banner28
banner23
banner36

Okullar arası spor ligleri başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 4 ayrı branşta okullar arası spor ligi başlatıyor.

Okullar arası spor ligleri başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 4 ayrı branşta okullar arası spor ligi başlatıyor.

01 Şubat 2019 Cuma 10:29
Okullar arası spor ligleri başlıyor

Çocuklara spor alışkanlığı kazandırmak ve çocukların sosyal aktivitelere kazandırmayı hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 4 ayrı branşta okullar arası spor ligi başlatıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yapılacak olan Okullararası spor ligi Şubat ayında başlayacak.

4 AYRI LİG

Dört ayrı branşta gerçekleşecek spor ligleri Kocaeli’ndeki çocukların sporla daha içli dışlı olmasını sağlayacak. Okullar arası spor ligi 25-28 Şubat arası Masa Tenisi ile başlayacak. 12-14 Mart arası Satranç turnuvası, 21 Mart tarihinde Atletizm ve 10 Nisan tarihinde ise basketbol turnuvası gerçekleştirilecek.

MASA TENİSİ ŞAMPİYONASI

Okullar arası masa tenisi şampiyonası 25-26-27-28 Şubat tarihlerinde Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda yapılacak. Okul Takımları Küçükler ve Yıldızlar kategorisinde; en az 2, en fazla 4 sporcudan, Gençler kategorisinde en az 3, en fazla 4 sporcudan oluşacak. Başvurular; “https://okulsporbilgi.gsb.gov.tr/Login.aspx” adresinden online olarak yapılacak. Başvuru için son kayıt tarihi ise 20 Şubat 2019.

ATLETİZM ŞAMPİYONASI

Okullar arası Atletizm Şampiyonası, 21 Mart tarihinde İzmit Atletizm Pisti’nde koşulacak. Atletizm Şampiyonası “21 Mart Dünya Down Sendromlular” gününde yapılacak. Aynı gün içinde organizasyona renk katması ve farkındalık oluşturması amacıyla Down Sendromlu atletlerde yarışmaya katılacak. Okul Takımları Küçükler ve Yıldızlar kategorisinde; en az 4 sporcudan en fazla 12, Gençler kategorisinde en az 4 sporcudan oluşacak. Başvurular; www.sporkentikocaeli.com sitesinden online yapılacak. Kayıtlar ise 14 Mart 2019 tarihinde sona erecek.

SATRANÇ ŞAMPİYONASI

Zekaya dayalı spor oyunu olarak kabul edilen Satranç Şampiyonası; 11-15 Mart tarihleri arasında yapılacak. Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonunda yapılması planlanan Satranç Şampiyonasına ise Okul Takımları Küçükler ve Yıldızlar kategorisi 4 sporcudan, Gençler kategorisinde en az 4 sporcu ile katılabilecek. Başvurular; https://okulsporbilgi.gsb.gov.tr/Login.aspx sitesinden online olarak yapılacak. Kayıtlar ise 4 Mart 2019 tarihinde sona erecektir.

BASKETBOL ŞAMPİYONASI

En çekişmeli müsabakaların yaşanacağı Basketbol Şampiyonası 10 Nisan tarihinde Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek. Basketbol Şampiyonası için Okul Takımları ortaokul erkekler ve kızlar, lise erkekler ve kızlar kategorisinde; toplam 4 gruptan oluşacak. 3 x 3 şeklinde oynanacak olan şampiyona 3 asil 1 yedek oyuncuda olmak üzere her takım 4 oyuncu şeklinde başvuru yapacak. Başvurular; http://www.sporkentikocaeli.com adresli internet sitesinden online olarak yapılacak. Kayıtlar 29 Mart tarihinde sona erecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38