Kocaeli'ye 6 milyar yatırım yapıldı

Kocaeli Sanayi Odası Meclis Toplantısı’na katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kocaeli’nin ülkeye kattığı değer bakımından önemli bir kent olduğunu söyledi

Kocaeli'ye 6 milyar yatırım yapıldı

Kocaeli Sanayi Odası Meclis Toplantısı’na katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kocaeli’nin ülkeye kattığı değer bakımından önemli bir kent olduğunu söyledi

13 Eylül 2017 Çarşamba 17:24
Kocaeli'ye 6 milyar yatırım yapıldı

 Kocaeli Sanayi Odası (KSO)’nın eylül ayı meclis toplantısına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kocaeli’nin Türk imalat sanayi üretimine çok önemli katkıda bulunduğunu, bu anlamda önemli yatırımların yapıldığını söyledi.

Bugüne kadar bakanlık olarak Kocaeli’ye 6 milyar 880 milyon TL değerinde yatırım yaptıklarını söyleye Arslan, “Memnuniyetle ifade etmek gerekir ki İstanbul’dan sonra yabancı sermaye işletmeciliği konusunda ve kara, deniz, demir yolu ulaşımı, ulaşımın birbiriyle entegrasyonu konusunda Kocaeli önemli bir kent. Bu nedenle ulaşım için önemli yatırımlar yapılıyor” dedi.

KOCAELİ’DE YOLLAR YOKTU

Konuşmasında ulaşım için yapılan yatırımlara değinene bakan Arslan, “Kocaeli’de yollar hiç yoktu şimdi ise bölünmüş yollar yapıyoruz. Öyle yollar vardı ki şimdi sıcak asfalta dönüyoruz” dedi. İzmit Kandıra yolunun çok önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Arslan, “41 kilometre olan bu kesimde yaklaşık 37 km bölünmüş yol, 4 km de üst yapı yenilenmesi yapılacak. 2017 yılında zemin iyileştirme, köprü yapım işlerinde çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

DESTEĞİNİZİ ORTAYA KOYUN

Kocaeli’nin havalimanı konusunda Yalova’ya da Sakarya’ya da hizmet verebilir olmasının önemli olduğunu ifade eden Arslan, “Bu konuda çalışacağız. Havayolu şirketleriyle ben de konuşurum fakat siz de desteğinizi ortaya koyun” dedi.

Önemli ilerlemelerin gerçekleştiğini belirten Arslan, “2.4 milyar dış ticaret hacminden 14 yılda 7.9 milyar dolara geldik. Bu çok önemli bir ilerleme. Türkiye’nin dış ticaretinin yüzde 11.3 ü Kocaeli sayesinde gerçekleşiyor. Kocaeli’de yaptığımız her bir yatırımın, Kocaeli’nin sanayisi ülkemizin sanayisi ülkemizin büyümesi açısından geri dönüşümün çok hızlı olduğunu da biliyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan Arslan’ın konuşmasının ardından KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, bakan Arslan’a bir hediye sundu. Arslan, sanayicilerle kısa bir sohbet gerçekleştirdikten sonra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti.

Son Güncelleme: 13.09.2017 17:25
Anahtar Kelimeler:
BakanKocaeliArslan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38