banner28
banner23
banner36

“Kocaeli’nin renkleri” yarıştı

KO-MEK “Kocaeli’nin Renkleri” temalı fotoğraf yarışmasının kazananları belli oldu

“Kocaeli’nin renkleri” yarıştı

KO-MEK “Kocaeli’nin Renkleri” temalı fotoğraf yarışmasının kazananları belli oldu

20 Nisan 2016 Çarşamba 12:40
“Kocaeli’nin renkleri” yarıştı

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının (KO-MEK) düzenlediği “Kocaeli’nin Renkleri” temalı fotoğraf yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve KO-MEK için hem sanatsal hem de belgesel kaynak oluşturmayı amaçlayan yarışma sonucunda birbirinden güzel resimler birinci olabilmek için jüri üyelerine zor anlar yaşattı. KO-MEK fotoğrafçılık kurslarında 2015-2016 sezonunda eğitim alan kursiyerlerin katıldığı yarışmaya 42 kursiyer 207 farklı eserle katıldı. Yarışmaya katılan kursiyerlerin şartnamede belirlenen; Kefken- Pembe Kayalar/ Kızılkayalar, Başdeğirmen Mesire Alanı- Karamürsel, Çınarlıdere Mesire Alanı- Derince

Ballıkayalar Vadisi- Gebze, Sırrı Paşa Konağı, Yeni Cuma Camii- Pertev Paşa Camii

Sekapark, İzmit Yürüyüş Yolu, Yuvacık Barajı, Saat Kulesi ve Körfez Geçiş köprüsünde fotoğraflarını çekerek yarışmaya hazırlandı.

 

42 KURSİYER 207 ESERLE KATILDI

08 Nisan’a kadar devam eden başvurular sonrasında jüri üyeliğini Fotoğraf Sanatçısı Gülistan İlhan, Fotoğraf Sanatçısı Kürşat Dilaveroğlu ve yine Fotoğraf Sanatçısı

Raif Çancı’nın yaptığı yarışma finalinde dereceye giren fotoğraflar belirlendi. Birbirinden güzel 207 fotoğrafın bulunduğu yarışmada jüri üyeleri dereceye girenleri seçmekte oldukça zorlandı. Kocaeli’nin tarihi kültürel ve turistlik yerlerinin kadrajlandırıldığı yarışmada birinciliği Mimarsinan Kurs Merkezi’nden Ebrunur Acar, ikinciliği Gebze Kurs Merkezi’nden Erdoğan Çimenoğlu üçüncülüğü ise Mevlana Kurs Merkezi’nden Orhan Akbaş kazındı.

 

JÜRİ ÜYELERİ SEÇMEKTE ZORLANDI

Jüri üyelerinin dereceye girenleri seçmekte zorlandığı yarışma sonrasında açıklama yapan jüri üyesi Fotoğraf Sanatçısı Raif Çancı; tüm fotoğrafların birbirinden güzel olduğunu ifade ederek seçmekte zorlandıklarını ifade etti. Bir diğer jüri üyesi Fotoğraf Sanatçısı Kürşat Dilaveroğlu ise; kendisinin her zaman seçici olduğunu ve zor beğendiğini ifade ederek gördüğü fotoğraflar karşısında etkilendiğini belirtti. Fotoğraf Sanatçısı Gülistan İlhan, ise konuşmasında; “KO-MEK kurslarının ne kadar kaliteli eğitimler verdiğini yarışmaya katılan fotoğraflardan görmekteyiz gerçekten her bir fotoğraf dereceye girmeye hak kazanıyor dedi”.

 

ÖDÜLLER 26 MAYIS’TA VERİLECEK

Birinciye Dizüstü Bilgisayar ikinciye Tablet Bilgisayar ve üçüncüye 1 Terabayt Harici Harddisk verileceği yarışmanın ödülleri ise 26 Mayıs günü yapılacak genel sergide verilecek.

Son Güncelleme: 20.04.2016 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38