Güneş, Birleşik Metal Sendikası’nda grevde

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş 29 Ocak’ta greve çıkacak olan Birleşik Metal Sendikası’nı ziyaret ederek destek sözü verdi

Güneş, Birleşik Metal Sendikası’nda grevde

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş 29 Ocak’ta greve çıkacak olan Birleşik Metal Sendikası’nı ziyaret ederek destek sözü verdi

26 Ocak 2015 Pazartesi 17:11
Güneş, Birleşik Metal Sendikası’nda grevde
 

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş MESS dayatmalarına karşı çıkarak toplu iş sözleşmesiniimzalamayan ve grev kararı alan Birleşik Metal Sendikası Kocaeli Şubesi’ni ziyaret etti. Güneş üzerine sendika önlüğünü de giyerek gereve destek olacağını söyledi. Güneş, “Tarihi bir süreçten geçiyoruz. İş verene masada müzakere ortamında hassiyetimizi dile getirdik. 2 yandaş ile sözleşmeyi bitirdiler. Aynı kıyafeti bize de giydirmeye kalktılar. Sendikamız karşı duruş ortaya koydu. 29 Ocak’ta greve çıkmış olacağız. Grevin ilk ateşi yakılacak. Bekaert’te anlaşma sağlanamazsa greve çıkmış olacağız. Kentimizden ve milletvekillerimizden sürece katkı sunmanızı rica ediyoruz” dedi.

CHP’den de destek isteyen Baltacı, “CHP’den beklentimiz çok yüksek” dedi. Bugün sendika için çok önemli bir gün olduğunu söyleyen Baltacı, “Bugün ilk kalemiz Alstom’da grev oylamasında metal işçileri hayır dedi. Greve evet dedi. Mücadele hayırlı olsun. Metal işçileri sürecine sahip çıktı demir yumruğunu havaya kaldırdı. İşverenin beklentileri vardı. Grev oylaması bizim için çok önemliydi. Metal işçilerine öz güven getirdi. Metal işçileri demir tokadını Alstom işverenine patlatmış oldu” dedi. Greve farklı anlam yüklemeye çalışıyorlar. Bu tabanın aldığı bir karardır. 80 sürecinden sonra Türkiye ilk defa böyle bir kararla karşı karşıya kalıyoruz” diye konuştu.

DİSK’in baskı altında olduğunu söyleyen Hurşit Güneş, “Bu ülkede 5 buçuk milyon insan İşsizliğin olduğu ekonomide sendikalar olmazsa işçiler aldığı ücretle geçinemeyecek duruma düşer. İşsizliğin yaygın emeğin örgütlenmediği yerlede sarı sendikalar oluşur. Disk türkiyede emek örgütlenmesin en seçkin ve en gerçek örneğidir. Sadece emeğin ücret yoluyla refahın artması için değil emekçinin sosyal siyasal haklarını savunucu olmuş örgüttür. 70 ‘ten bu yana diski kendi gönlümüzde ayrı yere koyarız “ şeklinde konuştu.

Kocaeli emek kenti ve sanayi bölgesi olduğunu söyleyen Güneş, “Disk bugün askılar altında. Emekçinin daha iyi haklar alması istenmiyor. Ortada grev varsa emekçinin refah mücadelesinde arzu ettiği ulaşamadığı gerçeği vardır. Bizim gibi emeğe ve adalete inanan siyasetçilerin bu mücadelede katkısı kaçınılmazdır. Adaletten yana tavır alırız. Çalışamayanın da hakkını savunuruz. Ülkede giderek refah belli küçük zümre elinde yoğunlaşıyor. Taşeronlaşma yaygınlaştı. Grevin de emekten yana bir çözüme ve başarıya ulaşmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 26.01.2015 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38