Emek Kazandı – Söğüt Emeğinin karşılığını aldı

Emek Kazandı – Söğüt Emeğinin karşılığını aldı

Emek Kazandı – Söğüt Emeğinin karşılığını aldı

Emek Kazandı – Söğüt Emeğinin karşılığını aldı

14 Ocak 2019 Pazartesi 09:25
Emek Kazandı – Söğüt Emeğinin karşılığını aldı

    Emek Kazandı

– Söğüt Emeğinin karşılığını aldı

    Şener Söğüt.

1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi Körfez ilçesini kazandığında Şener Söğüt siyasetin içindeydi.

Aradan 25 yıl geçti.

Partisinin zararına olan hiçbir hareketin içinde yer almadı.

Partinin genel merkezi ve büyükleri dur dediği zaman durmayı bildi.

Sadakatten şaşmadı.

Uzun yıllardır takip ederim Söğüt'ü.
Kendisi üzerine kurulan türlü entrikalara rağmen, çizgisinden şaşmadı.
Partisine kan kaybettirecek davranışların içine hiç bir zaman girmedi.

sorumluluktan kaçmadı.

Bu uzun soluklu siyasi hayatının her döneminde yanında yer aldığımız Söğüt Şimdi Ak Parti Körfez Belediye Başkan adayı olarak Körfez’in reisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Geçtiğimiz hafta sonunda Cumhurbaşkanı Şener Söğüt’ü aday olarak açıklarken neye vurgu yaptı biliyor musunuz?

Vefaya…

Emeğe…

Tecrübeye…

Dedi ki Cumhurbaşkanı; “ Körfez İlçe belediye başkan adayımız Şener Söğüt. Ağırlıklı olarak ilçe başkanlarımızın belediye başkan adayı olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bu tabi bir şeyi gösteriyor. Partimizde hamdolsun emek verenler emeği olanlar vakti saati geldiğinde belediye başkanı olabiliyor, milletvekili olabiliyor. Bu tabi tabana dayalı bir siyasetin ne denli önemli olduğunu göstermesi bakımından büyük önem arz ediyor.”

Peki Cumhurbaşkanı neden Şener Söğüt’ü aday olarak açıklarken bunlara vurgu yaptı?

Çünkü Söğüt, Ak Parti Körfez ilçenin kuruluşundan bari nerede ise hep yöneticisi oldu. Belediyede ve bürokraside görev aldı. Tecrübesi ve becerisi ile aldığı görevlerde hep başarılı oldu. Teşkilatta ve belediyede hep sevilen ve istenen bir siyasi figürdü.

Benim tanıdığım Şener Söğüt, çatışmayı değil çözümü odak alan yaklaşımıyla belirginleşti. Siyasetini de bunun üstüne bina etti.

Cumhurbaşkanının dediği  gibi emeği çok fazla. Tabi ki  bu yönü ile başkan adaylığını en çok hak eden de o oldu. Cumhurbaşkanı ilçe başkanları vurgusunu en isabetli aday olarak düşündüğü Şener Söğüt ismini açıklarken bunları söyledi.

Kanaatim o dur ki; Şener Söğüt bilgisi ile birikimi ile siyasi yaklaşımı ile Körfez’i uzun yıllar yönetecek donanıma ve enerjiye sahip biri.

Ak Parti aday adaylarının da buradan  bir ders çıkarması gerekiyor. Rakiplerine çok saygılı ve seviyeli davranan ilçe başkanlarına sahip çıkma dönemi artık. Şimdi kimin samimi olduğunun görüleceği günlere girdik.

Ak Parti 2014 yerel seçimlerinde aslında hiç de şık olmayan bir hazırlık dönemi geçirmişti. Sonrasında da kimi sıkıntılar devam etti. Parti ile başkanlık arasında köprüler öyle hemen de düzelmemişti.

Şener Söğüt’ün bu sıkıntıların tümünü aşacak bilgi, beceri ve siyasi ahlaka sahip olduğunu biliyorum. Söğüt ismine kimse itiraz edemeyecek, kimse onun ismi üzerinden teşkilatta arıza çıkaramayacak ve o da buna müsaade edecek bir kişiliğe sahip değil.

Son Güncelleme: 14.01.2019 13:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38