banner28
banner23
banner36

Hava nasıl olacak

Meteoroloji, önümüzdeki haftalarda Güney Ege ve Batı Akdeniz'de şiddetli yağış tahminlerinde bulundu.

Hava nasıl olacak

Meteoroloji, önümüzdeki haftalarda Güney Ege ve Batı Akdeniz'de şiddetli yağış tahminlerinde bulundu.

03 Aralık 2018 Pazartesi 11:48
Hava nasıl olacak

 

Bununla beraber sıcaklıklar bu hafta birkaç derece artacak. Yurdun doğusunda sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olaylarının yaşanacağı öngörülüyor. Meteoroloji yapılan açıklamada, yurdun doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yerel olarak görülen sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayına karşı yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle vatandaşları uyardı. Önümüzdeki hafta Güney Ege ve Batı Akdeniz'e ise yağış geleceği belirtildi. Yurtta önümüzdeki hafta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde seyredecek. Meteoroloji'den yapılan açıklamada Güney Ege ve Batı Akdeniz'e yağış geleceğini belirtildi.

YAĞIŞ GELECEK

Sürmeli açıklamasını şöyle sürdürdü: "Güney Ege ve Batı Akdeniz'e yağış geliyor. Yine yağış geçen hafta olduğu kadar olmasa da sıkı bir sağanak şeklinde Güney Ege ve Batı Akdeniz'e ilk etapta yağış geliyor. Salı günü yağış etki alanını biraz genişletiyor. Çarşamba günü yurdun büyük bölümüne yağışlar yayılacak. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde, Doğu Anadolu'da kuzeyde kar olmak üzere yağış yere inecek. Çok çok kuvvetli görünmüyor. Ayın 10'u gibi sert bir soğuk dalga olabilir. Bunu takip ediyoruz. Böyle sert soğuk hava dalgası geldiğinde birçok aktivite arkasından oluşuyor. Soğuk hava kendi başına gelmiyor."

DOĞU'YA KAR GELİYOR

 Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürü Mehmet Elkatmış, gece ve sabah saatlerinde yerel olarak görülen sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayına karşı yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle vatandaşları uyardı. Açıklamalarda bulunan Meteoroloji 14. Bölge Müdürü Mehmet Elkatmış, bölge genelinde tahmin edilen yağışların gerçekleştiğini ve bölge genelinde metrekareye 30 kiloyu geçen yağışlar olmasına rağmen herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığını söyledi. Elkatmış, "Bölge genelinde bugün yağış beklentisi olmayıp, herhangi bir önemli meteorolojik hadise de beklemiyoruz. Kış mevsimine geçmemiz ile sık sık karışılacağımız ve özellikle gece ile sabah saatlerinde yerel olarak görülen sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayına karşı yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara nedeniyle vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekir. Günün beklenen en yüksek sıcaklıkları ise Van'da 8, Bitlis'te 6, Muş'ta 9, Hakkari'de 7 derece olması bekleniyor" dedi.

Son Güncelleme: 03.12.2018 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38