Gümüşhaneliler Hamit Örgüç'le devam dedi

Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı’nın 19. Olağan kongresinde mevcut başkan Hamit Örgüç güven tazeledi.

Gümüşhaneliler Hamit Örgüç'le devam dedi

Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı’nın 19. Olağan kongresinde mevcut başkan Hamit Örgüç güven tazeledi.

23 Şubat 2015 Pazartesi 10:06
 Gümüşhaneliler Hamit Örgüç'le devam dedi
 

Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı’nın 19. Olağan kongresi bugün Plaj Yolu’ndaki vakıf binasında yoğun katılımla gerçekleşti. Mevcut başkan Hamit Örgüç'ün tek aday olarak katıldığı kongrede Hamit Örgüç 4. kez güven tazeledi. 300 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongreye ilgi yoğundu. Kongrenin divan başkanlığına Şener Söğüt seçilirken üyeliklere Mikail Ozan ve Halil Mutlu Seçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede denetim ve faaliyet raporları okundu.

Kongreye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, AKP Kocaeli Milletvekili aday adayları Serkan Seyhan, Yücel Nazlı, Ceyhun Yalçın, MHP İstanbul Adaya adayı Sabri şenel, AKP il yöneticisi Engin koyun, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Derince Nüfus Müdürü Suat Demir, Tuzla Gümüşhaneliler derneği başkanı Hacı Öztürk, MÜSİAD Şube Başkanı Celal Ayvaz, İstanbul Gümüşhaneliler Federasyonu başkanı Tahsin Söğüt, Kocaeli Mardinliler Dernek başkanı Faruk Bilbay, Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş katıldı.

İlk olarak söz alan Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Başkanı Hamit Örgüç, “Acısıyla tatlısıyla 19 yılı geride bıraktık. Bana sanki daha dün gibi geliyor. Ben emeği geçen kurucularımıza teşekkür ediyorum Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. 2010 yılında vakfımızın böyle bir binaya ihtiyacı olduğunu düşünerek 2011 yılında 300 bin TL karşılığında vakfımızın arsasını satın aldık. 2012 yılında temel atma törenini gerçekleştirdik. Bizler Kocaeli'mizi çok seviyoruz ve şehrimize değer katmak için çalışmalar ortaya koyuyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize 50­100 arası öğrenciye burs vereceğiz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sahip çıkacağız. Bundan sonraki verilecek bursların iş adamlarımız tarafından bizim vakfımız aracılığı ile vermesi vakfımızın prestijini ve gücünü artıracaktır" diye konuştu.

BARAN; ‘VAKIF FAALİYETLERİ ÖNEMLİ’

Ardından konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran vakıf faaliyetlerinin önemine değindi. Baran, “Vakıf ve dernekler faaliyetleri dendiğinde Gümüşhanelileri örnek gösteriyoruz. Vakıf medeniyetimizi yaşatma adına yapılan bu faaliyetler oldukça önemlidir. Vakıf sadece lokal anlayışı değildir. Gelecek nesillere kültürlerimizi aktarma adına vakıflar ve dernekler önemli bir rol üstlenmektedir. Yapacağımız bu çalışmalar en hayırlı çalışmalardır. Sizler de Gümüşhaneliler olarak bu kültürünüzü yaşattığınız için sizleri tebrik ediyorum" dedi.

IŞIK;‘VAKFIN KOCAELİ’YE KATKISI BÜYÜK’

Kongreye katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Gümüşhanelier Vakfı’nın Kocaeli’ye katkıları son derece büyüktür. Gümüşhane insanı dürüst ve çalışkandır. Gittiğimiz her yerde Gümüşhanelilerin iyi yad edildiğini gördüm. Burada yaptığımız vakıfla birlikte kültürümüzü gelecek nesillere aktarma adına önemli çalışmalar yapılacaktır. Alt katın kiraya verilmesiyle birlikte oradan gelen gelirler hayır işlerinde kullanılacaktır. Bu şekilde buraya bağış yapan insanlar bundan kıyamete kadar faydalanacaktır. Kadın komisyonu da bizi biz yapan değerleri anlatan çalışmalar yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

‘SEVGİYİ YAŞATAN NESİLİZ’

Işık kadınların yapacağı çalışmaların önemine değinerek şunları kaydetti: " Son zamanla ada kadın cinayetlerini konuşuyoruz. Bizim dinimizde kadına el kalkmaz . Biz sevgiyi ve barışı yaşatan bir nesiliz. Bu anlamda kadınlarımızın yapacağı bu çalışmalarla birlikte büyük işler başarılacaktır. Çocuklarımız buraları bir eğitim yuvası olarak görmelidir. burası sadece Gümüşhane kökenli Gümüşhanelilerin faydalandığı değil tüm Kocaeli'lerin faydalandığı yer olsun. Bizler herkesle buluşmak durumundayız. Bu vakıflar ile medeniyetimizin daha da kökleşmesi için önemli bir paya sahiptir.

YÖNETİM LİSTESİ

ASİL ÜYELER: Hamit Örgüç, Mikail Kayacı, Beyler Demir, Öktem Dere, Mehmet Tüzer, Kezban Öztürk, Emre Paşaoğlu, Halil Keskinoğlu, Cuma Ayvaz, Ayhan kulaksız, Asuman karslı, Bümyamin Ertürk, İbrahim Yapıcıoğlu, Siyami Çelik, Ertuğrul Kadakal, Şemsettin Yılmaz, Arzu Ataştürkmenoğlu, İbrahim Yiğit, Serkan Mansız, Cihan Çırak, Resul Demir.

DENETLEME KURULU ASİL: Kenan Yalçın, Ağabey Demir, Muhsin tüfekçi,

DENETLEME KURULU YEDEK: Kerim Pala, Hüseyin Gören

Son Güncelleme: 24.02.2015 09:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38