İstismarcıları aklayanlar hesap verecek

Kocaeli Kadın Platformu çocuk istismarına yönelik basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, “Çocuk düşmanı politikalara karşı durmaya, istismarcıları aklayanlar hesap verene kadar mücadele edeceğiz” dedi

İstismarcıları aklayanlar hesap verecek

Kocaeli Kadın Platformu çocuk istismarına yönelik basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, “Çocuk düşmanı politikalara karşı durmaya, istismarcıları aklayanlar hesap verene kadar mücadele edeceğiz” dedi

25 Ocak 2019 Cuma 15:07
İstismarcıları aklayanlar hesap verecek

Kocaeli Kadın Platformu çocuk istismarına yönelik basın açıklaması düzenledi. Belediye İş Hanı önünde düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda platform üyesi katılım gösterdi. Platform adına açıklamayı okuyan Sibel Yılmaz, “Evlilik yaşı dinsel anlayışlarla küçültülmeye ve çocuk yaşta evlilikler yoluyla çocuk istismarını meşru gösterilmeye çalışılmaktadır. Bilindiği gibi bir çocuk ile bir yetişkin ya da yaş veya gelişim bakımından sorumluluk, güven ve güç ilişkisi içinde olan başka bir çocuk arasında, bu kişinin cinsel gereksinimlerini tatmin etmeyi amaçlayan her türlü eylem çocuk istismarı olarak tanımlanmaktadır” şeklinde konuştu.

Çocuk yaşta evliliklerin yaygınlaşmasına neden olacaktır

Konuşmasının devamında Yılmaz, “Çocuklara cinsel istismar suçlarında mağdur ve faalin evlenmesi halinde, cezanın ertelenmesini ya da hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını öngören düzenleme yeniden TBMM gündeminde. Kadınların ve kamuoyunun mücadeleleri ile üç yıl önce ger çekilen Çocuk İstismarcısına evlilik affı düzenlemesiyle çocuklarda onarılması güç travmalara neden olacak çocuk yaşta evliliklerin yaygınlaşmasına neden olacaktır” diye belirtti.

Çocuk hakları sözleşmesi

Sözlerinin devamında Yılmaz, “Türkiye’nin taraf olduğu çocuk hakları sözleşmesi, Avrupa Konseyi çocukların cinsel sömürü ve istismara karşı korunması sözleşmesi ve İstanbul sözleşmesi başta olmak üzere uluslararası sözleşmelere uygun düzenlemeler yapılmalıdır. Çocuğa yönelik cinsel istismarı ortaya çıkaran sebepleri ortadan kaldırmak, koruyucu-önleyici ve çocukluktan güçlendirici uygulamalar ve hizmetler gerçekleştirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Mücadeleye  devam edeceğiz

Son olarak Yılmaz, “Biz kadınlar, siyasi iktidarın geçirmekte ısrarlı olduğu bu yasa tasarısına karşı; mücadelemizi yükselterek devam edeceğiz. Çocuk düşmanı politikalara karşı durmaya, istismarcıları aklayanlar hesap verene kadar mücadele edeceğiz. Karaman ve Adıyaman’da meydana gelen çocuk istismarlarından başta Ensar Vakfı olmak üzere bu durumu meşrulaştıran tüm anlayışlara karşı mücadele ettik, bundan sonra da devam edeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı. "

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38