis üyeliği için gerekli vasıflardır bunlar, hareket memurları için bu vasıflara gerek yoktur.  Listeyi belirleyecek zevata yakın olmak, parası olmak, belirli bir bölgeden olmak gibi özellikler çok zaman yukarıda saydığım vasıfların önüne geçebiliyor. Mevcut listeler böyle demiyorum. Eminim ki özellikle başkanlık seçimini kazanacağını  düşüneneler nitelikli meclis üyesi seçimine dikkat etmişlerdir. Zaten etmedilerse 30 martta halk onlara gereken cevabı verecektir.  Kolayı zora sokanlar varsa, lütfen bu yazımı seçimden sonra bir daha okusunlar.

Genellikle lider ön plandadır, yerel seçimlerde ise  başkanın ismi ön plana çıkmakta ve meclis listesi göz ardı edilebilmektedir.  Zaten halkımız da yerelde,  genellikle başkana oy verir. Bu seçimde ise durum biraz daha değişik ve Lider ön plandadır.  Ağırlıklı 17 aralık konuşulmakta, kemikleşmiş oylara mesajlar verilmektedir. Kemikleşmiş oylar için ara sıra mesaj vermeniz yeterlidir ancak, bu seçimde sonucu partizan davranmayanların oyları belirleyecektir. Bu oylar, diğer partilerden emanet oylardır.  İşte bu emanet oylar için verilen mesajlar kadar, belediye başkanı ve ekibi önem taşıyacaktır ve listede liyakata uymayanlar, 30 marttan sonra dizlerini döveceklerdir.

En derin muhabbetle herkese saygılarımı sunuyorum.

Son Güncelleme: 09.03.2014 13:34
Anahtar Kelimeler:
VeMeclisiBelediyeNİTELİK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38