banner28

Büyükşehir meclisinde seçim heyecanı yaşandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısında 145 gündem maddesi görüşüldü

Büyükşehir meclisinde seçim heyecanı yaşandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısında 145 gündem maddesi görüşüldü

15 Nisan 2016 Cuma 15:36
Büyükşehir meclisinde seçim heyecanı yaşandı

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan toplantısı, 14 Nisan Perşembe günü saat 15.00’te Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 145 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda meclis 1. ve 2. başkan vekili, katip üyeleri, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonlarının kurulması ve seçimleri yapıldı

 

BAŞKAN VEKİLLERİ VE ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLECEK

Başkan Karaosmanoğlu’nun Ankara’da toplantıda olması sebebiyle katılamadığı mecliste başkanlık görevini Başkan Vekili Zekeriya Özak yaptı. Gündemin ilk dört maddesini oluşturan seçimlerde Birinci Meclis Başkanı Vekili Adnan Köşker, İkinci Meclis Başkanı Vekil Nevzat Doğan seçildi. Tuba Şensoy, Berna Abiş katip üyeliğine seçilirken Oya Tunçel, Enver Aydemir, Zafer Arat, İsmail Aysu, Abdülkadir Honça encümen üyeleri olarak belirlendi.

 

AKTARMALI BİNİŞ

Büyükşehir meclisinde ayrıca Büyükşehir tarafından bu yıl kararı alınan elektronik bilet sistemi kullanılarak aktarmalı binişler, meclisten oy birliği ile geçti. Aktarmalı binişlerin yapılması için minibüs ve otobüs kooperatifleri ve odaları ile protokol yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na yetki verildi. Alınan yetkiyle şu anda Büyükşehir, kooperatifler ve oda ile yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandıktan sonra protokol imzalanarak aktarmalı binişler başlatılacak.

 

UÇAKLA CENAZE HİZMETİ BAŞLAYACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin şubat ayı meclisinde gündeme getirdiği hava yolu ile cenaze taşıma protokolü de bu ay meclisten geçti. Kocaeli’de yaşayan ancak cenazelerini memleketlerine götürmek isteyen vatandaşların cenazelerinin en kısa zamanda yerine ulaştırılması için yapılan çalışmanın ardından Türk Hava Yolları ile Büyükşehir arasında protokol yapılması için Başkan Karaosmanoğlu’na yetki verildi.

 

145 GÜNDEM MADDESİ

Meclis toplantısı son gündem maddesinde ise Mali Hizmetler Daire Başkanlığının, 2015 yılı Faaliyet Raporu ile ilgili teklifi sunuldu. Toplantıda 23 adet komisyon raporu, 46 adet İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu,14 adet süre uzatımı teklifi, 57 adette daire başkanlıklarından gelen teklifler olmak üzere 145 gündem maddesi görüşüldü. Komisyonlar ve seçilen üyeler şu şekilde oldu;

 

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Zekeriya Özak, Ahmet Pehlivan, Fulya Ebru Önder, Serap Bıçak, Engin Güzel, Murat Kılıç, Orhan Tanış.

 

Plan ve Bütçe Komisyonu: Berna Abiş, İbrahim Bulut, Cafer Tayyar Demirtaş, Ahmet Atlı, Bülent Kanca, Hasan Numan Tonka, Engin Taşdemir.

 

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Hikmet Tuncay, Yakup Kaya, Fatih Meral, Hasan Ayaz, Adnan Balcı, Selahattin Kabadayıoğlu, Serap Özmen.

 

Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu: Mustafa İltekin, Mevlüt Demir, Murat Ölmez, Mustafa Öztürk, Fikriye Çelik, Aykut Bozkurt, İbrahim Karslı.

 

Ulaşım Komisyonu: Faik Recai Bayraktar, Hikmet Çelebi, Murat Tunç, Metin Söylemez, Sedat Kul, Mehmet Başaran, Zafer Şimşek.

 

Hukuk Komisyonu: Emine Zeybek, Ufuk Ekinci, Mehmet Ali Karaaslan, Özlem Ekşi Şahinkaya, İrfan Kurt, Hikmet Çelebi, Erdem Topçuoğlu.

 

İsimlendirme Komisyonu: Hasan Ayaz, Raif Yıldız, Ergün Kahraman, Zeki Kurtuluş, Serpil Yılmaz, Hakan Karakaş, Nihat Değer.

 

Toplumsal Fırsat Eşitliği ve Engelliler Komisyonu: Tuba Şensoy, Orhan Keskin, Ayşe Mamat, Özlem Ekşi Şahinkaya, Aykut Bozkurt, Özcan Özer, Vahit Eryılmaz.

 

Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Komisyonu: Adnan Balcı, Tuba Şensoy, Faruk Denli, Fikriye Çelik, Habip Aşı, Recep Özbakır, Dilek Tan.

Son Güncelleme: 15.04.2016 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38