banner28

İNTEMAK’15 başarılı geçti

Kocaeli Ticaret Odası öncülüğünde, Doğu Marmara illerinin sanayi ve ticaret odalarının işbirliğinde düzenlenen İNTEMAK’15 Fuarı’nın değerlendirme toplantısında konuşan Başkan Özdağ, “Alanında başarılı bir ihtisas fuarını geride bıraktık” dedi

İNTEMAK’15 başarılı geçti

Kocaeli Ticaret Odası öncülüğünde, Doğu Marmara illerinin sanayi ve ticaret odalarının işbirliğinde düzenlenen İNTEMAK’15 Fuarı’nın değerlendirme toplantısında konuşan Başkan Özdağ, “Alanında başarılı bir ihtisas fuarını geride bıraktık” dedi

28 Ekim 2015 Çarşamba 10:36
 İNTEMAK’15 başarılı geçti
 Doğu Marmara’nın sanayi alanındaki zenginliğini yansıtmak amacıyla Kocaeli Ticaret Odası öncülüğünde, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleri, KOSGEB ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın  (MARKA) katkıları ve Emlak Konut GYO ana sponsorluğunda düzenlenen, Doğu Marmara Makine, Yapı Teknolojileri ve Ürünleri, İnşaat Makine ve Ekipmanları, İş Makineleri İhtisas Fuarı (İNTEMAK’15) 8- 11 Ekim 2015 tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleşti.

KATILIM YOĞUN OLDU

4 gün süren fuarın sonuç değerlendirme basın toplantısı Kocaeli Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent Karagöz, Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zihni Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri; Murat Altun, Yusuf Koçak, Hüseyin Cahit Akyol, Yusuf Ziya Uludüz, Fuat Berna, Fuar Komisyonu Başkanı Alp Kayalar, Destekler, Proje ve AR-GE Komisyonu Başkanı Volkan Yılmaz, komisyon üyeleri aynı zamanda KOTO Meclis Üyeleri; Yusuf Erenkaya, Cafer Kozluca ve Mehmet Kaya’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya; Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danışmaz, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş, Genel Sekreteri Yiğit Ateş, Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kırıcı, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Komisyonu Üyeleri Bilal Türkan, Engin Er, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası 2. Meslek Komitesi Başkanı Seyfettin Bingül, Anadolu Expo Fuar Firması Yetkilileri Sadettin Haymana ve Cem Aydın katıldı.

‘BİRLİKTELİKTEN BAŞARI DOĞDU’

Yaptığı konuşmada fuarın sonuçlarını değerlendiren Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, şöyle konuştu; Bildiğiniz üzere; 8-11 Ekim 2015 tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde, Kocaeli Ticaret Odamız öncülüğünde, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleri, KOSGEB ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın  (MARKA) katkıları ve Emlak Konut GYO ana sponsorluğunda düzenlenen, Doğu Marmara Makine, Yapı Teknolojileri ve Ürünleri, İnşaat Makine ve Ekipmanları, İş Makineleri İhtisas Fuarı’nı (İNTEMAK’15) gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Kıymetli arkadaşlar,

Hepimizin malumu olduğu üzere odamızın, Kocaeli başta olmak üzere Doğu Marmara’yı, 2018’e kadar fuar merkezleri ile otelleri dolu olan İstanbul’un karşısında alternatif bir ‘fuar merkezi- üssü’ konumuna getirme vizyonu bulunuyor. İstanbul’un fuar ve kongre turizminde sahip olduğu yoğunluğu çevredeki tüm illerin ilgisini çekmekte; ancak Kocaeli’nin konumu ve halihazırda 35 bin m2’si kapalı bir fuar alanına sahip oluşu bizi öne çıkarmaktadır. Kocaeli’nin kongre ve fuar merkezi konumuna gelebilmesi için bizlere, diğerlerinin yanı sıra özellikle ihtisas fuarları da düzenleme görevi düşmektedir.

