CHP Körfez'de Kaçar kazandı

CHP Körfez İlçe Olağan Kongresi’nde mevcut başkan Tuğman Kayalı ve eski İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Kaçar yarıştı. 250 delegenin oy kullanma hakkının olduğu ancak 200 delegenin oy kullandığı kongrede Kaçar 110 oy alarak 90 oyda kalan rakibi Kayalı'yı geride bırakarak başkan seçildi

CHP Körfez'de Kaçar kazandı

CHP Körfez İlçe Olağan Kongresi’nde mevcut başkan Tuğman Kayalı ve eski İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Kaçar yarıştı. 250 delegenin oy kullanma hakkının olduğu ancak 200 delegenin oy kullandığı kongrede Kaçar 110 oy alarak 90 oyda kalan rakibi Kayalı'yı geride bırakarak başkan seçildi

29 Kasım 2015 Pazar 19:27
  CHP Körfez'de Kaçar kazandı
CHP Körfez İlçe Örgütü’nün kongresi bugün, Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor CHP Körfez ilçe 34. Olağan Kongresi Tütünçiftlik Kültür Merkezinde başladı. İki adayın yarıştığı kongrede birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.
11.00’de başlaması beklenen kongre, imza karar sayısının tamamlanmasıyla birlikte saat 13.00’te okunan İstiklal Marşı’nın ardından başlarken, 17.00’ye kadar oy kullanma işlemleri devam edecek. Mevcut Başkan Tuğman Kayalı ile eski il Genel Meclis Üyesi Mehmet Kaçar başkanlık için yarıştı. Kongreye, Divan Kurulu Başkanı olarak seçilen İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel’in yanı sıra, CHP Kocaeli Milletvekillerinden Tahsin Tarhan,  Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Körfez İlçe Eski Başkanı Cahit Dağdeviren, Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Afife Karatekin ve çok sayıda delege katıldı. 250 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu, 17 kişilik ilçe yönetim kurulunun ve 46 il kongre delegesinin belirlendiği kongrede, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel Divan Kurulu Başkanı seçilirken, divan kurulu üyeleri Dilek Özer ve Adnan Tok olarak belirlendi.
Kongre’nin başlamasının ardından, ilk olarak konuşan Divan Başkanı Onursal Adıgüzel, “Madımakta yaktılar bizi. Uğur Mumcu’yla, kışlalıyla, Suruç’la, Ankara’yla barış diyen her kimse öldürdüler bizi. Ama asla güçlüleri haklı görmeyeceğiz. Zalimlere, faşistlere karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Ekonomik olarak çökmüş vaziyetteyiz, eğitimimiz çökmüş durumda. Yalnızca ülke psikolojimiz değil, bu psikolojimizi ayakta tutacak her şeyimizi almak istiyorlar, buna asla müsaade etmeyiz. Gençlerimizi ve gençliğimizi ayakta tutacak her türlü gelişimi, daima bir adım öteye taşımak CHP olarak bizim görevimizdir. Geleceğimiz için, tek kelime ifade etmek istiyorum: Demokrasi!”
 Divan Kurulu Başkanı Adıgüzel’in ardından söz alan Milletvekili Tahsin Tarhan, “Ülkemiz zor dönemden geçiyor. Biz de CHP olarak, öncelikle iç meselelerimizi çözmek gayretindeyiz. Son iki ay içerisinde, başta genel başkanımız olmak üzere süregelen tartışmalar neticesinde, böylesine önemli demokrasi şölenleri ile ülkemize bir kez daha güven vermeliyiz. Son seçimde 1 Milyon 100 Bin oyumuzu artırdık. Halkımız tarafından bizlere iletilen mesajdan hareketle, 2019 seçimlerine şimdiden hazırlandığımızı ifade etmek istiyorum. Bugün Körfez İlçe Başkanlığına aday olan Mehmet Kaçar ve Tuğman Kayalı gibi önemli iki arkadaşımın ikisi de kazanmıştır benim için” diye konuştu.
 
Zulümleri kabul etmeyeceğiz
Ülke gündemini de değerlendiren Tarhan, “İki önemli gazetecimiz, Can Dündar ve Erdem Gül’e karşı yapılan zulmü kınadığımı ifade etmek istiyorum. Hiçbir takdirde bu yapılan zulümleri kabul etmeyeceğiz. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Diyarbakır Baro Başkanı Sayın Tahir Elçi ise barış istediği için, savaşa, şiddete, kavgaya hayır dediği için öldürüldü. Bu ülkede demokrasiyi, barışı, devrimi yok etmek isteyenler, asla emellerine ulaşamayacaklar. Başkanlık hayali kuranlar, tek adamlık hayali kuranlar, boşuna yorulmasınlar. Bu ülkede Mustafa Kemal’in devrimlerinin koruyucusu olan bir, Cumhuriyet Halk Partisi var” diye konuşurken, her iki aday Kayalı ve Kaçar’a da başarılar diledi.
 
