Hürriyet: Herkes kendi geleceğine oy verecek

CHP İl Başkanlığı’nın Rumeli, Trakya ve Balkan göçmenleriyle buluştuğu toplantıda konuşan Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Balkanlardaki akrabalarımızın bulundukları ülkelerde haklarını savunacağımıza söz veriyoruz” diyerek destek istedi.

Hürriyet: Herkes kendi geleceğine oy verecek

CHP İl Başkanlığı’nın Rumeli, Trakya ve Balkan göçmenleriyle buluştuğu toplantıda konuşan Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Balkanlardaki akrabalarımızın bulundukları ülkelerde haklarını savunacağımıza söz veriyoruz” diyerek destek istedi.

25 Ekim 2015 Pazar 12:56
 Hürriyet: Herkes kendi geleceğine oy verecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli’de faaliyet gösteren Rumeli, Balkanlar ve Trakya göçmen dernekleri ile bir araya geldi. CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın ev sahipliğinde, Teona Otel’de gerçekleştirilen toplantıda göçmen derneklerinin yönetim kurulu üyeleri ve kanaat önderleri ile bir araya gelerek 1 Kasım seçimleri için destek istedi. Toplantıya; CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli İl Yönetimi, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İzmit Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, İzmit SKM Başkanı Selman Yıldırım katıldı.

ÇOK SAYIDA DERNEK KATILDI

Toplantıya davetli olan derneklerden Rumeli Balkan Federasyonu, Kocaeli Batı Trakya Türkleri Derneği, Kocaeli Tüm Balkanlar Türkleri Derneği, Kocaeli Rumeli Türkleri Derneği, Kocaeli Makedonyalılar  Derneği, Kocaeli Balkan Göçmenleri Derneği, Gölcük Trakyalılar Derneği, Gebze Balkan Türkleri Derneği, Darıca Balkan Türkleri Derneği, Çayırova Baltürk Şubesi, Kocaeli Trakya İlleri Derneği, Kocaeli Pomak Kültür Derneği, MAP Hoytağ Halk Oyunları, Rumelili Kadınlar Derneği, Istrancalılar Deneği, Merdigözlüler Derneği, Dalcalılar Derneği, Nikomedya Folklor Kulübü, MAP Kavaklı Spor Derneği, Baltürk Gölcük Şubesi ve Karamürsel Bosna Hersek Kültür Derneği temsilcileri iştirak etti.

“MUHACİRLER ÜLKEMİZİN MİLLİ HATIRALARIDIR”

Programın sunuculuğunu yapan Milletvekili Tahsin Tarhan’ın Danışmanı Orçun Oğuz, Atatürk’ün muhacirlere yönelik söylediği “ Muhacirler, tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar yani düşmanla sonuna kadar dövüşenler, çekilen ordunun ri’cat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak, çekilmek nedir bilmeyenlerdir. Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır” sözü ile programı başlattı.

HERKES GELECEĞİNE OY VERECEK

Toplantıda konuşan kendisi de muhacir olan Milletvekili ve 1 Kasım seçimlerinde de milletvekili adayı olan Fatma Kaplan Hürriyet, “Gönül isterdi ki seçim kaygısı olmadan bir araya gelelim ve birlikte çözümler üretelim. Biliyorsunuz ki 7 Haziran’da seçilmiş olmamıza, daha 40’ımıızn yeni çıkmış olmamıza rağmen yeniden seçime götürülüyoruz. Halkın iradesine saygı duyulmuyor ve yeniden seçime götürülüyor. Bize seçim vaatlerimiz için kaynak soranlar bugün seçim maliyetini düşünmeden ülkeyi seçime götürüyor. 1 Kasım’da herkes parti düşünmekten ziyade önce kendi geleceğine ve ülkenin geleceğine oy verecek. Bu partiye oy vermekten daha önemli bir iradedir” dedi.

“SANDIĞA GİDERKEN BUNLARI UNUTMAYIN”

Hürriyet, görsellerle destekleyerek devam ettiği konuşmasında, “Yıllarca bize dinsiz parti diyerek çok fazla ön yargıyla eleştirdiler. Ancak onlar Kur’an-ı Kerim’i pasta yapıp yediler. Onların 30 yaşındaki çocukları gemicikleriyle servetlerine servet katarken, bizim çocuklarımız 30 yaşına gelmeden ölüm sürecine dönen çözüm süreci yüzünden toprağa düşüyor. Sakın sandığa giderken ne olur Habur kapılarında teröristi otobüs tepelerinde karşılandığını unutmayın. Ya kaçak saray gerçeğine ya da Soma’da yırtık lastik ayakkabı Recep amca için CHP’ye oy vereceksiniz. Danışmanlar tarafından tekmelenen insanları unutmayın olur mu?” ifadelerini kullandı.

“VATANSIZ KALMANIN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLİRİZ”

Hürriyet, “Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ‘Asgari ücreti bin 500 lira yapsınlar, ben de CHP’ye oy veririm. Bütçe açığı olur’ dedi. Şimdi iktidarda olmalarına rağmen bizim gibi vaatlerde bulunmaya başladı. O zaman ben de Bakan Şimşek’i CHP’ye oy vermeye davet ediyorum.  Balkanlarda yaşayan akrabalarımız, bulundukları ülkelerde haklarını savunacağımıza ve ticari ilişkilerimizi geliştireceğimize söz veriyoruz. Vatansız kalmanın en demek olduğunu en iyi biz göçmenler biliriz. Sandığa giderken bunların hiçbirini unutmayın olur mu?” şeklinde konuştu.

“OY VERİN”

Hürriyet’in ardından konuşan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “bunların insanın gözünün içine baka baka söylediği yalanlara biz artık inanmıyoruz, halkımız artık inanmıyor. Burada basın mensupları aracılığıyla halkımıza seslenmek istiyorum. Hangi partiye oy verecekseniz verin, gidin, oyunuzu kullanın. Tatillere kanmayın. Seçimde oyunu kullanmayan vatandaşın eleştirmeye hakkı yoktur” diyerek vatandaşı sandığa çağırdı. Sarıbay’ın ardından toplantıya katılan misafirler söz alarak desteklerini ve teşekkürlerini sundu.

Son Güncelleme: 25.10.2015 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38