Bir yılda 300 kadın cinayeti

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker 8 Mart Dünya kadınlar Günü nedeniyle açıklama yaptı.

Bir yılda 300 kadın cinayeti

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker 8 Mart Dünya kadınlar Günü nedeniyle açıklama yaptı.

08 Mart 2016 Salı 18:13
Bir yılda 300 kadın cinayeti

 Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker 8 Mart Dünya kadınlar Günü nedeniyle açıklama yaptı.

 

Ülkemizde Çok Önemli Meseleleri Bir Güne Sıkıştırmak Gibi Bir Genel Kabul Vardır.                  Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle Selma Çalışkan, Emine Kartal, Dilek Yılmaz, Tuğba Bilen, Havva Yıldırım Güler, Hatice Altıntaş Gülen’in katılımı ile yapmış olduğu basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Çeker; Ülkemizde çok önemli meseleleri bir güne sıkıştırmak gibi bir genel kabul vardır. 3 Aralıkta Engelli vatandaşlarımız, 24 Kasımda öğretmenlerimizi, 14 Martta sağlık çalışanlarımızı,  8 martta da kadınlarımızı gündemin en ön sırasına getirilir, bir gün konuşulur ve sonra ne yazık ki unutulur. Diyen Çeker; Böylesine kurulu bir düzen içerisinde ise ne yazık ki sorunların çözümünde mesafe almakta asla mümkün değildir. Dedi.  

Süslü Cümleler İle Kıymetli Vakitler Heba Edilmektedir.                                                                            Başkan Çeker; Günü birlik sözler, yarına hatırlanmayacak vaatler ve süslü cümleler ile kıymetli vakitler heba edilmektedir.  Bu önemli günleri sorunların çözümü için somut adımların atıldığı günler olarak görmek temel beklentidir. Dedi. Çeker; Ülkemiz bu sene  kadına yönelik şiddetin ve cinayetin tahammül edilemez bir düzeye ulaştığı bir hal ile 8 Martı karşılamaktadır. Bir yıl içerisinde 300’e yakın kadının cinayete kurban gitmiştir. Dedi. Çeker; Neredeyse her gün kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz haberleri yurdun dört bir yanından gelmektedir. Diyen Çeker; Tarihi köklerinde kadının ayrı bir değeri ve önemi olan medeniyetimiz bugün içine düştüğü bu durumdan mutlak suretle kurtulmalıdır. Dedi.

Sömürülen, Güvencesiz Çalışmaya En Fazla Mahkum Edilen Kadınlarımızdır.                Şube Başkanı Çeker; Kadınlarımızın sosyal hayatta karşılaştıkları sorunların yayında çalışma hayatında da sıkıntılar yaşamaktadırlar. Türkiye’de iş gücü piyasasında emeği en fazla sömürülen, güvencesiz çalışmaya en fazla mahkum edilen kadınlarımızdır. Diyen Çeker; Tekstil atölyelerinde, temizlik işlerinde, tarım işçiliğinde yemek şirketlerinde ve belediyelerin taşeronluk yapan firmalarda en çok ezilen düşük ücrete mahkum edilen ve iş güvencesiz olarak çalıştırılan kadınlarımızdır. Dedi. Çeker; İş yerlerinin küçülmeye giderken önce kadınların işten çıkarılması ile başlamaları gibi birçok olumsuzlukta kadının çalışma hayatında yakasını bırakmayan sıkıntılardır.  Bugün Türkiye’de nüfusun yarısı kadınlardan oluşurken istihdamda ne yazık ki oranları yüzde 27’dir. Diyen Çeker; Avrupa Birliği üye ülkelerinin istihdam oranı incelendiğinde; 2013 yılında kadın istihdam oranının en yüksek olduğu ülke %72,5 ile İsveç iken en düşük olduğu ülke %39,9 ile Yunanistan’dır. Avrupa Birliği üye ülkelerinin (28 ülke) ortalama kadın istihdam oranı ise %58,8’dir. Yani ülkemiz bu ortalamaların ancak yarısına ulaşabilmiştir. Dedi.

Üst Düzey Kadrolar Da Kadınlarımız Yeteri Kadar Temsil Hakkı Bulamamaktadır.  Şube Başkanı Çeker; Kamudaki tabloda da birçok sıkıntı mevcuttur.  Üst düzey kadrolar da ne yazık ki kadınlarımız yeteri kadar temsil hakkı bulamamaktadır. Dedi Çeker;  2 milyon 722 bin 652 devlet memurundan 993 bin 973’ü, 8 bin 288 üst düzey memurdan ise sadece 663’ü kadındır. En çok mobbinge uğrayan ve amir baskısına maruz kalanlar kadın çalışanlarımızdır. Diyen Çeker;  Süt izinlerinde ve doğum izinlerinde bir takım artışlar olsa da beklentiden uzaktır. Ağır iş yükü, son gelmek bilmeyen nöbetlerin en çok yorduğu ve tükenmişlik sendromuna ittiği yine kadın kamu görevlileridir. Ailesine vakit ayıramayan, çocuğuna kreş bulmak için bin bir sıkıntıya maruz kalan kadınlarımız. Dedi.

Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyoruz.                            Çeker; İş yaşamlarındaki zorlukların aile yaşamlarını etkilediği kadın kamu çalışanlarımızın bu sorunlarının çözülmesi için mutlaka somut adımlar atılmalıdır. Türk Sağlık-Sen olarak başta şehit anneleri ve eşleri,  Sağlık ve sosyal hizmet alanında şifa dağıtan, şefkat veren,  Çalışma arkadaşlarımız olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz. Dedi. Çeker; Toplumsal yaşamda ve sendikal hayatta mücadele eden kadınlarımıza başarılar diliyor ve kadınlarımızın tüm sorunlarının göstermelik tartışmalardan uzak bir şekilde çözüm odaklı olarak irdelenmesini istiyoruz. Dedi.

Son Güncelleme: 09.03.2016 16:48
Anahtar Kelimeler:
KadınCinayet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38