banner28
banner23
banner36

İnfaz düzenlemesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri sona eren İnfaz düzenlemesi kabul edildi.

İnfaz düzenlemesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri sona eren İnfaz düzenlemesi kabul edildi.

14 Nisan 2020 Salı 14:34
İnfaz düzenlemesi kabul edildi

Düzenlemeyle birlikte 90 bin kişiye tahliye yolu açıldı.  Mahkum ve mahkum aileleri tarafından merakla beklenen düzenlemenin görüşmelerinde sona gelindi. Kamuoyunca şartlı ceza indirimi olarak bilinen infaz yasası TBMM'den geçti.

TBMM'de kabul edilen düzenlemeyle 90 bin kişiye tahliye yolu açıldı. Terör, cinayet, uyuşturucu ve cinsel suçlar düzenleme kapsamında yer almıyor.  Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda bugün yapılan görüşmelerle birlikte kabul edilerek yasalaştı.

Milli istihbarat kanunu kapsamına giren suçlar kapsam dışında kalırken, 30 Mart 2020 tarihine kadar işlenen suçlarda denetimli serbestlik süresi 3 yıl olarak uygulanacak. 0-6 yaş grubu çocuğu bulunan kadın ve 70 yaşını bitirmiş hükümlüler için denetimli serbestlik süresi 4 yıl olacak. açık cezaevinde bulunanlar koronavirüs salgını nedeniyle 31 Mayıs'a kadar izinli sayılacak. Bu süre 2'şer ay olmak üzere 3 kez uzatılabilecek.

Kadın hükümlüler doğum yaptıkları sürenin üzerinden 1.5 yıl geçmededen cezaevine alınmayacak. Örgüt kuran ve yönetenlerin cezaları ile tefecilik yapanlar ve canavarca hisle kasten yaralama suçunu işleyenlere verilecek cezalar düzenlemeyle arttırılmış olacak. Görüşmelerin sonuna yaklaşırken, Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli de TBMM Genel Kurulu'na gelerek çalışmaları izledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38