Kadın ve erkek arasında’ki eşitsizlik artıyor       

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ilimizin kadın STK ve parti temsilcileri bir araya gelerek Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı

Kadın ve erkek arasında’ki eşitsizlik artıyor       

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ilimizin kadın STK ve parti temsilcileri bir araya gelerek Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı

08 Mart 2019 Cuma 13:19
Kadın ve erkek arasında’ki eşitsizlik artıyor       

 

Kadın ve erkek arasında’ki eşitsizlik artıyor               

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle STK’lar ve siyasi parti kadın temsilcileri İzmit Saat Kulesi Atatürk Anıtına çelenk sundu. Ardından kitlesel basın açıklaması gerçekleştirdiler. Açıklamaya  EĞİTİM İŞ, KOCAELİ BAROSU, TÜKD KOCAELİ ŞUBESİ, KYÖD, ÇYDD KOCAELİ ŞUBESİ, SOROPTİMİST İZMİT ŞUBESİ, TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ KOCAELİ ŞUBESİ, İZMİT HUZUREVİ DERNEĞİ, İZMİT DÜŞKÜN ve YAŞLILARI KORUMA DERNEĞİ, ULUSAL EĞİTİM DERNEĞİ KODER, KEREM DERNEĞİ ve KOSEV öncülük etti.

Törene CHP Milletvekili Millet İttifakı İzmit Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet,  CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İYİ Parti  İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Kaman,  Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, ÇYDD Başkanı Meral Dönmez, Eğitim İş Şube Başkanı Emine Çalık ve çok sayıda kadın STK temsilcisi katıldı.  STK temsilcileri sırayla Atatürk Anıtı’na çelek bıraktı. Arından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Açıklamayı grup adına Eğitim İş Şube Başkanı Emine Çalık yaptı.

 EŞİTSİZLİK ARTMAKTA

Eğitim İş Şube Başkanı Emine Çalık şu ifadelere yer verdi: “Günümüzde 8 Mart’lar kadın sorunlarına çözüm önerilerinin ve kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması, kadına yönelik şiddete son verilmesi istemlerinin bir kez daha file getirildiği gündür. Aradan geçen 162 yıla rağmen Türkiye’de Kadınlar Günü bir kez daha ayrımcılık ve şiddete karşı eşitlik mücadelesinde ki kadınların duyurma çabalarını  gölgesinde kalmaktadır. Çıkarılan yasalarla, kadın eğitiminden, siyasetten, çalışma ve sosyal hayatta uzaklaştırılmakta ve uygulanan ayrımcı politikalarla kadın ve erkek arasında ki eşitsizlik artmaktadır.

317 KADIN CİNSEL İSTİSMARA UĞRADI

Kadınlar erkeklere göre yüzde 25 ile yüzde 50 oranında daha az ücretle çalıştırılması, dünyada ki işlerin yüzde 66’sının kadınlar tarafından yapılmasına rağmen toplam gelirin ancak yüzde 10’unu kadınların alması bunlar örnektir. Kamuoyuna kadın cinayeti olarak yansıyan haberlere göre 2018’de 440 kadının en temel hakkı olan yaşam hakkı elinden alınmıştır. Aynı verilere göre 317 kadın ve bin 217 çocuk cinsel istismara uğramıştır.

 43 KADIN ERKEKLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

2019 yılının sadece Ocak ayında 43 kadın erkekler tarafından öldürülmüştür. Dünya ekonomik forumunun 2018 cinsiyet eşitliği raporuna göre Türkiye kadın erkek eşitliği konusunda 149 ülke arasında 130. Sırada yer almaktadır. Kadınların toplumsal rol ve statüleri elde ettiği kazanımlar güçlendikçe siyaset ve yönetim kademelerinde ki temsil oranları arttıkça Türkiye’nin yarınları daha aydınlık olacaktır. Cumhuriyet aydınlığının ışığında kadın erkek eşitliğinin sağlandığı bir dünya dileğiyle”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nesniii 2019-03-08 22:40:52

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kadinlar

banner39

banner37

banner38