banner28
banner23
banner36

Ceyhan; suçu yoksa görevine iade edilmesini isteriz

Ceyhan'a o muhtar soruldu...İl başkanları değerlendirme toplantısında konuşan AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Yaman’ın durumunun sorulması üzerine, “Seçilmiş bir muhtarın suçu yoksa görevine iade edilmesini isteriz" dedi.

Ceyhan; suçu yoksa görevine iade edilmesini isteriz

Ceyhan'a o muhtar soruldu...İl başkanları değerlendirme toplantısında konuşan AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Yaman’ın durumunun sorulması üzerine, “Seçilmiş bir muhtarın suçu yoksa görevine iade edilmesini isteriz" dedi.

03 Ekim 2016 Pazartesi 17:02
Ceyhan; suçu yoksa görevine iade edilmesini isteriz
 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından her ayın ilk pazartesi günü yapılması planlanan il başkanları değerlendirme toplantılarının dördüncüsü Lastik-İş Sosyal Tesisleri’nde Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Mustafa Nazlıgül’ün ev sahipliğinde yapıldı. Değerlendirme toplantısına DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül’ün yanı sıra, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu ve Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Nihat Yıldız katılım gösterdi.

Türkiye’ye örnektir bu

DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, “Türkiye’ye örnektir bu. Toplantılara umarım devam ederiz. Kocaeli için yapılacak ne varsa istişare ediyoruz. Bugün aramızda MİA ve Çöp yakma tesisi olmak üzere büyük yatırımları konuştuk. Büyükşehir başkanımız bize ziyaretimizde bir bilgilendirme yapacak.15 Temmuz’dan sonra başlayan gözaltılarda daha dikkatli olması konusu da gündemimizde. CHP İl Başkanımızın Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Yaman’ın görevine döndürülmesi yönünde bir talebi oldu. Zannedilmesin ki burada muhalefet yapılmayacak. Öyle bir dünya yok. Toplantılarda görüşlerimizi bildireceğiz ve gerekiyorsa eleştirilerimizi de dile getireceğiz” dedi.

Talepleri aldık yetkililere ilettik

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Yaman’ın durumunun sorulması üzerine değerlendirmelerde bulunarak, “Seçilmiş bir muhtarın suçu yoksa görevine iade edilmesini isteriz. Ben AKP il başkanıyım. Muhatabı olmadığım konularda cevap vermem doğru değil. Bu bağlamda temennimi ifade edebilirim ama konunun varacağı ben bilemem. Hukuki konularda siyasetçilerin temenni noktasından ileri gitmesi şık değil. Sürecin kısa tutulması temennimizdir. Memuriyet anlamında açıkta olanların en azından sürecin kısaltılması noktasında talepleri aldık yetkililere ilettik” açıklamasında bulundu.

FETÖ operasyonlarının ardından oluşan öğretmen açığının okulları olumsuz etkileyip etkilemediğinin sorulması üzerine değerlendirmelerde bulunan AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Kurban bayramının hemen ertesi günü okullar açıldı. Öğretmen sebebiyle sıkıntı olmadı. Olacaksa da olsun zaten bu vatana ihanet edenlerin çocuklarımıza öğretmenlik yapmasını herhalde bu masadaki kimse istemez. Ben inanıyorum ki bir problem olmadı. Olan problemleri de hemen çözme noktasında gayret gösteriliyor” ifadelerini kullandı.

“TABANDA KATKI SAĞLAMALI”

Bizim derdimiz AKP İl başkanı olarak şahsi hukuklarımızın yürümesi diyen Ceyhan, “Bizim tek derdimiz bir birimize olan muhabbetimizi. Kentin sorunlarını hep beraber istişare ediyoruz. Çözüm önerileri farklı olan insanlar bir arda oturuyor bu Türkiye’de bir ilk. Tabanlarımızın da bu birliğe katkı sağlanma zorunluluğu vardır. Bu yürümeyecek tavrı bu kent için sıkıntıdır. Başkanlar önemli projeler hakkında, tramvay gibi, çöp yakma tesisi gibi konularda bilgilendirilecek.  MİA konusunun bir takım sıkıntıları var. 5 problemden 1 tanesinin bile çözüme kavuşması bu kent için büyük bir kazanımdır” değerlendirme de bulundu.

FETÖ dediğimiz yapı bizdeymiş gibi gözükmekle birlikte hemen hemen her kurumda bulunmaktadır diyen Ceyhan, “AKP olarak 17-25 Aralık 2013 tarihinden sonra biz FETÖ’ye karşı tavrımızı netleştirdik. Araştırmalarımızı yapıyoruz ve nihayetinde paralel olduğuna kanaat getirdiğimizle yollarımızı ayırıyoruz. Bu manda bütün partilerin kendi sokağını temizlemeli. Bu daha doğru olacaktır. Biz işi sulandırmıyoruz. Terör olarak bu örgüt 17-25 Aralık’tan sonra kırmızı kitaba girmiştir” dedi.

Lozan anlaşması ile ilgili yorumlarda bulunan DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, “Lozan’da Türkiye’nin sınırları çizilmiş. İngilizlerin tarihinde yaptığı en kötü anlaşma. Lozan’ı başarısız saymak yanlış. Batı Trakya da 9 tane Türk okulu örenci sayısı az diye kapatıldı. Türkiye bu konuda çok özverili davranıyor. İki buçuk ay önce Cumhurbaşkanımız Lozan’ın tarihi bir başarı olduğunu belirtmişti. Birden ne oldu da Lozan başarısızlıkmış gibi basına yansıdı. Şu anda Müslüman Türk azınlığı Yunanistan’da zor dönemler yaşıyor. Biz kendi din adamımızı bile seçemiyoruz” açıklamasında bulundu.

AKP ve CHP’nin tavırları çok önemlidir.

İl Başkanları değerlendirme toplantısında kısa bir konuşma yapan SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, “Bunun faydasını biz gördük. Hadisenin bu kadar olgun gitmesinde AKP ve CHP’nin tavırları çok önemlidir. DP ve DSP’nin katılması da zenginleştirdi. Yarın öbür gün bu toplantının katkılarını göreceğiz” şeklinde konuştu.

Refah Partisi Eski Milletvekili Şevki Yılmaz’ın, “Alparslan Türkeş zehirlenerek öldürülmüş olabilir, kabri açılmalı” söylemlerine cevap veren MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, “Ülkenin hassas günlerinde ülkücü camianın sinir uçlarıyla oynamak iyi değildir. Bu spekülasyonların bir faydası yoktur. O beyefendinin artık evinde oturması ve siyaseti de oğluna bırakması lazım. Sancaklı topluma mal olmuş bir isimdir. Bilindiği üzere 40 milletvekili vardır. Sancaklı tüm illere misafir olarak çağırılmaktadır. Kocaeli kamuoyuna gözükmüyor gibi gözükmese de teşkilat anlamında en fazla ziyaret eden vekillerimizdendir” dedi. İl Başkanları, değerlendirme toplantısının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu’na ziyarette bulunacaklar. Sarıbay Karaosmanoğlu ve Vali Güzeloğlu’na da Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Yaman’ın durumunu gündeme getireceğini belirtmişti.

Son Güncelleme: 05.10.2016 17:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38