banner28
banner23
banner36

Körfez'deki üst geçit yıkılıyor

Körfez’de üst geçidin evlerine çok yakın olduğunu ve evlerinin içerisinin gözüktüğünü söyleyen Taşyürek ailesi, dava açtı. Mahkeme üst geçidin yıkılmasına karar verdi, mahalleli ise duruma tepkili

Körfez'deki üst geçit yıkılıyor

Körfez’de üst geçidin evlerine çok yakın olduğunu ve evlerinin içerisinin gözüktüğünü söyleyen Taşyürek ailesi, dava açtı. Mahkeme üst geçidin yıkılmasına karar verdi, mahalleli ise duruma tepkili

14 Mart 2016 Pazartesi 12:14
Körfez'deki üst geçit yıkılıyor

 Körfez Tütünçiftlik Yeni Yalı Mahallesi’nde yer alan ve Kahveler Durağı olarak bilinen mevkide, Karayolları tarafından yaptırılan üst geçidin, bir ailenin “evimi görüyorlar, rahatsız oluyorum” şeklindeki başvurusu üzerine yıkımına karar verildi. Aynı ailenin, daha önce de 20 metre İzmit istikametinde iken üst geçidi şikayet ettiği ve haklı görüldüğü ama Karayolları’nın yanlış hesapla üst geçidi binaya daha fazla yaklaştırdığı öğrenildi.

 

GEÇİT DAHA DA YAKLAŞTIRILDI

Kara mizah gibi öykü, üst geçidin güney tarafındaki ayaklarının hemen yanı başında 3 katlı binada oturan Taşyürek ailesinin başvurusuyla başladı. Taşyürek ailesi, üst geçidin ayaklarının binaya çok yakın olduğunu ve yatak odalarının göründüğünü, evde rahat yaşayamadıklarını söyleyerek önce Karayolları’na, daha sonra da sonuç alamayınca Kocaeli İdari Mahkemesi’ne başvurdu. Başvuru olumlu bulundu ve üst geçidin yıkımına, ya da daha ileri alınmasına karar verildi. Ancak yanlış hesaplama yapılınca, üst geçit evden uzaklaştırılacağına daha yakınlaştırıldı.

 

YIKIMI VATANDAŞLAR DURDURDU

Taşyürek ailesi adına İdari Mahkeme’ye tekrar başvuran 80 yaşındaki Sebahat Taşyürek, geçidin daha da fazla eve yaklaştırıldığını belirterek yıkımı isteğiyle dava açtı. Açılan davada aile haklı bulundu ve üst geçidin yıkımına karar verildi. Belediye tarafından yapılan itirazlarda sonuçsuz kalıp, yıkım kararı kesinleşince önceki gün ekipler gelerek geçidi yıkmak istedi. Yeni Yalı Mahallesi sakinleri bu duruma itiraz ederek, üst geçidin bölgedeki tek geçit olduğunu, vatandaşların yoldan geçemeyeceklerini söyledi. Tepki üzerine yıkım ertelenirken, mahalle halkının imza toplamaya başladığı da öğrenildi.


Son Güncelleme: 14.03.2016 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38