Musul Başkonsolosu Yılmaz’ın hemşehrileri Hükümet'ten cevap bekliyor

KÖYLÜLER REHİNELER İÇİN ENSAR ÖĞÜT’Ü DAVET EDİP DESTEK İSTEDİ

Musul Başkonsolosu Yılmaz’ın hemşehrileri Hükümet'ten cevap bekliyor

KÖYLÜLER REHİNELER İÇİN ENSAR ÖĞÜT’Ü DAVET EDİP DESTEK İSTEDİ

31 Ağustos 2014 Pazar 11:57
Musul Başkonsolosu Yılmaz’ın hemşehrileri Hükümet'ten cevap bekliyor
 Ardahanlı Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu, IŞİD’in kaçırdığı 49 rehineden hiçbir haber alınamaması endişeyle karşılanıyor. Endişelerini sık sık dile getiren Ardahan merkeze bağlı Açıkyazı köylüleri, çareyi Milletvekili Ensar Öğüt’ü aramakta buldu. Sabah saatlerinde Ardahan CHP Milletvekili Ensar Öğüt’ü yanına alan köylüler Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın doğduğu evin hemen önünde basın açıklaması yaptı. 
KORKUTUCU BİLGİLER DOLAŞIYOR
Milletvekili Öğüt, "“Bütün Türkiye, aileleri, Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz bu köylü olduğu için hemşehrileri merak ediyor. Başkonsolosumuz Öztürk Yılmaz’ın köyünde, öldürüldüğüne dair bilgiler dolaşıyor. Bu konuyla ilgili her gün telefonlarım çalıyor. Akıbetlerinin ne olduğuyla ilgili devlet acilen bilgi versin. İyi ya da kötü bir haber bekliyoruz." dedi.
SERBEST BIRAKILMALARINI İSTİYORUZ
CHP Milletvekili Ensar Öğüt, açıklamasında, köylerden insanların her gün kendisini aradıklarını, ‘konsolosumuza ne oldu, 3 aydır hiç haber yok’ dediklerini ifade etti. Yasak geldiğini, hiçbir televizyonda bu konunun konuşulmadığını belirten Öğüt, "Tamam anlıyoruz bu meselenin gizli tutulması gerekiyor. Ancak bizler bazı haberler alıyoruz; Suriye’nin belli bir bölgesinde rehinelerin tutulduğuna dair. Rehinelerimize 6 Ağustos’a kadar süre verilmiş deniyor. Eğer ki bu durum gerçekse bugün olayın üzerinden geçeli 24 gün olmuş. Geçen 24 günden bu yana halen daha haber çıkmadı. Vatandaşlarımıza ne oldu öldürüldü mü? Yoksa başka bir şeyler mi yapıldı? Nereye götürüldüler? İddialara göre Suriye’nin Rakka şehrinde tutulan rehinelerimizin bir an önce devlet tarafından takip edilip serbest bırakılmasını istiyoruz. Başkonsolosumuz Öztürk Yılmaz’ın köyünde de öldürüldüğüne dair bilgiler dolaşıyor. Bu konuyla ilgili her gün telefonlarım çalıyor. Akıbetlerinin ne olduğuyla ilgili devlet acilen bilgi versin. İyi ya da kötü bir haber bekliyoruz." diye konuştu.
AMCANIN İSYANI
Öztürk Yılmaz’ın amcası Feriddin Yılmaz da yetkililere sitem etti. Amca Yılmaz, “Devlet neden bunlara sahip çıkmıyor! Neden geri getirmiyor. Yeni başbakan yeni cumhurbaşkanı neden rehineleri kurtarmıyor. Her gün televizyon izleyip merak ediyorum. TIR şoförlerini getirdiler, kurtardılar, konsolosluk rehinelerini niye kurtarmıyorlar." diye ifade etti.Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın çocukluk arkadaşı, aynı zamanda Açıkyazı Köyü Muhtarı Özgür Polat, arkadaşının bir an önce dönmesini isteyenler arasında. 80 gün geçmesine rağmen iyi ya da kötü neden bir haber verilmediğine anlam veremediğini belirten Polat, “Öztürk Yılmaz'ı küçüklükten beri tanıyorum. Yaylada beraber hayvan otlattık, beraber hayvan suladık. Daha sonra lise yıllarında o Ardahan'a gitti ve oradan okullar kazanarak yükseldi ve yanımızdan uzaklaştı. 2-3 ay oldu. Bu insanımızın sağlık durumu nasıl? Nerededir? Hiç bilmiyorum. Annesi ve babası merak içindeler. Devletimizden, bizlere bilgi verilmesini istiyoruz. İyi ya da kötü devletimiz bir şeyler söylesin. Vatandaşlarımızdan bir haber alamamak kahredici.” şeklinde konuştu.
BAŞBAKANDAN YARDIM İSTENDİ
Ardahan merkezde Açıkyazı köyünden akrabaları da endişeyle bekleyenler arasında. Köylüler, şunları ifade ettiler: "Daha önceden dışişleri bakanı olan şimdi başbakan olan insandan yardım istiyoruz. Çünkü onun dışişleri bakanlığı döneminde oldu bütün bunlar. Şimdi yeni hükümet kuruldu ve yeni program açıkladılar ama programda rehineler ile ilgili hiçbir şey yok. Adlarına bile değinmediler." 
TOPLUMU RAHATLATIN
Twitter’da dikkatleri çeken ‘fuatavni’nin rehinlerle ilgili yazdıkları da Vekil Öğüt’ün gündemindeydi. Öğüt, şunları ifade etti: "'Fuatavni' diye bir şahıs sosyal medyadan bir açıklama yaptı. ‘Kaçırılan rehineler Suriye’nin Rakka şehrindedir. Ancak Türkiye’ye, 6 Ağustos’a kadar fidye vermesi noktasında süre tanıdılar. Aksi halde rehineleri öldürmekle tehdit ettiler.‘ diye bir açıklama yapıyor. Bu açıklamalar tüm internet sitelerine düştü. Bu iddiaların gerçekliği noktasında devlet açıklama yapsın. Lütfen toplumu rahatlatın. 80 günü aşan bir süre var. Aileler perişan."Bir basın mensubunun sorduğu, ‘Rehinelerin kurtarılması karşılığında IŞİD’in 100 milyon dolar fidye ve Suriye sınırları içerisindeki Türk toprağı olan 'Süleyman Şah Türbesi'ni istiyor. Operasyon seçeneği masada olabilir mi ya da rehinelerin kurtarılması için Türk toprağı feda edilir mi?' diye sorması üzerine Milletvekili Öğüt, şöyle cevap verdi:
SONUÇ ALINMAZSA ANKARA’YA YÜRÜYECEĞİZ
"Geçen gün gazetelerde çıktığına göre türbe verilirse rehineler kurtarılacak. Bunlar doğru mu değil mi bilmiyorum? Ben milletvekili olarak Meclis'e soru önergesi verdim. Bir komisyon kurulsun. ‘Süleyman Şah’ Halep sınırları içerisinde yer alan Türk toprağıdır. Bizler gidelim bu Türk toprağımıza sahip çıkalım. Rehinelerimizin izini o topraklarda arayalım. ‘Fuatavni’ kimdir? Bu açıklamaların gerçeklik payı nedir? Sabırla içimizi rahatlatacak açıklamalar bekliyoruz. Rehinelerimizin durumlarından bir cevap gelmezse Ardahan’dan Ankara’ya kadar yürüyeceğiz.”
Son Güncelleme: 31.08.2014 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38