İZAYDAŞ "Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri" Unvanı Kazandı

İZAYDAŞ’a Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri" Unvanı Verildi.

İZAYDAŞ "Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri" Unvanı Kazandı

İZAYDAŞ’a Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri" Unvanı Verildi.

11 Mayıs 2023 Perşembe 12:20
İZAYDAŞ "Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri" Unvanı Kazandı



Günümüzde Kalp damar hastalıkları, obezite, diyabet, KOAH ve kanser gibi hastalıklar, önemli halk sağlığı sorunları arasında yer almaktadır. Sağlık Bakanlığı bu hastalıklarla mücadele amacıyla çalışanların gün boyu işyerlerinde geçirdikleri vakitlerde, işyerleri tarafından sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktiviteyi teşvik ile yeni bir davranış modeli oluşturabilecekleri "Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri" isimli projeyi hayata geçirdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Programı kapsamında,  işveren/idare, işçi/çalışan ve toplum katılımı ile sağlıkla ilgili beslenme ve fiziksel aktivite gibi alanlarda davranış değişikliği sağlayarak sağlığı desteklemek ve geliştirmek, sağlıklı, güvenli ve üretken bir işyeri ortamı oluşturan işyerlerine İl Sağlık Müdürlükleri aracılığıyla belgeleri  verilmekte. Bu önemli projeye destek veren kuruluşlardan biri de ülkemizin önde gelen atık ve geri dönüşüm kuruluşu İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş. (İZAYDAŞ) oldu.  

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarıyla topluma yarar sağlamayı hedefleyen İZAYDAŞ,  örnek proje kapsamında çalışmalarına hızla başladı ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlerin tamamını karşıladı. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından yapılan değerlendirme ve incelemeler sonucunda İZAYDAŞ,  "Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri" unvanı almaya hak kazandı.

Kazanılan unvan kapsamında İZAYDAŞ’ ta belge takdim töreni düzenlendi. Törene Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammed Saraç, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Uludağ, İZAYDAŞ Yöneticileri, İl Sağlık Md. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel Durmaz, Başkan Yrd. Dr. İrfan Kaynar,  kurumda görevli hekimler,  diyetisyenler ve ilgili sağlık personelleri katılım sağladı.

Törende konuşma gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Pehlevan “Günlük hayatımızda olduğu gibi vaktimizin büyük bir kısmını geçirdiğimiz iş yerimizde de sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin teşvik edilmesi önem arz ediyor. Bu tarz projeler hem çalışan sağlığını hem de verimliliğine katkı sağlıyor. Tamamen gönüllülük esasına bağlı olan bu önemli projeye katılımlarından ve misafirperverliklerinden dolayı ilimiz ve ülkemizin güzide kurumlarından olan İZAYDAŞ’a ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi ifade ediyorum. İnşallah bu başarınız diğer kurum ve işletmelere örnek olacak ve projeye ilgiyi arttıracaktır. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, belgenin işletmemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammed Saraç ise gerçekleştirdiği konuşmasında; ‘’Bu önemli proje için İl Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Gerekli kriterleri sağlayarak bu değerli belgeyi almak bizleri mutlu etti. Sürekli gelişmekte olan bir kurum olarak, çalışan sağlığına ve motivasyonuna önem veriyoruz. Sanayi şehri olan ilimizde bu belgeyi alarak diğer kuruluşlara örnek olmak ise bizler için ayrıca gurur verici. Önümüzdeki dönemde iki kurum arasında ortak projeleri hayata geçirmek bizleri daha da mutlu edecektir” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından İl Sağlık Müdürümüz Pehlevan tarafından Genel Müdür Saraç’a  "Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri" belgesi takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38