Kredi kartı çetesi yakalandı

Kredi kartı kopyalama çetesinde 2 kişi tutuklandı

Kredi kartı çetesi yakalandı

Kredi kartı kopyalama çetesinde 2 kişi tutuklandı

27 Şubat 2015 Cuma 15:06
Kredi kartı çetesi yakalandı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda vatandaşların kredi kartlarını kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 3 kişiden ikisi tutuklanırken bir kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Darıca'da buluna bir banka görevlisinin ATM cihazına düzenek yerleştirildiğini fark ederek durumu polise bildirmesi üzerine olay yerine gelen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri konuya ilgili çalışma başlatmış, ATM cihazına aparat yerleştirdiği iddia edilen İ.D., M.A.İ. ve M.S. isimli şahıslar düzeneği geri alıp 34 plakalı bir araçla olay yerinden uzaklaşmak isterken polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Zanlıların yapılan üst aramalarında 2 adet manyetik şeritli kart, şifre bilgisi kopyalamaya yarayan kamera düzeneği, bilgisayar silikon tabancası, lehim makinesi, ampermetre, veri aktarımında kullanılan kablolar, kamuflaj için kullanılan çeşitli elbise ve şemsiyeler ele geçirildi. Zanlıların şimdiye kadar Gebze, Darıca ve İstanbul'da yaklaşık 400'e yakın kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan M.S. isimli şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken diğer iki zanlı M.A.İ ve İ.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son Güncelleme: 01.03.2015 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38