banner28
banner23
banner36

Dev projede imzalar atıldı

Gebze’de inşası devam eden Bilişim Vadisi’nde çalışacak nitelikli insan ihtiyacını karşılamak için GTÜ, KOÜ, Kocaeli Valiliği, İŞKUR, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı protokol imzaladılar.

Dev projede imzalar atıldı

Gebze’de inşası devam eden Bilişim Vadisi’nde çalışacak nitelikli insan ihtiyacını karşılamak için GTÜ, KOÜ, Kocaeli Valiliği, İŞKUR, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı protokol imzaladılar.

09 Ekim 2015 Cuma 16:25
 Dev projede imzalar atıldı
 Dev projede imzalar atıldı

Gebze’de inşası devam eden Bilişim Vadisi’nde çalışacak nitelikli insan ihtiyacını karşılamak için GTÜ, KOÜ, Kocaeli Valiliği, İŞKUR, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı protokol imzaladılar.

Protokole göre, 10.000 nitelikli elemana ihtiyaç var. Bunun için eğitimler verilecek.

Kocaeli’nin Gebze İlçesinde yapımı devam eden Bilişim Vadisi projesinde iş yerlerinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokolün GTÜ Konferans salonunda yapılan imza törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, KOÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, İŞKUR Müdürü Ulvi Yılmaz ve Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ katıldı.

10 BİN NETİLİKLİ BİLİŞİM UZMANI

5000 Yazılım Gelişim Uzmanı, 3000 Sistem Uzmanı, 750 Ağ Mimarisi Uzmanı 750 ERP Çözümleri Uzmanı, 500 kişi de BT ve Ağ Güvenlik Uzmanı’na toplamda ise 10 Bin Nitelikli Bilişim Uzmanına ihtiyaç olduğu tespit edildi. İmzalanan bu protokol ile GTÜ ve KOÜ ihtiyaçların karşılanmasını sağlayacak. Protokol kapsamında ilk etapta 50 Kocaeli Üniversitesi’nden, 50 Gebze Teknik Üniversitesi’nden toplamda 100 kişiye yönelik kurslar başlatılacaktır. Başlatılan kurslar niteliğine göre 800 saate kadar çıkıp, 80 gün sürecektir.

KURSİYERLERİN İHTİYAÇLARINI İŞKUR KARŞILAYACAK

Kursların devamı esnasında kursiyerlerin cep harçlığı (20 TL), İş Kazası meslek hastalığı ve GSS, İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Ayrıca eğitimin ücreti ve temrin malzemeleri yine İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Nitelikli kapsamda belirtilen bilişim meslekleri eğitiminde en fazla 35 yaşa sahip olması, Üniversitelerin ilgili bilişim bölümlerinde lisans ve ön lisans mezunu olması veya diğer benzeri sayısal alanlardan mezun olması şartı aranmaktadır.

KOÜ VE GTÜ’YE BÜYÜK SORUMLULUK

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, imza töreninde yaptığı konuşmada “Üniversite olarak birçok ilke imza atık. Dünyada alışkanlıklar, yaşam biçimi, iklim ve çalışma biçimi değişiyor. Yaşam biçimine uygun insanların yetiştirilmesi çok önemlidir.  Gebze’nin vizyonu ülke geleceği ve dünyadaki yeri, internette dijital çağda ön plana çıkacak yatırımlar ile belirleniyor. Üniversitemiz olarak bunun parçası olmak gurur verici. Eksik nitelikli elemanını yetiştirmek GTÜ ve KOÜ’ye büyük sorumluluklar yüklüyor” ifadelerini kullandı.

IŞIK’A TEŞEKKÜR

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yaptığı konuşmada “İlimiz ve ülkemiz için anlamlı bir buluşmada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. GTÜ, bilim yuvasının ülkemiz ve geleceğimiz için çok anlamlı bir buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Bu projenin fikir ve imarını gerçekleştiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikir Işık’a teşekkürlerimi sunarım. İnsan kaynağına yatırımını amaçlayan öncü bir yatırım. Ne mutlu ki bu öncü yatırım Kocaeli’mizde. Ortaya koyulan hedef için emeği geçenlere teşekkür ederim. Ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

"OSMANLI'DA İLİM ÖĞRENEN SAVAŞA GİTMEZDİ"

Türkiye gibi genç nüfusa sahip ülkelerin yüksek büyüme rakamlarına sahip olması gerektiğini belirten Işık, “Biz %5 büyüme ortalamasını yakaladık. 2008 Ekonomik Krizi olmasaydı bu sayının üzerine de çıkardık. Bundan sonraki yıllarda yüksek büyüme rakamlarında orta ve ileri teknoloji de ilerleyen ülkelerin ulaşacağına tanıklık edeceğiz” şeklinde konuştu. Olmazsa olmazlarının nitelikli insan olduğuna dikkat çeken Işık, “Osmanlı Döneminde Çanakkale Savaşı dışında, İlmiye Sınıfı savaşa gönderilmezdi. İlim öğrenenler savaşa gitmezdi” dedi.

“BU BİR ÇARPIKLIKTIR”

“Bugün yer altı kaynağı mı önemli nitelikli insan mı dendiğinde bir maden dışında nitelikli insan daha ağır basıyor” diyen Işık, “Çağımızın kalkınmasının temelinde nitelikli insan var. Son 10 yılda çağa ayak uyduran eleman bulmak ve yetiştirmek olmazsa olmazdı” ifadelerini kullandı. Üniversitelerde yetiştirilen bilişim uzmanlarına önümüzdeki çağda büyük ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Işık, Üniversite mezunu olup da işsiz binlerce mezunun olduğunu ifade ederek “Bu bir çarpıklıktır” dedi.

KURİSYERLERİN, BİR ÖĞÜNÜ VE ULAŞIMI ÜCRETSİZ

Bakan Işık, konuşmasının devamında “Geleceğin teknolojilerinde, dijital teknoloji olmazsa olmazımız. Binlerce nitelikli insan kaynağına ihtiyaç var. Üniversite mezunu demek yetmiyor. Donanıma ihtiyaç duyan gençleri buluşturuyoruz. Bilişim Vadisinde çalışabilecek donanımlı geçlerimize alacakları eğitimlerde ulaşımı ücretsiz yapıp, günden bir öğününü karşılıyoruz. İlk etapta 200 kişi ile başlayacak olan bu eğitimler başarı getirdiği takdirde revizyona giderek sayıların artmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 09.10.2015 16:27
Anahtar Kelimeler:
Bilişim Vadisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38