banner28
banner23
banner36

Hava sıcaklıkları düşecek

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden bir hafta sonu sonrası sıcaklıklar kuzey ve iç kısımlarda 4 derece birden düşecek.

Hava sıcaklıkları düşecek

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden bir hafta sonu sonrası sıcaklıklar kuzey ve iç kısımlarda 4 derece birden düşecek.

16 Mayıs 2016 Pazartesi 15:13
Hava sıcaklıkları düşecek

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli, Sivas, Sinop ve Batman çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, öğle saatlerinde Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak.  

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalırken diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Yağışlar, öğle saatlerinde Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Rüzgar ise güney ve güneybatı yönlerden, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Meteoroloji bu nedenle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Bazı illerde hava durumu

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu (24)

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu (24)

İzmir:   Parçalı ve az bulutlu (27)

Antalya: Parçalı ve az bulutlu (26)

Adana: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu (30)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (24)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (19)

Diyarbakır: Parçalı, yer yer çok bulutlu (32) 

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Kırklareli çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri yer yer çok bulutlu geçecek.

İç Anadolu:    Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Batman çevreleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

Son Güncelleme: 16.05.2016 15:14
Anahtar Kelimeler:
HavaSıcaklıkDüşecek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38