Işık;“Terör bitme aşamasında“

Kocaeli Valiliği’nin düzenlediği "18 Mart Şehitleri Anma Günü" etkinliğinde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ‘’ Terör örgütünün şehirlerde bomba patlatması örgütün bu işin sonuna geldiğini gösteriyor’’ dedi

Işık;“Terör bitme aşamasında“

Kocaeli Valiliği’nin düzenlediği "18 Mart Şehitleri Anma Günü" etkinliğinde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ‘’ Terör örgütünün şehirlerde bomba patlatması örgütün bu işin sonuna geldiğini gösteriyor’’ dedi

18 Mart 2016 Cuma 15:14
Işık;“Terör bitme aşamasında“

 Kocaeli Valiliği’nin düzenlediği "18 Mart Şehitleri Anma Günü" etkinliğinde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ‘’ Terör örgütünün şehirlerde bomba patlatması örgütün bu işin sonuna geldiğini gösteriyor’’ dedi

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yılı kapsamında Kocaeli Valiliği’nin şehit yakınları ile gazilere tertip ettiği "18 Mart Şehitleri Anma Günü Yemek Programı’’ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla saat 13.30’da Antikkapı Restaurant’ta gerçekleştirildi. Programda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık terör örgütü PKK için, "Terör örgütünün şehirlerde bomba patlatması örgütün bu işin sonuna geldiğini gösteriyor’’ dedi. Bu özel günde programın ev sahipliğini üstlenen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilenerek her zaman yanlarında olduklarını ifade etti. Konuşmalarla başlayan anma töreni hep birlite yenen yemekle son buldu.

 

KENT PROTOKOLÜ AKIN ETTİ

Anma törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun dışında; AK Parti Milletvekilleri İlyas Şeker, Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz, EDOK Komutanı Kor General Mehmet Daysal, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, şehit yakınları gaziler, gazi yakınları ile askeri erkan katıldı.

 

ONLARI UTANDIRMAYACAĞIZ

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ‘’Bugün anlamlı bir gün. Yüzyılı aşan bir destan. Tarihi unutmuyoruz. Bze bu güzel ülkeyi, bağımsızlığımızı armağan eden, armağan için en sevdiği canlarını seve seve ana kucağına koşar gibi ölüme giden şehitlerimizi minnetle rahmetle anacağız. Ruhları şaad olsun. Onların bize bıraktığı bu ülkeyi birlik ve beraberilik içerisinde daha güzel günlere götürürsek, güçlü, onurlu bir ülke haline getirdiğimiz zaman onlar bize derlerki ‘’ Evlatlar bizler sizlerden razıyız’’, bayrağı yere bırakmadınız, kurduğunuz Cumhuriyeti ileleebet yaşatacaksınız. Bizler onları utandırmayacağız. Milli birliğimizi bir arada tutarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartacağız. Bugün yine teröre karşı değişik yerlerde canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi de her zaman rahmetle anıyoruz. Onlar sayesinde burada oturuyoruz. Onlar görevlerini yerine getirdi. Şimdi sıra gençlerde. Gençler hayata iyi hazırlanarak bu ülkenin kalkınması için herkes elinden geleni yapacak. Vatan sevgisi bu zaten. Kalkınma bu şekilde oluyor.Çanakkale güçlü bir haçlı seferiydi. Haçlı seferleri hala devam ediyor’’ dedi.

 

GÜÇLENEREK DEVAM EDECEĞİZ

Daha sonra kürsüye gelen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu gerçekleştirdiği konuşmasında “Şükran, minnet ve saygı ile şehitlerimizi anmanın onurunu yaşıyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Burada bulunan gaz, unvanına ulaşanlara da şükran sunuyoruz. Şehitlik milletimizin en yüksek makamıdır. Şehit, devlet, için seve seve canını feda eden kahramandır. Evlatlarınızı vatan ve millet için şahadet yoluna uğrayan analar ve babaların milletçe bir kez daha ellerinizden öpüyoruz. Milletimiz, güçlenerek yoluna devam edecektir. Biz sadece doğrunun, hakk’ın ve adaletin temini, özgürlüğün sonuna kadar sunması için savaş yaptık. Bu değerler uğruna şehadet şerbeti içen kahramanlarımız var. Bize düşen, gençlerimize bu vatanın nasıl kazanı’ldığını anlatmaktır. Bayrak sonsuza kadar göklerde dalgalanacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

AVRUPA SALLANDI

Programın son konuşmasını gerçekleştiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise avrupanın gerçekleşen göçmen sorununda sallandığını ifade ederek, ‘’Şehitler haftasında sizlerle birlikte olmaktani sizlerle aynı havayı teneffüs etmekten gurur duyuyorum. Bu vatan için bu millet için canını toprağa veren tüm şehitlere rahmet diliyorum. Şehitlerle birlikte çarpışırken gazi olan ve bugün aramızda bulunmayan baştan Gazi Mustafa Kemal olmak üzere hepsini minnetle anıyorum. Bu vatan bize kolay geçmedi.Tarihin her döneminde bu topraklar için şehit verdik ve vermeye devam ediyoruz. Türkiye’nin ne zaman bir hamle yapsa, gücüne güç katmaya başlasa, ülkenin bu büyümesine engel olmak isteyenler oluyor. Bu ülkenin gerçekten temsil ettiği değerler bugün bütün dünyanın muhtaç olduğu değerlerdir. Son dönemlerde 10 bin mülteci avrupaya gittiği diye oradaki sistem karışmaya başladı. Halbuki bu topraklarda 3 milyondan fazla muhacir kardeşimiz bizimle yaşıyor. Ama avrupa küçük bir değişimde bile sallandı. Çünkü onların sahip olduğu değerler ben merkezli. Türk milleti ise biz diye bakar’’dedi.

 

TERÖR ÖRGÜTÜ BİTME AŞAMASINDA

PKK’yı hedef alarak terörün bitirilme aşamasına geldiğini söyleyen bakan Işık,‘’ Bu ülke ciddi bir kalkınmanın içerisinde. Bu ülke lider ülke olma hedefinde ilerliyor. Siz bu gayrete girince bazılarıda sizleri engellemek istiyor. Ama bu ülkeye orta karar bir ülke olmak yakışmaz. Biz tarihi sorumluluğumuzun gereği olarak tekrar güçlü bir ülkeye dönüşmek zorundayız. Bu noktada, maalesef Türkiye’nin bu gücüne engel olmak isteyenler içeriden de bizi kemiriyor, ihanet ediyor. Terör örgütü tarihindeki en büyük vurgununu yedi. Bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak. En küçük bir taviz verilmeyecek. Terör örgütünün şehirde bomba patlatması örgütün bu işin sonuna geldiğini gösteriyor. Bir taraftan terörle amansız mücadelemiz sürecek. Bir yandan ise kardeşliğimizle dışarıya en güzel mesajı vereceğiz’’ şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 21.03.2016 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38