Geçtiğimiz yıllarda müştereken gerçekleştirdiğimiz genel sanayi fuarlarımız ile bu yıl gerçekleştirdiğimiz ‘İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’ndan sonra, 8-11 Ekim tarihleri arasında düzenlediğimiz bir ihtisas fuarı olarak İNTEMAK’15 Fuarı, hem bu vizyona katkı sunması, hem de ülke olarak içinde bulunduğumuz kısmi belirsizlik ortamında bir nebze hareketlilik sağlaması bakımından önemlidir.

Değerli Konuklar bu çerçevede ele alınmasını önerdiğimiz ve beklediğimiz INTEMAK’15 Fuarı’nın sonuçlarına bakacak olursak;

•          Doğu Marmara illerinin; makine, yapı teknolojileri, kimyevi maddeler, mobilya, otomotiv ve yan sanayi, lojistik başta olmak üzere birçok sektörde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarının tanıtılmasına imkan sağlayan İNTEMAK’15 Fuarı’mızda çoğunluğu makine olmak üzere 24 farklı sektörden 116 kurum ve kuruluş yer almıştır.

•          5 bin 517 m2’lik bir alanda yer alan firma standlarımız, 4 gün içinde 14.458 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.

•          Fuarımızda, Almanya, Bosna Hersek, Belçika ve endonezya başta olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen konuklarımızın katılımıyla B2B görüşmeleri gerçekleştirilmiş, fuar firmaları ile yatırımcıların sektör profesyonelleriyle buluştuğu, ziyaretçilerin de verimli işbirlikleri kurduğu bir platform oluşması sağlanmıştır.

•          Aynı zamanda, “Avrupalı İşverenler, Yöneticiler ve Paydaşlar İçin Anahtar Kategori Olarak Kurumsal Sosyal Sorumluluk-ENGAGE” projesi öz değerlendirme anketi, İNTEMAK'15 Fuarı katılımcılarıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca İNTEMAK’15’in, mesleki eğitim alan öğrencilerimizin tecrübeleri üzerinde de önemli etkileri bulunduğuna inanmaktayız. Öyle ki, Kocaeli Üniversitesi’nin çeşitli mühendislik fakültelerinde okuyan öğrencilerimiz 4 gün boyunca fuarda görev alarak gelecekteki iş sahalarını yakından tanıma fırsatı bulmuş, odamızın açtığı Özel KOTO Koleji öğrencileri de fuarda yaptıkları ziyaretler sırasında ‘cansuyu’ niteliğinde izlenimler edinmişlerdir.

 

İNTEMAK’15 gibi ihtisas fuarları, daha nitelikli ve çoğunluğu iş dünyasından ziyaretçileri ağırlamaktadır. İNTEMAK’15 Fuarımıza 14 bin 458 ziyaretçimiz gelmiş olup bu tablo da organizasyonumuzu başarılı kılmaktadır. Ayrıca, Doğu Marmara illerinin; makine, yapı teknolojileri, kimyevi maddeler, mobilya, otomotiv ve yan sanayi, lojistik başta olmak üzere birçok sektörde gerçekleştirdiği başarılı çalışmaların tanıtılması açısından önemli bir platform olan İNTEMAK’15 Fuarı, odalar arası işbirliğinin ve birlikteliğin de bir göstergesi olmuştur. Bu birlikteliğin artarak devam etmesi ve tüm odaların tam destekle ve aynı heyecanla daha nice projelerde yer almaları motivasyonuyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nin, Doğu Marmara Fuar Alanı olarak adının değiştirilmesi ayrıca önerimizdir.

 

Fuarın düzenlenmesinde katkı veren başta Kocaeli Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu olmak üzere, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu ve MARKA, KOSGEB yetkilileri ile bu organizasyonu birlikte gerçekleştirdiğimiz Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarına, ana sponsorumuz Emlak Konut GYO’ ya ve Odamız Fuar, Turizm, Kültür ve Sanat Komisyonumuza ayrı ayrı teşekkür ederim.” 

Son Güncelleme: 29.10.2015 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38