Nasıl çalışacağımıza odaklanacağız
Milletvekilleri Adıgüzel ve Tarhan’ın konuşmalarının ardından söz alan mevcut ilçe başkanı Tuğman Kayalı şunları söyledi: “Partide kurumsallaşmayı gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Çok değil nasıl çalışmamız gerektiğini sorguluyor, çözümün sokaklarda, mahallelerde olduğunu görüyorum. Parti içi alınan görevler düşünüldüğünde, partimizde bir kurumsallaşma problemi var. Bu problemi ortadan kaldırmak için nasıl çalışacağımıza odaklanacağız. Cumhuriyete karşı girişilen bu savaşta, bu konuda başarı göstermek zorundayız. Aksi takdirde, başarı gösteremez ve hedeflerimize ulaşamayız. Üretmek, ulaşmak ve çok değil nasıl çalışacağımıza odaklanmak zorundayız. Mehmet Kaçar kardeşime başarılar dilerken, buradan kol kola çıkacağımızı herkesin bilmesini istiyorum.”
Ekmeklerine asla yağ sürmeyeceğiz
İlçe Başkan Adayı olan Mehmet Kaçar konuşmasında, ülke gündemine yoğunluk gösterirken, şu ifadelere yer verdi: “Zulümden beslenen hiç kimseye, kandan ve kavgadan bahsedenlerin ekmeklerine asla yağ sürmeyeceğiz. Yapılan her türlü saldırıya, tutsaklıklara, gazetecilerimize baro başkanlarımıza savcılarımıza uzanan ellere kınıyorum ve bir daha buna asla müsaade etmeyeceğiz. Can Dündar ve Erdem Gül bizlerin gururu ve onurudur. Tahir Elçi katledilmiş; onu devletin sorumsuzluğu katletmiştir. Kongremizin, başta partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ne olmak üzere, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Arkamda yalnızca bir halkla varım!”
Umut vaat ediyor
“Her iki başkan adayımızın da çalışmaları ortadadır. Her ikisinin de partimiz adına göstermiş oldukları çalışmalardan çok memnunuz. Ülkemizin geçtiği bu zor günlerde, partimizdeki bu demokrasi şöleni bana umut vaat ediyor. Ama bazı olaylar var ki umutlarımı yaralıyor. Basınımızın üzerindeki baskı artık son bulmalı. Avukatlarımıza zulüm edildiğinden şikayet ederken, Diyarbakır Baro Başkanı Tahit Elçi’ye sıkılan kurşun hepimizi derinden yaralamıştır. 2 Polis memurumuz şehit oldu. Artık bu zulümlere bir son vermeliyiz” diye konuşan CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise her iki adaya da başarılar diledi.
 Tuğman Kayalı’nın Yönetim Kurulu Asil Listesi:
Aslı Aksu, Ceyhun Altındağ, Kerim Bariç, Hanife Bildircin, Engin Cömert, Emre Çelik, Veysel Çul, Zülfikar Dağhan, Bahadır Doğan, Hakan Murat Günday, Tuğrul Doğan Karagöz, Orhan Saygılı, Şule Şanlı, Zehra Türkmen, Senan Uygun, Melek Yavuz.
İl Delegeleri:
Ozan Aksu, Aliye Altınok, Şener Alyılmaz, Ahmet Arıt, Ayşe Bariç, Gökhan Boztepe, Yıldız Çelik, Nazlı Çetinkaya, Uğur Çitçi, Cavit Dağdeviren, Musa Dere, Bahadır Doğan, Kutluay Dursunoğlu, Türkan Erdoğan, Aysel Ersoy, İbrahim Fortacı, Dursun Kahraman, Tuğrul Doğan Karagöz, Afife Karateke, Ömer Kurtuluş, İlhan Özdemir, Selahattin Solak, Nilgün Solakoğlu, Aysel Şenol, Selim Tetik, Gülizar Tuncer, İzzet Yalçın, Ercan Yanıktaş, Haydar Yıldız, Sibel Arslan, Tayfun Balıkçı, Engin Cömert, Kemal Durmaz, Emin Dursun, Faik Güngör, İnci Güngör, Cemal Irmak, Gülseren Karahan, Tuğman Kayalı, İrfan Körpe, Mehmet Miroğlu, Cevdet Şahin, Recep Şakar, Engin Taşdemir, Ebru Türkoğlu, Senem Yıldırım.
 
Mehmet Kaçar’ın Yönetim Kurulu Asil Listesi:
 Melek Fırıncı, Yaprak Fidancı, S. Figen Ergün, Aliye Altunok, Dilek Özer, Fadime Uslu, Yelda Pişkin,, Aydın Topuz, Ahmet Yılmaz, Baki Tunç, Devrim Zencir, Alaattin Karatekin, İbrahim Yıldır, Mehmet Cicili, Asım Taflıoğlu, Mehmet Kaya.
İl Delegeleri Listesi:
 Mehmet Kaçar, Tuğman Kayalı, Adnan Tok, Ahmet Arıt, Ali Doğan, Asker Erdoğan, Aslan Erdoğan, Barış Erdoğan, Cavit Dağdeviren, Celal Dağlı, Cemal Ağarcan, Cevdet Şahin, Çağatay Bakan, Çınar Özkan, Doğan Ergün, Ercan Yanıktaş, Erdal Erbaş, Erdem Torun, Ergun Tanrıber, Fatma Koçkar, Gülizar, Tuncer, Gülseren Solmaz, Gürcan Revallı, Hasan Kahveci, Haydar Şiret, İbrahim Atmaca, Kemal Uygun, Kenan Özgen, Mehmet Çiftçi, Muharrem, İşgen, Mustafa Deniz, Naci Mızrak, Nerman Naycı, Nermin Aydın, Nesibe Çetin, Oktay Moğul, Ozan Aksu, Ömer Körpe, Ömer Kurtuluş, Senem Doğan, Senem Uygun, Selçuk Çarboğa, Tekin Akgül, Turan Türkoğlu, Türkan Eroğlu, Yalçın Kaya.

Son Güncelleme: 29.11.2015 19:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38