banner28
banner23
banner36

KTO Sektör Temsilcilerini Lojistik Çalış tayında bir araya getirdi

Körfez Ticaret Odası Lobicilik faaliyetleri kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

KTO Sektör Temsilcilerini Lojistik Çalış tayında bir araya getirdi

Körfez Ticaret Odası Lobicilik faaliyetleri kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

26 Mart 2021 Cuma 16:50
KTO Sektör Temsilcilerini Lojistik Çalış tayında bir araya getirdi

 MARKA teknik desteği ile Körfez’in Lojistik haritasını çıkarmayı hedefleyen Körfez Ticaret Odası’nda sonuç raporunun çıkarılmasından önceki adım olan çalıştay gerçekleştirildi.

Körfez Ticaret Odası Lobicilik faaliyetleri kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. MARKA teknik desteği ile Körfez’in Lojistik haritasını çıkarmayı hedefleyen Körfez Ticaret Odası’nda sonuç raporunun çıkarılmasından önceki adım olan çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştay Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk Başkanlığında Dr. Muhammet Bamyacı, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Susam’ın yönetimi ile gerçekleştirildi.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN YOĞUN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Körfez Ticaret Odası organizasyonu ile webi nar üzerinden gerçekleştirilen toplantıya Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Sayın Vedat Doğusel, Marmara Kooperatif Birliği, Gebze Ticaret Odası Meclis ve Komite Üyelerinin katılımı ve sektör temsilcilerinin yoğun katılımı oldu. Çalıştayda daha öncesinden ziyaretler toplantılar, anketler ve birebir mülakatlar ile elde edilen sonuçlar katılımcılar ile paylaşılarak üzerine eklenmesini istedikleri konular ve sorunlar olup olmadığı soruldu. Katılımcıların da eklemeleri ve sorunları paylaşmaları ile notlar alındı.

NAKLİYE SORUNLARI SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE PAYLAŞILDI

Gerçekleştirilen çalıştayda Körfez’in nakliye sorunları başlıklar ve detayları ile katılımcılar ile paylaşıldı. Bu sorunlar arasında;  taban fiyat uygulaması, plaka tahdidinin hayata geçirilmesi, u-etds (elektronik takip denetleme sistemi) ve dijital takograf uygulamasına uyum süreci, yetki belgesinin devrinin sağlanması konuları katılımcılar ile paylaşıldı.

TESPİTLER DETAYLANDIRILDI

 Ayrıca vergi borcu sebebiyle araç muayene istasyonlarında yaşanan sorunlar, akaryakıt istasyonlarından kaynaklı sorunlar, kooperatif yetki belgesi ihtiyacı, köprü ve otoyol geçiş indirimi, yol kenarı kontrol noktalarındaki sorunlar, zorunlu mali mesuliyet kasko poliçesi düzenlenmesi, ağır ticari araç alımlarında devlet desteği, akaryakıt fiyatlarının yüksekliği, nakliye sektöründe devlet destek ve teşviklerinin yetersiz olması, tehlikeli madde lojistiği ile ilgili problemler (mevzuat maliyet problemleri) tespit edilen sorunlar olarak paylaşıldı.

ÖZTÜRK’TEN KATILIMCILARA TEŞEKKÜR

Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk yaptığı konuşmada bu çalıştayların devam edeceğini oda olarak her sektöre yönelik çalışmaları yapacaklarını söyleyerek projede emeği geçen ve çalıştaya katılan herkese teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38