Görme engelli minik Enes, Kur'an'ı 1 ayda öğrendi

Görme engelli 7 yaşındaki Enes, KOMEK ile Kur'an-ı Kerim okumaya başladı

Görme engelli minik Enes, Kur'an'ı 1 ayda öğrendi

Görme engelli 7 yaşındaki Enes, KOMEK ile Kur'an-ı Kerim okumaya başladı

06 Mart 2016 Pazar 18:30
Görme engelli minik Enes, Kur'an'ı 1 ayda öğrendi
 Görme engelli minik Enes, Kur'an'ı 1 ayda öğrendi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin "Görme Engellilere Yönelik Kur'an Okuma Eğitimi" projesi sayesinde görme engelli kişiler, engelleri aşıp Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi. Kur'an öğrenen 6 kişiden yaşça en küçüğü olan 7 yaşındaki doğuştan görme engelli Enes Akay'ın azmi ise herkese örnek oldu.

 

ÖRNEK PROJENİN EN KÜÇÜK ÜYESİ
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü, 2015-2016 eğitim öğretim dönemi içerisinde anlamlı bir projeye imza attı. Görme engelli vatandaşların Braille alfabesi ile Kur'an-ı Kerim öğrenmesini amaçlayan projeden 6 vatandaş yararlandı. Her birinin büyük heyecan ve özverisi ile tamamlanan örnek projenin en küçük üyesi ise 7 yaşındaki Enes Akay oldu.

 

BRAİLLE ALFABESİ İLE
Doğuştan görme engelli olan Enes Akay, İzmit Şehit Selçuk Gökdağ İlkokulu'nda görme engelliler sınıfında eğitim görüyor. Hafta sonları ise Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Görme Engellilere Yönelik Kur'an Okuma Eğitimi" Projesi'ne katılan Enes, kısa sürede Kur'an-ı Kerim okumayı başardı. Braille alfabesi ile Kur'an öğrenen Enes, azmi ve başarısı ile kendisi gibi olan engellilere örnek oldu.

 

"KUR'AN OKURKEN ÇOK MUTLU OLUYORUM"
Kur'an okurken çok mutlu olduğunu ifade eden Minik Enes, ilk önce harfleri okumaya başladığını daha sonra her gün evde tekrarlayarak Kur'an-ı Kerim'e geçtiğini söyledi. Bir ay gibi kısa sürede Kur'an okumaya başlayan Enes'in annesi Figen Akay ise "Oğlum derslerinde de çok başarılı. Bunun yanında Kur'an öğrenmesini de istedik. Büyükşehir Belediyesi'nin görme engellilere yönelik projesinden haberdar olunca hemen başladık. Bir ay boyunca Büyükşehir Belediyesi'nin projesine gittik geldik. Bu süreçte ben de onunla beraber yoruldum ama sonucunu çok güzel bir şekilde aldık Allah'a şükür" dedi.

 

"HATİM EDECEĞİ GÜNÜ DE GÖRECEĞİZ"
Bu projeyi hayata geçirenlere çok teşekkür ettiğini ifade eden anne Figen Akar, "Ailecek oğlumuzun bu başarısından çok mutluyuz. Oğlumun engeli olduğu için Kur'an öğrenmesi ve okuması zordu. Engelsiz insanların bile kısa sürede öğrenemediği kitabımızı oğlum artık öğrendi. Dinimizin bütün emirlerinin yer aldığı kitabımızı bu şekilde en iyi şekilde bilme fırsatı olacak. İnşallah oğlumun Kur'an'ı hatim ettiği zamanları da göreceğiz" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 06.03.2016 18:31
Anahtar Kelimeler:
KuranEnesGörme Engelli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38