Ko-Mek Ülkemize Yeni Gelenler İçin Bir Yuva

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimleri Kursları (KO-MEK) ülkemize yerleşen yabancı uyruklu kişilere Türkçe dersleri ile destek oluyor.

Ko-Mek Ülkemize Yeni Gelenler İçin Bir Yuva

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimleri Kursları (KO-MEK) ülkemize yerleşen yabancı uyruklu kişilere Türkçe dersleri ile destek oluyor.

25 Şubat 2015 Çarşamba 09:52
 Ko-Mek Ülkemize Yeni Gelenler İçin Bir Yuva
 

Yabancı uyrukluların hem ülkemize alışmaları hem de Türkçeyi öğrenmeleri konusunda adeta bir adaptasyon merkezi gibi çalışan KO-MEK, farklı ülkelerden gelenleri bir araya getirerek ortak bir buluşma noktası oluşturuyor. Bu kapsamda yabancı uyruklu vatandaşların birbirleriyle arkadaşlık kurdukları KO-MEK Mimar Sinan Kurs Merkezi’nde  açılan Türkçe dil branşına ilgi yoğun. 18 kursiyerin eğitim gördüğü sınıf kursiyerlerin ikinci evleri gibi olmuş.

 YENİ ARKADAŞLAR BULDUM

İzmit ilçesinde bulunan Mimar Sinan Kurs Merkezi Türkçe dersleri ile yabancı uyruklu vatandaşlara destek oluyor. Türk bir iş arkadaşının tavsiyesi üzerine KO-MEK’ te Türkçe kursuna başlayan Aleksandra Uzuner de bu isimlerden birisi. Uzuner, kurs ile yeni arkadaşlar bulduğunu belirterek ‘’Burada Türkçe konuşmak, sohbet etmek çok önemli. Türkçeyi öğrendiğimde hem kendimi ifade edebilir hem de birçok arkadaş bulabilirim’’ dedi.

 KO-MEK’TEN ÇOK FAYDA GÖRDÜM

Aslen Çeçenistanlı olan ve daha önce Moskova’da yaşayan 2 çocuk sahibi Tabari Kurtoğlu da KO-MEK’ ten çok fayda gördüğünü belirterek” Burası çok büyük bir fırsat. Burada hem arkadaş çevremiz genişliyor hem de Türkçemiz ilerliyor’’ diye konuştu. Daha önce Türkçe konuşmayı çok az bildiğini ifade eden Kurtoğlu  ‘’Daha önce çok hatalı konuşuyordum, ama burada hocalarımız gramer ve telaffuzları anlatıyor. Artık kelimeleri daha düzenli kullanıyorum’’ dedi. Yaklaşık iki yıldır kurslara devam eden Kurtoğlu, kursların hem ücretsiz olması hem de yaşadığı şehirde olmasının kendisi için avantaj olduğunu söyleyerek memnuniyetini dile getirdi.

 GURBETÇİ ÖĞRENCİLERE BÜYÜK DESTEK

KO-MEK’ te açılan Türkçe kursları farklı sebeplerle ülkemize gelen yabancılara fayda sağlarken, özellikle üniversite öğrencilerine de destek oluyor 1,5 yıl önce üniversite eğitimi için Pakistan’ dan Kocaeli’ ye gelen Sajjad AHMAD ve Muhammed ASSHAD Türkçe öğrenmek için KO-MEK kurslarının çok faydalı olduğunu ifade ettiler.

 

Son Güncelleme: 25.02.2015 09:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38