banner28
banner23
banner36

Gözyaşlarıyla uğurladık

Dün Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaşamını yitirenler, son yolculuklarına uğurlanıyor.

Gözyaşlarıyla uğurladık

Dün Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaşamını yitirenler, son yolculuklarına uğurlanıyor.

14 Mart 2016 Pazartesi 17:44
Gözyaşlarıyla uğurladık

 Ankara Kızılay'da bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitirenler otopsi sonuçları sonrası ailelerine teslim edilirken, cenaze törenlerine hüzün ve öfke hakimdi.

Terör saldırısında hayatını kaybeden polis memuru Nevzat Alagöz için Ankara Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Şehit polis memuru için Ankara Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü, Mehmet Akdeniz ve Ali Baştürk, daire başkanları, Ankara Emniyet Müdür vekili Yaman Ağırlar, askeri yetkililer ve emniyet mensupları ile şehidin oğlu, kızı ve akrabaları katıldı.

Sağanak yağış altında düzenlenen törende şehidin cenazesi polislerin omuzlarında katafalka konuldu. Saygı duruşunun ardından şehit polis memuru Nevzat Alagöz'ün özgeçmişi okundu. Iğdır Karakoyunlu nüfusuna kayıtlı Alagöz'ün 21 yıllık polis memuru olduğu ve son olarak 10 Nisan Polis Merkezi'nde görev yaptığı bildirildi. 

Şehit polis memurunun cenazesi, Yenimahalle Müftüsü Rüstem Can tarafından okunan duanın ardından meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına konuldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü bahçesinden törenle uğurlanan Nevzat Alagöz'ün cenazesinin yarın memleketi Iğdır'da toprağa verileceği öğrenildi. 

Üç kişi Karşıyaka Mezarlığı'nda uğurlandı

Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitirenlerden üçü için Karşıyaka Mezarlığı Camisi'nde cenaze töreni yapıldı.

 

Hazine Müsteşarlığında özel güvenlik görevlisi Murat Gül (27), Milli Eğitim Bakanlığı çalışanı Hamide Sibel Çetinkaya (55) ile üniversite öğrencisi Feyza Acısu'nun (22) cenazeleri, Karşıyaka Mezarlığı Camisi'ne getirildi. 

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan Gül'ün yakınlarından biri, "Bir şehit verdik, hepimiz şehit olacağız. Canımız feda olsun. Keşke o şehitlerin içinde ben de olsaydım" ifadelerini kullandı. 

Murat Gül'ün babası Mustafa Gül'ün, GATA'da görev yaptığı belirtildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğine bağlı Bilgi Edinme Merkezi çalışanı, iki çocuk annesi Çetinkaya'nın ise Cebeci'de oturan annesini ziyaretinin ardından, metro durağından çıktığı sırada saldırıya maruz kaldığı öğrenildi.

Feyza Acısu'nun ise Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı 4. sınıf öğrencisi olduğu bildirildi.

Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ailelere başsağlığı diledikten sonra, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaşla cenaze namazında saf tuttu. 

Cenazeler, kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bulut'un cenazesi Haymana'da

Kızılay'daki terör saldırısında yaşamını yitiren taksi şoförü Turgay Bulut, Haymana'da defnedildi.

28 yaşındaki Bulut'un cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.

Yakınları tarafından ailesinin yaşadığı Haymana'nın Sarıgöl Mahallesi'ndeki Sarıgöl Camisi'ne getirilen Bulut'un naaşı, namazın ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi. 

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden emekli uzman çavuş Kemal Kalıç'ın cenazesi, memleketleri Kırıkkale'de defnedildi. Kalıç'ın kız kardeşi Nurhan Coşkun(sağ2) ve yakınları Türk bayrağı sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Acı haber aileye ulaştı

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Sümeyra Çakmak'ın Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan ailesine acı haber ulaştı.

Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesindeki özel bir okulda sınıf öğretmenliği yapan Şahap Çakmak'ın üç çocuğundan biri ve geçen yıl Gazi Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu olan Sümeyra Çakmak'ın otobüs durağında beklediği sırada yaşanan patlamanın ardından hayatını kaybettiği belirtildi.

Acı haberi alan baba Şahap Çakmak, eşiyle Ankara'ya giderek kızının cenazesini teşhis etti.

Cenazenin tesliminin ardından Sümeyra Çakmak'ın, memleketi Bayburt'ta toprağa verileceği bildirildi.

Bu arada Sümeyra Çakmak'ın, Ankara'da KPSS kursu nedeniyle bulunduğu ve patlamadan 10 dakika önce annesiyle telefonla görüştüğü öğrenildi.

Tedavi için Ankara'ya taşındılar

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Mehmet Emre Çakar'ın kendisinin ve iki ablasının karaciğer hastası olduğu, bu nedenle ailesinin çocuklarının tedavileri için Kütahya'dan Ankara'ya taşındıkları belirlendi. 

Alınan bilgiye göre, otobüsle Balgat'taki evine gitmeye çalışırken bombalı terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden 16 yaşındaki lise öğrencisi Mehmet Emre Çakar'ın, Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Karaköy'deki evine Türk Bayrağı asıldı.


Son Güncelleme: 14.03.2016 17:45
Anahtar Kelimeler:
SaldırıANKARACenaze
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38