banner28
banner23
banner36

Kocaeli’ye sağlık alanında 6 yeni proje

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Seka Devlet Hastanesi Konferans Salonunda yaptığı basın toplantısı ile sağlık alanında yapılacak olan 6 yeni projeden bahsetti.

Kocaeli’ye sağlık alanında 6 yeni proje

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Seka Devlet Hastanesi Konferans Salonunda yaptığı basın toplantısı ile sağlık alanında yapılacak olan 6 yeni projeden bahsetti.

13 Nisan 2015 Pazartesi 14:22
 Kocaeli’ye sağlık alanında 6 yeni proje
 Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Seka Devlet Hastanesi Konferans Salonunda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Sinan Öztürk ve Hastane Yöneticisi Burak Karabulut katıldı. Vali Güzeloğlu, yaptığı basın toplantısında Kocaeli'deki sağlık hizmetlerine dönük bilgilendirmelerde bulundu, altı tane önemli projeden bahsetti.

“HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK”

Vali Güzeloğlu, yaptığı açıklamada sağlığın birey hayatı açısından vazgeçilmez olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “Yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda Kocaeli halkının bize verdiği güven, çalışma azmimizi artırmaktadır. Bizler de halkımızın daha sağlıklı ve kaliteli hizmet alabilmesi için daha fazla çalışarak daha kaliteli hizmetler üretiyoruz” diyerek projeleri açıkladı.

“MERKEZİ GÖRÜNTÜLEME”

Birinci proje;  Merkezi Teletıp Radyoloji sistemi: Görüntüleme işlemi dediğimiz MR, film gibi hizmetler veriliyor. Bir hastanede çekilen görüntüleme başka hastanelerin sisteminde de görülebilecek bir olarak geliştirildi. Bir ay içerisinde ihalesi yapılacak ve bütün hastanelerde bu sistem kullanabilecek. En geç önümüzdeki 6 ay süresi içerisinde hizmete girecek.

“MERKEZİ LABORATUAR SİSTEMİ”

İkinci proje; Merkezi laboratuar sonuç sistemi: Laboratuarlarda alınan kan örnekleri diğer hastanelerle paylaşabilme ve aynı anda başka hastanelerde de görülebilme imkânı sağlayacak. Yani bir merkezdeki bilgi tüm merkezlerden görülebilecek. Burada başka hastanelere gidildiğinde yeniden tahlil yapma durumu ortadan kalkacak. Tek bir tahlil ile gittiği her hastanede bu tahlil ile yeniden test yaptırabilecek. Bu sistem önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. Her konuda olduğu gibi bu konuda da bunu en önce hayata geçiren illerden olacağız.

“YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ ARTIRILACAK”

Üçüncü proje; Yoğun bakım Hizmet Planlamaları: "Yeni doğan, çocuk ve erişkin yoğun bakım üniteleri var. Yoğun bakım yatak sayısı bugün 192. Biz bu sayıyı 293'e çıkarcağız. 149 erişkin yoğun bakım odasını 211'e, çocuk yoğun bakım 7'den 22'ye, yeni doğan yoğun bakım 36'den 60'a çıkaracağız. Toplam 192'den 293'e çıkaracağız. Yoğun bakım odası çalışanları ayrı bir uzmanlık gerektirdiği için belli bir düzen içerisinde artışları yapacağız.

“KAMU HASTANELERİNDE BRANŞ NÖBETİ TUTULACAK”

Dördüncü proje; Beş kamu hastanesinde branş nöbet planlaması: Branş uzman nöbetlerinde düzenleme yaptık. Uzman doktorlar branş nöbetleri tutacak. Yani mesai saatleri dışında gelen hastalar uzman kontrolünde tedavi edilebilecek.

“ACİL SERVİS DOKTORLARI BAŞKA ALANA KAYDIRILAMAYACAK”

Beşinci proje; Acil Servis Doktorları: Acil servis doktorları çakılı kadro sistemine geçecek. Yani acil serviste çalışan doktorlar başka alana kaydırılamayacak, yani kendi alanında uzmanlaşarak kendi alanında hizmet verecek. Bu şekilde doktorlardan daha üst düzey hizmet vermesi sağlanacak. Mayıs ayında bu hizmet de başlayacak.

"SEKA DEVLET HASTANESİ’NDEKİ ULAŞIM SIKINTISI ÇÖZÜLECEK"

Son olarak Seka Devlet Hastanesi’nde ulaşım konusunda sıkıntı yaşanıyordu. Buraya direk araç servislerinin olmaması sıkıntıya sebep oluyordu. Bu anlamda Büyükşehir ile mutabakat sağlandı. Buna göre herkes oturduğu yerden buraya toplu taşıma araçları ile gelebilecek. Bu da önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerde vatandaşımıza daha kaliteli hizmet yapmak için çalışmalarımızı ortaya koyuyoruz.

"ŞEHİR HASTANESİ TEMELİ MAYIS AYINDA"

Branş nöbetleri ile alakalı muhabirimizin sorularını yanıtlayan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, bu sistemin zaten var olduğunu ancak bu şekilde daha genişletilmiş bir şekilde yapılacağını söyledi. Nöbet tutacak doktorların ise bu duruma karşı her hangi tepkisinin olmayacağını söyledi. Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise Şehir Hastanesi ve Devlet Hastanesinin yapımıyla alakalı hastanelerin temelinin Mayıs ayında atılacağını duyurdu.

Son Güncelleme: 13.04.2015 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38