Kocaeli şühedanın izinden yürüdü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında düzenlediği “Asrın Yürüyüşü”nde binlerce kişi şühedanın izinden yürüdü

Kocaeli şühedanın izinden yürüdü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında düzenlediği “Asrın Yürüyüşü”nde binlerce kişi şühedanın izinden yürüdü

18 Mart 2015 Çarşamba 19:33
Kocaeli şühedanın izinden yürüdü

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında düzenlediği etkinlik kapsamındaki “Asrın Yürüyüşü”ne katılanlar, şühedanın izinden yürüdü. Merkez Bankası önünden başlayan yürüyüşe Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın katıldı. Yürüyüş Yolu’nu boydan boya kaplayan kalabalık, renkli görüntüler oluştururken çok sayıda öğrenci, öğretmen ve vatandaş Ay Yıldızlı bayraklarıyla korteje eşlik etti.

 SAVAŞA KATILAN 28 ÜLKEDEN ÖĞRENCİLER YÜRÜDÜ

Yürüyüşün en önünde savaşa katılan bütün ülkelerin bayraklarından oluşan dev bir bayrak taşıyan yabancı ülke öğrencileri yer aldı. Çanakkale’de birlikte savaştığımız Osmanlı ordusunda yer alan ülkelerin ilimizde okuyan yabancı öğrencileri tarafından 28 ülke bayrağı taşındı. Kocaeli’nden savaşa katılan ve şehit olan 630 kişi, öğrenciler tarafından; künye, döviz ve elbiseleriyle temsil edildi. Savaşa katılan ve şehit olan askerlerin aileleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının katıldığı yürüyüşte katılımcılardan bir kısmı “15’liler Yeniden Çanakkale’de” yazılı pankartlar taşıdı.

 YÜRÜYÜŞE KATILANLAR

Asrın Yürüyüşü Etkiliği’ne tüm okullardan 11. sınıf öğrencileri, Çanakkale’de şehit olmuş 630 Kocaelili vatandaşları temsilen asker kıyafetleri giymiş Kocaelili İzciler, Bilgievleri öğrencileri, Genç Üniversite Akademi Öğrencileri, Kağıtspor Kulübü sporcuları, Yabancı Öğrenciler Derneği, Üniversite Öğrenci Konseyi, Kocaeli İHL Mezunları Derneği ve engelli dernekleri katıldı.

 MERKEZ BANKASI’NDAN PERŞEMBE PAZARI’NA

Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya, Filistin, Irak, Yemen, Bulgaristan, Rusya gibi o dönemde Osmanlı coğrafyasında yer alan ülkelerden Kocaeli’de okuyan öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen “Asrın Yürüyüşü” organizasyonu Merkez Bankası önünden başlayarak Perşembe Pazarı alanında son buldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, yürüyüş boyunca korteje eşlik etti.

 UĞUR IŞILAK’TAN KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ

Merkez Bankası’ndan saat 15.00’te yürüyüşün başlamasıyla aynı anlarda Perşembe Pazarı’nda Uğur Işılak, alanı dolduranlara seslenmeye başladı. İstiklal Marşı’nın şiirini okuyarak programına başlayan Işılak, gazilerimizi minnetle şehitlerimiz ise rahmetle andı. Çanakkale Destanı ve Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı gibi türkülerin de aralarında bulunduğu kahramanlık türkülerini seslendiren Işılak’a alanı dolduran öğrenciler eşlik etti. Işılak’ın Vatan Sağolsun türküsünde ‘’Bir ölürüz bin doğarız vatan sağolsun’’ sözlerini alanı dolduran 7’den 70’e binlerce kişi aynı anda söyledi. Yürüyüş korteji ise Işılak’ın söylediği türküler eşliğinde Perşembe Pazarı alanına girdi.

 HER ŞEY TÜRKİYE İÇİN

Perşembe Pazarı alanında, şehitler için Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından, hep birlikte dualar edildi. Burada söz alan Kocaeli Valisi Güzeloğlu, şühedayı rahmetle andı. Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bu vatanı bizlere emanet eden büyüklerimizi inanıyorum ki, hiçbirimiz unutmadık, unutmayacağız. Kocaeli halkı, Kocaeli gençliği, Türkiye olarak; şühedanın izinde olduğumuzu çalışmalarımızla, gayretlerimizle, insanlığa yaptığımız hizmetlerimizle her zaman göstereceğiz’’ ifadesini kullandı. Program Uğur Işılak’ın Her Şey Türkiye İçin türküsünü alanı dolduran binlerce kişinin hep bir ağızdan söylemesiyle sona erdi.

Son Güncelleme: 20.03.2015 00:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38