Kocaeli'de ilk sertifika Tüpraş'ın

Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünce Kocaeli’nde ilk Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.’ye Verildi.

Kocaeli'de ilk sertifika Tüpraş'ın

Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünce Kocaeli’nde ilk Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.’ye Verildi.

14 Nisan 2016 Perşembe 15:50
Kocaeli'de ilk sertifika Tüpraş'ın

 Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca “En Kolay, En Güvenli Ticaret” misyonu doğrultusunda; “Kolay Ticaret, Büyük Türkiye” projesi kapsamında planlanarak hayata geçirilen, Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.’ye teslim edildi.

 

Yerinde Gümrükleme... “Gümrük Yanı Başınızda”

 

Yapılan düzenlemeler, ticari hayatta yeni bir dönem açarak ihracatçı, ithalatçı ve taşıyıcı firmaların gümrük işlemlerini kendi tesislerinden yapabilmelerine imkân tanıyacaktır.

 

Yetkilendirilmiş Yükümlü Nedir?

Yetkilendirilmiş Yükümlü, gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartlarına sahip bulunan, kendi oto kontrolünü yapabilen güvenilir firmalara gümrük işlemlerinde birtakım kolaylık ve imtiyazlar tanıyan uluslararası bir statüdür. Serbest Bölgeler dâhil Türkiye Gümrük Bölgesinde yerleşik, en az üç yıldır faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşları yetkilendirilmiş yükümlü alabilir.

 

Gümrüklerle İşbirliği… “Gümrüklerden VIP Geçiş”

 

Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü ile firmaların zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacak, gümrüklerimizdeki iş yoğunluğunun önüne geçilecektir. Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikasına sahip tüm ithalatçı firmalarımızın daha az ve öncelikli olarak kontrole tabi tutulacağı gümrüklerden hızlı geçiş sistemi başlatılacaktır. 2023 yılı ihracat hedefleri doğrultusunda geliştirilen bu uygulama sayesinde, ticaret erbabımızın uluslararası piyasalarda daha çok tercih edilmesi ile rekabet gücümüz artarak, ihracatımızın desteklenmesine katkı sağlanacaktır. Bu uygulamanın, önümüzdeki dönemde yaygınlaştırılmasını ve imzalanacak karşılıklı tanıma anlaşmaları ile firmalarımızın diğer ülkelerde de imtiyazlı muamele görmelerinin yolunun açılması hedeflenmektedir.

 

​Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. adına, Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünce düzenlenen 06.04.2016 tarihli ve TR/AEOF/16/41/0002 sayılı Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası, 13 Nisan 2016 tarihinde Bölge Müdürü Musa AYDEMİR tarafından, Tüpraş Genel Müdürü İbrahim YELMENOĞLU’na teslim edildi. Teslim töreninde Bölge Müdür Yardımcıları Ali İhsan MERDANOĞLU, Alaattin BAŞAK, Şube Müdürü Semra POLAT, Gümrük Müdürleri Salih BALCI, Şerafettin BEZCİ, Ticaretin Kolaylaştırılması Şubesi Personelleri Nurullah ÖZER, Kadir Savaş ÇİFTÇİ, TÜPRAŞ Türkiye Petrol Rafineleri A.Ş. adına ise Genel Müdür Yardımcısı Hasan TAN, Kurumsal İletişim Müdürü Seval KIZILCAN, Mali İşler Direktörü Cengiz DEMİRTÜRK, Gümrük/Antrepo Koordinatörü Suat ÖĞRETMEN hazır bulundular. Bölge Müdürü Musa AYDEMİR,  Dünya devi olan firmaya belgeyi teslim etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, belgenin firmaya ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Firmaya Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası kapsamında, 

Ø  Basitleştirilmiş İşlem Kapsamında A.TR Dolaşım Belgesi Düzenleme ve Vize Etme

Ø  Götürü Teminat İzin/Yetkileri,

 verilmiştir.

Son Güncelleme: 15.04.2016 10:13
Anahtar Kelimeler:
KocaeliTüpraş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38