banner28
banner23
banner36

En güzel laleler Sekapark’ta yarıştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9.’su düzenlenen “En “Güzel Laleyi Siz Yetiştirin” Yarışması sonuçlandı

En güzel laleler Sekapark’ta yarıştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9.’su düzenlenen “En “Güzel Laleyi Siz Yetiştirin” Yarışması sonuçlandı

04 Nisan 2016 Pazartesi 19:41
En güzel laleler Sekapark’ta yarıştı

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Lale Festivali kapsamında  “En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin” Yarışması’nın sonuçları belli oldu. 290 başvurunun yapıldığı yarışmada en güzel lale uzman jüri tarafından yapılan değerlendirmenin ardından belirlendi. Birincilik ödülü turuncu laleleriyle Bahattin Baştürk aldı. Yarışmada Şayip Duru ikinci, Kemal taşkan üçüncü, Nesibe Keskin dördüncü ve Furkan Turan da beşinci olarak dereceye girdi.

 

VATANDAŞLAR AKIN ETTİ

Sekapark ‘ta gerçekleştirilen yarışmaya katılım yoğun oldu. Festivale,  Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Genel Sekreter Doç Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcıları Feyzullah Okumuş ve Hasan Aydınlık, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hasan Özer, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, jüri üyeleri, yarışmacılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

YENİ YENİ GÜZELLİKLER KATACAĞIZ

Ödül töreninde konuşan Başkan Karaosmanoğlu lalenin baharın habercisi olduğunu belirterek 9 yıldır festivalin gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu “Her yıl çok sayıda vatandaşımız en güzel laleyi yetiştirmek için bu festivale katılıp yarışmacı oluyor. Kocaeli her geçen gün güzelleşiyor. Körfezimiz pırıl pırıl bir hale geldi. Daha çok ağaç dikiyoruz. Her yıl bir milyon ağaç fidesini toprakla buluşturuyoruz. Bu dile kolay. Ağaç çocuk gibidir bakım da ister. Laleler de bakım ister. Ama onlara em güzel gıda onları sevmektir. Bu güzelliklere yeni yeni güzellikler katarak yolumuza devam edeceğiz.Kocaeli büyün yönleriyle yerel yönetim olarak tüm Türkiye’ye örnek oluyor” dedi.

 

VALİDEN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da konuşmasında festivalle birlikte Sekapark’ın içinde hem bir renk cümbüşü hem de yazı karşılayan çok güzel bir baha muştusunu hep birlikte yaşadıklarını dile getirdi. Vali Güzeloğlu “Lalenin anavatanı ülkemizde Kocaeli’yi laleyle bütünleştiren ve ilimize değer katan bugün en güzel yetiştirenlerin belirlendiği bu güzel ortamda sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanıma Kocaeli’nin her köşesine yaşanılabilir bir kent kimliğini yeşille buluşan ve bütünleşen bir kent kimliğini hayata geçirdiği için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

BİRİNCİYE 2000 TL

Yarışmacılar, geleneksel 9. Lale Festivali'nin bir parçası olan yarışma için saksıda yetiştirdikleri laleler ile beraber katıldı. Yarışmada değişik figürlü saksılar da yer aldı. Birinciye 2 bin lira, ikinciye bin 500 lira, üçüncüye bin lira, dördüncüye 750 lira, beşinciye 500 lira, 150 mansiyona da 100'er lira para ödülü verildi.

 

ÖDÜL VE MANSİYON LİSTESİ

İlk beş sıra ödül alanlar ve 150 kişi de mansiyon almaya hak kazandı.

Son Güncelleme: 04.04.2016 19:42
Anahtar Kelimeler:
KocaeliSekaparkLaleler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38