banner28
banner23
banner36

GENÇLER İŞSİZLİKLE BOĞUŞUYOR

Biz, gençler olarak geleceğe yönelik belirli planlamalar yapmak ve hayatımızı dizayn etmek istiyoruz. Ancak mevcut anlayış gençlerin geleceğe yönelik bir ideale sahip olmasına izin vermiyor.

GENÇLER İŞSİZLİKLE BOĞUŞUYOR

Biz, gençler olarak geleceğe yönelik belirli planlamalar yapmak ve hayatımızı dizayn etmek istiyoruz. Ancak mevcut anlayış gençlerin geleceğe yönelik bir ideale sahip olmasına izin vermiyor.

14 Ocak 2019 Pazartesi 16:17
GENÇLER İŞSİZLİKLE BOĞUŞUYOR

Gelecek Gençlere Umut Vadetmiyor

 Şu anda gençler arasında var olan ve her geçen gün yayılan işsizlik, gençlerin girişimciliğinden tutun da evliliğine kadar birçok idealine mani oluyor. Üniversite sınavını kazanarak türlü emeklerle okuyan kardeşlerimizin emeği heba ediliyor. Mezun gençlerimizin bir çoğu da kendi okuduğu alanda istihdam edilmeyip, başka alanlarda çok düşük ücretlerle çalışmak zorunda bırakılıyor.Fakülteler mevcut şekliyle bir eğitim-öğretim kurumundan ziyade işsizliği erteleme kurumu gibi gözüküyor. Ülkemizde ihtiyacın olmadığı alan ve sektörlerde binlerce mezun verilmesi gençlerde gereksiz beklentilere sebebiyet veriyor. Beklentileri gerçekleşmeyen gençler büyük bir hayal kırıklığı ile karşı karşıya kalıyor. Ne yazık ki kısa vadede çözümü çok zor olan onlarca problem biz gençlerin belini bükmekle kalmayıp, geleceğe yönelik ideallerimizden de vazgeçmemize sebep oluyor.

Atanamayan Öğretmen Sayısı, Görev Yapan Öğrenmen Sayısını Geçti.

“Yine üniversiteli işsiz kardeşlerimizin içerisinde dikkat çekici bir çoğunluğa sahip meslek grubu olarak öğretmenler görülüyor. Maalesef atanamayan öğretmen sayısı, görev yapan öğretmen sayısını geçti. İstihdam edilemeyen öğretmen kardeşimiz ömrünün baharında canına kıydı. Eğer sistemdeki çarpıklık giderilmezse bu vakaların artması kaçınılmaz bir durum. Yetkililere seslenmek istiyorum. Allah rızası için gençlerin önünü tıkayan ve ideallerine mani olan politika anlayışınızdan vazgeçin. Onlarca problemimize odaklanarak çözüm üretmek varken fuzuli gündemlerle meşgul olmayın. Herkesin malumu ki, Gençlerin gelecek endişesinin ve istihdam edilememesinin temelinde yatan sebep; iktidarın kaynakları israf ederek yerinde kullanamamasıdır. Bu durum tedavisi çok zor hasarlara zemin hazırlamıştır.

Güneş Yeniden Doğacak

Ortaya çıkan bu hazin manzara karşısında Saadet Partisinin Kocaeli Gençlik Kolları olarak elbette ki bizim de diyeceklerimiz var. İş bulamadığı için evlenemeyen Ali kardeşime, gelecekten ümidini kesmiş Aişe kardeşime, istihdam edilmeyeceğini bildiği halde üniversitede türlü emeklerle vakit geçiren Veli kardeşime diyeceklerimiz var.

Evet, biz gençlerin bu dönemde gelecek endişesi zirveye ulaştı. Bu endişe bizim elimizi kolumuzu bağlayarak gençliğin verdiği dinamik ruhu örseledi. Artık geleceğe umutla bakamıyor ve bir gelecek tasavvuruna sahip olamıyoruz. Hayata sanki 90 yaşını aşmış bir idrak nazariyesiyle bakıyoruz. Lakin şu unutulmamalıdır ki, her zorluktan sonra mutlaka bir kolaylık vardır. İnşallah o kolaylık çok yakında zuhur edecek ve güneş yeniden doğacaktır.  Önümüzdeki yerel seçimlerin de bu ferahlamanın başlangıcı olacağını düşünüyor ve gençler olarak bu sürece hep beraber el atmamız gerektiği kanaatini taşıyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38