banner28
banner23
banner36

Emeklinin gözü bu kararda

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için açılan intibak davası haftaya görülecek.

Emeklinin gözü bu kararda

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için açılan intibak davası haftaya görülecek.

21 Nisan 2015 Salı 10:08
Emeklinin gözü bu kararda

İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz'ün açtığı davaya 29 Nisan'da devam edilecek. Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşması 2 Şubat'ta yapılmıştı. Emekliler aleyhine bilirkişi raporu çıkınca, mahkeme yeni rapor hazırlanması kararı almıştı. Bu duruşmada kararın açıklanması bekleniyor.

50 - 355 lira zam gelecek

Davada çıkacak intibak kararı, milyonlarca emekliye zam yolunu açacak. Kararın ardından intibak için yasal düzenleme yapılması gerekecek. Düzenlemenin yapılmasıyla da 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar intibak zammı alabilecek. İntibak ile emekli maaşlarında 50 ila 355 lira arasında artış yapılması söz konusu olacak.

Bilirkişiden olumlu rapor

İntibak için açılan bir diğer dava da Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde görülüyor. Son duruşmada önemli bir gelişme yaşanmıştı. Türkiye Emekliler Derneği'nin açtığı davada, bilirkişi, intibakların 2000 sonrasında emekli olanlara uygulanmamasının Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu yönünde rapor vermişti. Dava 2 Temmuz'a ertelenirken, rapor emeklilerin elini güçlendirdi.

Son Güncelleme: 21.04.2015 10:16
Anahtar Kelimeler:
BUEmeklininGözüKararda
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38