Kocaeli Barosu Elçi cinayetini kınadı

Cumartesi günü Diyarbakır Sur İlçesinde başından vurularak öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine karşı Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe açıklama yaptı

Kocaeli Barosu Elçi cinayetini kınadı

Cumartesi günü Diyarbakır Sur İlçesinde başından vurularak öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine karşı Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe açıklama yaptı

30 Kasım 2015 Pazartesi 12:47
 Kocaeli Barosu Elçi cinayetini kınadı
Kocaeli Barosu, Cumartesi günü Diyarbakır Sur ilçesinde bölgedeki çatışmalar nedeniyle tarihi miras olan Dört Ayaklı Minarenin zarar görmesine karşı basın açıklaması yaparken vurularak öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine karşı basın açıklaması yaptı. Adliye binası önünde avukatların katılımı ile yapılan basın açıklamasında siyasal iktidarın yaşanan olayın tüm detaylarını inceleyerek kamuoyu ile paylaşılmasını istedi. Baro Başkanı Sertif Gökçe, yaşanan olayın Türkiye’de insanların can güvenliğinin olmadığını gösterdiğine dikkat çekti.
Adliye önünde avukatların yoğun katılımı ile yapılan basın açıklamasında Baro Başkanı Sertif Gökçe, yaşanan saldırıda yaşamını yitiren meslektaşları Tahir elçi, polis memuruna rahmet dilerken, yaralanan gazeteciye de acil şifalar diledi. Yapılan saldırının hukuka, demokrasiye, insan haklarına, ifade özgürlüğüne, birliğe ve kardeşliğe yönelik olduğunu ifade eden Gökçe, “Olayın vahametini anlatacak kelime bulamıyorum. Tarifsiz bir acı ve üzüntü içindeyiz. Tahir Elçi, cumartesi günü Sur ilçesindeki tarihi mekanın önünde kentin tarihi ve kültürel mirasının korunması, birlik ve barış mesajları vermek için açıklama yapıyordu” dedi.
Tahir Elçi’nin öldürülmesinden dakikalar önce söylediği, ‘Silahların ve çatışmaların bölgeden uzak durması’ temennisine karşı bölgede son kurşunun Elçi’ye sıkıldığını söyleyen Gökçe, “Bir kentin baro başkanı, hukuk savunucusu, meslektaşlarının yegane temsilcisi başından tek kurşunla öldürülüyor. Bu olay ülkemizde can güvenliğinin sağlanmadığını gösteriyor. Bir baro başkanı yaptığı basın açıklaması sırasında korunmuyorsa bu ülkede kimsenin can güvenliği kalmamış demektir” dedi.
Tüm terör olaylarının hedefinin insanlık olduğunu vurgulayan Gökçe, “Terörün amacını boşa çıkarmak, teröre karşı ortak tavır almak ve sağduyumuzu korumak hepimizin görevidir. Siyasi iktidar olayın tüm detaylarını inceleyip, sonuçlarını şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmasını talep ediyoruz. Aynı amanda bölgedeki çatışma ortamını sonlandıracak, hayatı normalleştirecek, can güvenliğini sağlayacak, sosyal hayatın rahatlıkla sağlanacağı bir ortamın yaratılmasını istiyoruz. Biz bugün burada bütün acılarımızı paylaşıyoruz ki bundan sonra ne ölüm ne de Elçi’ye zeval olmasın” dedi.


Son Güncelleme: 30.11.2015 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38