Karabalık için hapis isteniyor

Kartepe Belediyesi eski Başkanı Şükrü Karabalık ile Kartepe AŞ Genel Müdürü Hüseyin Turan hakkında açılan ve Yargıtay’dan dönen rüşvet davası yeniden başladı.

Karabalık için hapis isteniyor

Kartepe Belediyesi eski Başkanı Şükrü Karabalık ile Kartepe AŞ Genel Müdürü Hüseyin Turan hakkında açılan ve Yargıtay’dan dönen rüşvet davası yeniden başladı.

15 Aralık 2016 Perşembe 16:29
Karabalık için hapis isteniyor

 Kartepe Belediyesi eski Başkanı Şükrü Karabalık ile belediyenin yan kuruluşu olan Kartepe AŞ Genel Müdürü Hüseyin Turan’ın Mülkiye Başmüfettişi Erol Özer’e rüşvet verdiği iddiasıyla açılan dava farklı bir noktaya geldi. Karabalık’ın beraat ettiği dava ile ilgili Yargıtay’dan şok bir karar geldi. Yargıtay, Karabalık hakkında veriler beraat kararını bozdu ve yeniden yargılanmasına hükmetti.

 

1-3 YIL HAPİS İSTENDİ

Gelen kararın ardından eski belediye başkanı Şükrü Karabalık’ın yeniden yargılanmasına Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Önceki gün görülen duruşmaya Mülkiye Başmüfettişi Erol Özer ile avukatı ve sanık Kartepe AŞ’nin eski genel müdürü Hüseyin Turan ve avukatı katıldı. Duruşmada savcı eski başkan Şükrü Karabalık hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve belediye başkanlığı gibi kamu görevinden mahrum bırakılması yönünde mütalaa verdi.

 

50 BİN LİRA VERMEK İSTEDİLER

Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yapan Erol Özer, Özel Kalem Müdür Vekili Ayhan Turan’ın başkanlığını yaptığı Kartepe Eğitim ve Kültür Derneği’nin belediye ile bağlantılı bazı işlemlerinde usulsüzlük belirledi. Bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığı’na zimmet suçundan ihbarda bulunmak için rapor hazırladığı sırada, sanık Şükrü Karabalık’ın azmettirmesi sonucu Kartepe AŞ Genel Müdürü Hüseyin Turan tarafından 50 bin lira rüşvet verilmek istendiği öne sürülmüştü.

 

RÜŞVETİN TANIMI DEĞİŞTİ

Rüşvetin karşılığı olarak da Başmüfettiş Erol Özer’in hazırladığı raporu Cumhuriyet Başsavcılığı yerine Valilik Dernekler Masası’na vermesinin istendiği iddia edildi. Bu teklifi kabul etmiş görünen Özer’in ihbarı ile yapılan operasyonda rüşveti verdiği ileri sürülen Hüseyin Turan gözaltına alınmıştı. Fakat olayın yaşandığı tarihin ardından yapılan kanun değişikliği ile davaya konu olan ‘rüşvet’ ifadesinin tanımı değişti.

 

HAKARETTEN YARGILANACAK

Buna göre 5 Temmuz 2012 tarihinde 6352 sayılı yasada yapılan değişiklikle kamu görevlisine yapılacak rüşvet teklifinin, artık ‘hakaret’ olarak ele alınacağı açıklanmıştı. Açılacak yeni davanın da yasal değişiklik nedeniyle ‘rüşvet’ değil, ‘hakaret nedeniyle açılmasına karar verildi.

 

ÖZER ŞİKAYETÇİ OLDU

Görülen duruşmada ifade veren Mülkiye Başmüfettişi Erol Özer, “Yargıtay bozma ilamına uyulmasını talep ediyorum. Şikayetim devam etmektedir. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Cumhuriyet Savcısı, Kartepe Belediyesi eski Başkanı Şükrü Karabalık hakkında sponsorluk ücreti adı altında menfaat sağlama girişiminde bulunmak suretiyle kamuda görevli memura hakaret suçunu işlediği anlaşıldığından 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve kamu görevinden mahrum bırakılması yönünde mütalaa verdi.

 

28 ARALIK’TA KARAR AÇIKLANACAK

Sanık avukatı Devrim Güngör ise yazılı savunma hazırlamak için ek süre talep etti. Mahkeme heyeti sanık müdafine ek süre verilmesini kabul ederek karar duruşmasını 28 Aralık’a erteledi.

Son Güncelleme: 20.12.2016 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38