İşini kurmak isteyenlere KO-MEK’ten eğitim desteği

Kent Konseyi Kadın Meclisi, İŞ-KUR, KOSGEB ve KO-MEK’in ortaklaşa düzenlediği uygulamalı girişimcilik kursu açıldı

İşini kurmak isteyenlere KO-MEK’ten eğitim desteği

Kent Konseyi Kadın Meclisi, İŞ-KUR, KOSGEB ve KO-MEK’in ortaklaşa düzenlediği uygulamalı girişimcilik kursu açıldı

24 Mart 2016 Perşembe 15:01
İşini kurmak isteyenlere KO-MEK’ten eğitim desteği

 

Her yıl binlerce göç alan Kocaeli’nde nüfus artışına bağlı olarak vasıfsız elaman sayısı da artış göstermekte. Her girimci bireyin kendi işletmesini kurmasını amaçlayan Kent Konseyi Kadın Meclisi, İŞ-KUR, KOSGEB ve KO-MEK’in ortaklaşa düzenlediği uygulamalı girişimcilik kursu açıldı. Leyla Atakan Kültür Merkezi toplantı salonunda yapılan açılış toplantısına katılan KOSGEB Temsilcileri İrfan Sülü ve Yusuf Aktaş ile İŞKUR Eğitim Uzmanı Ayhan Pehlivansoy, girişimcilik kursuna katılacaklara bilgi verdi. Toplantı açıklamalardan sonra soru-cevap şeklinde devam ederken, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin de yoğun ilgisi vardı.

 

50 BİN TL HİBE, 100 BİN TL KREDİ

KOSGEB Temsilcisi İrfan Sülü, yaptığı açıklamada öncelikle KOSGEB’in Tarım, Hayvancılık ve Hayat koçluğu gibi branşlara destek vermediğini açıkladı. Başvuru sürecini ve proje kabulünün safhalarını açıklayan Sülü, “Eğer işletmeniz onay görür ise işletmenizi 3 yıl boyunca kapatamazsınız veya devredemezsiniz, taahhütname imzalanınca süreç başlamış sayılır” dedi. Elden ödemelere destek verilmediğini ifade eden Sülü, harcamaların banka kanalıyla olması gerektiğini belirtti. Sülü açıklamasının devamında, “Bayan girişimciye harcamalarının yüzde 60’ını, bay girişimcinin ise yüzde 80’ini geri ödüyoruz. Bunun yanında 100 bin Türk Lirası geri ödemeli desteğimiz var’’ dedi.

 

GÜNLÜK 20 TL HARÇLİK

Daha sonra açıklama yapan İŞKUR Eğitim Uzmanı Ayhan Pehlivansoy, kursa katılmak için taahhütname ve bilgi formu doldurmanın gerekli olduğunu da belirterek, ayrıca kursa katılan her sigortasız katılımcıya günlük 20 Türk Lirası harçlık verileceğini ifade etti.

Son Güncelleme: 24.03.2016 15:02
Anahtar Kelimeler:
DesteğiKomek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38