banner28
banner23
banner36

Fatih ve Fetih oyunu seyirciden tam not aldı

Bilgievi öğrencilerinin rol aldığı Fatih ve Fetih tiyatro oyunu Gölcük Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde sahnelendi

Fatih ve Fetih oyunu seyirciden tam not aldı

Bilgievi öğrencilerinin rol aldığı Fatih ve Fetih tiyatro oyunu Gölcük Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde sahnelendi

02 Haziran 2016 Perşembe 13:05
Fatih ve Fetih oyunu seyirciden tam not aldı

 

Fatih ve Fetih oyunu seyirciden tam not aldı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri Tiyatro Kulübü öğrencilerinin ‘’Fatih ve Fetih’’ konulu tiyatro oyunu Gölcük Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Şehir Tiyatroları sanatçısı Mehmet Beyazıt Uzgaş’ın yazıp yönettiği oyunun yönetmen yardımcılığını ise İnci Cevher Uzgaş üstlendi. Bilgievi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin büyük bir performans sergilediği oyun, seyirciden tam not aldı. Oyun sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşanırken, bazı sahnelerde ise seyirci kendisini gülmekten alıkoyamadı. Oyun sonunda Bilgievlerinin küçük oyuncuları ayakta alkışlandı.

 

OYUNA YOĞUN İLGİ

Bilgievi öğrencilerinin hazırladığı Fatih ve Fetih oyununu Bilgievi öğrencileri, velileri ve davetlilerden oluşan 350 kişi izledi. Tiyatro oyununu izlemeye gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı ile Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş eşlik etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Eyüp Ensar Demir de etkinlikte hazır bulundu.

 

FATİH’İ FATİH YAPAN EĞİTİM MODELİ ANLATILDI

Oyun 1432 yılında doğan Şehzade Mehmet’i “Fatih Sultan Mehmet” yapan eğitim sürecini değişik boyutlarıyla anlatıyor. Tiyatro oyununda İstanbul’un fethini değil, İstanbul’u fetheden komutanın, idarecinin ve yöneticilerin nasıl yetiştiğini; Fatih Sultan Mehmet’in çocukluğundan itibaren almış olduğu eğitimi, Şehzade Mehmet’i, Fatih Sultan Mehmet yapan zihniyeti ve eğitim modeli anlatılıyor.

 

“BİZİM ÇOCUKLARIMIZ HER ALANDA EĞİTİM ALMALI”

Bilgievi öğrencilerinin sahnelediği oyunun ardından konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “En büyük yatırımı insana yapıyoruz. Çünkü biz şunun farkındayız ki; insanı eğitmek köprüler barajlar yapmaktan daha önemlidir. Çünkü eğitim olmazsa iyi bir gelecek de olmaz. Eğitimin yaşı yoktur elbette, ancak eğitime küçük yaşta başlanırsa daha etkili olur, daha isabetli olur. Bu yüzden de çocuklarımızın eğitimlerine çok önem veriyoruz. Her konuda; sanatta, kültürde, her türlü sosyal alanlarda çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi. İzleyicilere hitaben yaptığı konuşmanın ardından, oyunun yönetmeni Mehmet Beyazıt Uzgaş’a çiçek takdim eden Başkan Karaosmanoğlu, emeklerinden dolayı da teşekkür etti. Kostümcüsünden ışıkçısına, dekor tasarımından sesçisine kadar bütün emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, hepsinden daha önemlisi de her şeye sıfırdan başlayan Bilgievi öğrencilerini gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik etti.

 

Son Güncelleme: 02.06.2016 13:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38