PKK-FETÖ iş birliği

Habertürk canlı yayınında konuşan Bakan Işık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen asker sayısını ise 3 bin 185 olarak açıkladı.

PKK-FETÖ iş birliği

Habertürk canlı yayınında konuşan Bakan Işık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen asker sayısını ise 3 bin 185 olarak açıkladı.

12 Ağustos 2016 Cuma 16:16
PKK-FETÖ iş birliği

 

Habertürk canlı yayınında konuşan Bakan Işık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen asker sayısını ise 3 bin 185 olarak açıkladı.

Bakan Işık'ın verdiği bilgiler şöyle:

-TSK'dan 3 bin 185 kişi ihraç edildi. 151'i general ve amiral. İhtiyaç duyulduğu zaman, adli süreç de devam ediyor, bu verilerle devam edebilir.

 

GERİ DÖNÜŞ YOLU AÇILIYOR

-(Yeni KHK) Kararname hazır. Temel önceliğimiz TSK'nın 265 pilot ihraç edildi, acil durumlarda yetecek pilotumuz var ama olması gerekenin altındayız. Dolayısıyla bazı düzenlemeler yapıyoruz. FETÖ'nün zorla ayrılmasına neden olduğu, sınıf subaylarının dönüş hakkı gibi pek çok düzenlemeyi içeren bir kararname olacak. Önceki KHK'deki bazı teknik düzeltmeler olacak. Bu KHK hazır, yayınlanmasını bekliyoruz.

 

TEREDDÜTLER GİDERİLECEK

-Daha önce Milli Savunma Bakanlığı ile kuvvet komutanlığı ilişkisini düzenlemiştik. Genelkurmay ile ilişkiler vardı. Bazı netleştirmeler yapıyoruz. Genelkurmay asli işlerinde kuvvet komutanlıklarıyla emir-komuta zinciri içinde çalışacak. Orada oluşan bazı tereddütleri giderecek düzenlemeler.

Kararnamenin mimarisi oluşturulurken, önceden yapılan çalışmalar değerlendirildi. Kararname çıkarma yetkisi Bakanlar Kurulu'nda. Kurul yetkiyi inceler. Bu KHK'dir, bunun yetkisi hükümettedir ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın onayıyla yürürlüğe girer. Bu Sayın Cumhurbaşkanı ile yapılan toplantı sonucu ortaya çıkmıştır. Genelkurmay'ın görüşü alındı, alınmadı yersiz bir tartışma.

 

BİRLİKLERİN TAŞINMASI

-Önümüzdeki bir ay içinde bunları tamamlamayı hedefliyoruz. Eylül'ün 15'ine kadar Ankara ve İstanbul'daki birliklerin taşınmasını hedefliyoruz. Çalışmalar sürüyor, planlama yapıldı. Bazı birlikler 10 gün, bazıları 20 gün, bazılar bir ay içinde taşınacak. Bu alanlar halkın kullanımına ve kamuya sunulacak.

 

FİRARİ ASKER SAYISI

133 general firarda, 3 askeri ateşe, 162 asker firarda. 2 firari ateşe için İtalya'yla temaslar başladı. 3 tane askeri ataşe toplam 162 asker firarda gözüküyor. Bu askeri ataşelerden 3'ü de yurtdışında. Bir tanesi Bosna Hersek askeri ataşesi. Yunanistan'daki askeri ataşeler, bunların İtalya'ya gittiklerini biliyoruz. Generallerden birinin yurtdışında olduğunu biliyoruz. Toplamda 162 asker firarda gözüküyor.

 

PKK VE FETÖ'NÜN İŞBİRLİĞİ

Geriye dönüp baktığımızda anlamlandırdığımız bazı olaylar var. Rus uçağının düşürülmesi gibi. Bunun gibi olaylara baktığınız zaman terörle mücadelede yaşanan sıkıntılara baktığınız zaman işbirliği varmış diyorsunuz. Bunların siyasi ve sokaktaki bağlantılarını biliyoruz. Ekrem Dumanlı'nın Gültan Kışanak'la görüşmesi, beledeyeye arkadan girmesi gibi. Sıkı teması biliyoruz. Bugünden geriye baktığımızda anlamlandırmak mümkün olabiliyor. Bazı şeyler var ki neden olduğunu çözemediğimiz olayları şimdi çözmek durumunda oluyoruz.

 

En temel yaklaşım şu: FETÖ'ye hizmet eden güç odaklarının terör örgütüyle olan çıkarı Türkiye'ye karşı hareketi belirliyor. Bazı ifadeler ortaya çıkıyor. Askere kurşun sıkan bir terörist grubu var, askere bunların 'imamı', 'Bunları öldürmek için ateş etmeyin' diyor. Bunun gibi olaylar yaşanmış. Bu tip olayların olduğunu biliyoruz. Türkiye'ye tehdit eden tüm terör örgütleriyle mücadele gücü var.

Son Güncelleme: 12.08.2016 16:17
Anahtar Kelimeler:
BakanIşıkFetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38