KOTO üyelerine Ürdün ticari fırsatları anlatıldı

Ürdün Ülke Bilgilendirme ve Ticari Fırsatlar Toplantısı’nda konuşan Ekonomi Bakanlığı Ürüdün Masası Dış Ticaret Uzmanı Oğuzhan Kökosmanlı, “Ürdün hem yatırım cenneti hem de yatırımcı dostu” dedi

KOTO üyelerine Ürdün ticari fırsatları anlatıldı

Ürdün Ülke Bilgilendirme ve Ticari Fırsatlar Toplantısı’nda konuşan Ekonomi Bakanlığı Ürüdün Masası Dış Ticaret Uzmanı Oğuzhan Kökosmanlı, “Ürdün hem yatırım cenneti hem de yatırımcı dostu” dedi

06 Nisan 2015 Pazartesi 11:53
 KOTO üyelerine Ürdün ticari fırsatları anlatıldı
  Kocaeli Ticaret Odası, Ekonomi Bakanlığı, Ürdün Sanayi Bakanlığı, Ürdün Ticaret ve Sanayi odalarının katkılarıyla, ‘Ürdün Ülke Bilgilendirme ve Ticari Fırsatlar Toplantısı’ düzenledi. Kocaeli Ticaret Odası’nda gerçekleşen toplantıya, ülkede ticaret yapmak isteyen oda üyelerinin ilgisi yoğun olurken, Ekonomi Bakanlığı Ürüdün Masası Dış Ticaret Uzmanı Oğuzhan Kökosmanlı ve Ürdün Sanayi Bakanlığı Teşvik Dairesi Tanıtım ve Pazarlama Müdürü Hamza Ribehat, Ürdün’deki yatırım ve dış ticaret fırsatları hakkında kapsamlı bilgiler verdi.

‘BÖLGEMİZDE YAŞANAN

OLUMSUZ ETKİLERE RAĞMEN…’

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ’ın da katıldığı toplantı KOTO Genel Sekreteri Oktay Baltalı’nın açılış konuşmasıyla başladı. “Ülkemiz ile Ürdün arasındaki ilişkilerin temeli 11 Ocak 1947 tarihinde imzalanan ‘Dostluk Anlaşması’ ile birlikte atılmıştır” diyen Baltalı, “Ürdün ile ticari ilişkilerimizde son on yılda önemli bir gelişme kaydedilmiştir. Kocaeli ile Ürdün arasındaki ticari ilişkilere baktığımızda, 321 milyon dolar ihracat, 24 milyon dolar ithalat gerçekleştirdiğimiz görülmektedir. Bölgemizde yaşanan olumsuz etkilere rağmen Ürdün ile ülkemiz arasındaki ticaret hacminin 2014 yılı sonu itibariyle 1 milyar doları aşması oldukça önemlidir” dedi.

‘TÜRKİYE SEVGİSİ ÇOK YOĞUN’

Akabinde konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Ekonomi Bakanlığı Ürüdün Masası Dış Ticaret Uzmanı Oğuzhan Kökosmanlı, yatırım cenneti ve yatırım dostu olarak tanımladığı Ürdün hakkında istatistiki bilgiler verdi. Kökosmanlı, Ürdün’de çok güçlü bir Türkiye sevgisi olduğunu söyleyerek, Ürdün’e ihracatta güçlü yönlerimizi şöyle sıraladı; “Yönetimin yabancı yatırımcıya desteği, Türkiye sevgisi, Türk malına güven, kültürel yakınlık, gelişme potansiyeli, doğal kaynaklar, yönetimin kalkınmaya yönelik desteği.” Ülkede yüzde 100 Türk sermayeli şirket kurabilme fırsatının da olduğunu söyleyen Kökosmanlı, Ürdün ile ilgili pratik bilgileri de paylaştı.

‘ÜRDÜN’DE ÖNCELİKLİ SEKTÖRLER’

Ardından Ürdün Sanayi Bakanlığı Teşvik Dairesi Tanıtım ve Pazarlama Müdürü Hamza Ribehat, ülkesindeki yatırım olanaklarını paylaşarak şöyle konuştu; “Ürdün şeffaf, düzenleyici kanunlar ve çekici bir teşvik uygulaması tarafından desteklenen güvenli bir yatırım ortamı sunmaktadır. Ürdün ve bölgesel pazarlara girişi destekleyecek güçlü ve istekli özel sektör ortakları vardır. Ülkenin her bölgesinin kendine özgü yatırım öncelikleri ve kalkınma alanları bulunmaktadır. Yatırıma açık öncelikli sektörler ve fırsatlar ise turizm, ilaç, sağlık hizmetleri, enerji, su, çevre ve temiz enerji ile bilgi, iletişim, teknoloji araçlarıdır.” Konuşmaların ardından, Ürdün’e ihracat yapan firma temsilcilerinin ve katılımcıların soruları yanıtlandı. 

Son Güncelleme: 06.04.2015 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38