banner28
banner23
banner36

Körfez’e ‘’Akademi Lise’’ geliyor

Akademi Lise’yi Kocaeli’nin tüm ilçelerine yaymaya başlayan Büyükşehir Belediyesi son olarak Akademi Lisesi’nin Körfez şubesi için kolları sıvadı.

Körfez’e ‘’Akademi Lise’’ geliyor

Akademi Lise’yi Kocaeli’nin tüm ilçelerine yaymaya başlayan Büyükşehir Belediyesi son olarak Akademi Lisesi’nin Körfez şubesi için kolları sıvadı.

27 Mart 2019 Çarşamba 10:56
Körfez’e ‘’Akademi Lise’’ geliyor

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, lise öğrencilerine yönelik ücretsiz hizmet Akademi Lise kervanına Körfez şubesini eklemeye hazırlanıyor. Halen Gebze, İzmit, Gölcük, Derince ve Karamürsel’de hizmet veren Akademi Lise şubelerine önümüzdeki dönemde Körfez de dâhil olacak. Körfez Akademi Lise, Güney Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi No 5’de bulunan binada hizmet verecek.

 

AKADEMİ LİSEYE İLGİ ÇOK YOĞUN

Büyükşehir Belediyesi’nin, gençlerin hem lise derslerinde hem de üniversiteye hazırlıklarında önemli rol oynayan Akademi Lise projesi büyük ilgi gördü. Gençlerin vakitlerini faydalı aktivitelerle geçirmelerini sağlamak, böylece hem eğitim yönünden hem de sosyal yönden gelişimlerine katkıda bulun Akademi Lise’nin ücretsiz olması ve üniversite sınavlarında ortaya koyduğu başarı grafiği de bu ilgiyi arttırdı. Büyükşehir Belediyesi artan ilgi karşısında Akademi Lise’yi Kocaeli’nin tüm ilçelerine yaymaya başladı. Son olarak Akademi Lisesi’nin Körfez şubesi için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, Güney Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi’nde bulunan ve Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nin karşısında yer alan binada tadilat çalışmalarına başladı.

 

KAT TADİLATLARI DEVAM EDİYOR

Körfezli gençlerin yararlanacağı ve gelişimine katkı sağlayacağı Körfez Akademi Lisesi, asma kat, 1 ve 2’nci kat ile terastan oluşacak. Selçuklu motifleriyle işlenen dış cephe tamamlanırken bulunduğu caddeye de ayrı bir hava kattı. Gençlere ücretsiz hizmet verecek binanın ayrıca kat tadilatları da başladı. En alt katı Bilgievi olacak olan binanın, ıslak hacimlerde kaba sıva imalatına devam ediliyor. Teras katta ve 2’nci katta alçıpan bölme duvar işlerine başlayan ekipler, klima dış ünitelerine bağlanan bakır boru imalatını tamamladı. Ekipler hummalı çalışmasına asma kat ve 1’inci katın elektrik kablo kanal imalatını yaparak devam ediyor.

 

KÖRFEZLİ GENÇLER ÜCRETSİZ YARARLANACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı,  eğitime yönelik en önemli hizmetlerinden biri olan Akademi Lise’nin Körfez şubesini açmak için kolları sıvadı. Körfezli gençler bundan böyle ücretsiz olarak kendi bölgelerinde Akademi Lise’den yararlanma imkânı bulacak.

 

2800 METREKARELİK KAPALI ALAN

Körfez Akademi Lise, Adnan Kahveci Caddesi’nde hizmet verecek. 2800 metrekarelik kapalı alana inşa edilen binada eğitim verecek olan Akademi Lise içinde 13 derslik bulunacak. Bunun yanı sıra bina içinde çok amaçlı salon, kulüp sınıfı, kütüphane, pinpon odası, bilgisayar sınıfı, sanat atölyesi hizmet verecek.

Son Güncelleme: 27.03.2019 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38