banner28
banner23
banner36

Saadet'te yeni dönem

Saadet Partisi'nin 6. Olağan Kongresi başladı. Seçimde tek aday Temel Karamollaoğlu.

Saadet'te yeni dönem

Saadet Partisi'nin 6. Olağan Kongresi başladı. Seçimde tek aday Temel Karamollaoğlu.

30 Ekim 2016 Pazar 17:43
Saadet'te yeni dönem

 Saadet Partisi'nin 6. Olağan Kongresi başladı.  6. Olağan Kongrenin düzenlendiği Atatürk spor Salonuna, Genel Başkan  Mustafa Kamalak ve Yüksek İstişare Kurulu tarafından genel başkanlığa aday  gösterilen Temel Karamollaoğlu el ele girdi.    Partililerin yoğun katılım gösterdiği kongrede, Divan Başkanlığına  Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın seçildi.

Kongre ilk olarak partinin mevcut Genel Başkanı Mustafa Kamalak  salondakilere hitap etti. Dünya kritik bir dönemde geçerken Türkiye'nin de sıkıntılı günler  yaşadığını ifade eden Kamalak, sorunların çözümünün Milli Görüş'te olduğunu  söyledi. Kamalak, politikalarının bazı kesimleri tarafından sürekli  eleştirildiğini savunarak, bunlar arasında sadece hukuk ve adalet sistemi  üzerinden yapılan eleştirileri kabul edebileceklerine değindi. Son beş yılda "Saddamcı", "Esadcı", "Kaddafici" olarak  nitelendirildiklerini belirten Kamalak, tüm bunlara rağmen "yetimin hakkına el  uzatmadıklarını" ifade etti.  Konuşmasının ardından Genel Başkan Adayı Karamollaoğlu ve Yüksek  İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Kamalak'a hat sanatıyla yazılmış tablo  armağan etti.  Yaşamının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Temel  Karamollaoğlu, 20 yıldır tanıştığı Mustafa Kamalak'a partiye yaptığı tüm  hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.  Basının kongreye yeteri kadar ilgi göstermediğini belirten  Karamollaoğlu, bunu arkasında, sıkıntısına çare arayan insanların Saadet  Partisi'nin    saklanmak istenmesinin geldiğini savundu.  "Merhum Necmettin Erbakan'ın yaktığı meşalenin aydınlığında yürümeye  devam ettiklerini" dile getiren Karamollaoğlu, sadece 12 Eylül ve 28 Şubat değil  siyasi mücadeleleri boyunca çeşitli zorlular yaşadıklarını ama tüm sorunların  üstesinden başarıyla gelebildiklerini bildirdi.  Karamollaoğlu, AB'nin "başka dinlerin hayat bakışı üzerine kurulmuş  bir yapı olduğunu" öne sürerek, çözümün İslam Birliği'nde olduğu görüşüne yer  verdi. Geçmişte kendisiyle ilgili bazı yanlış tariflerin yapıldığını belirten  Karamollaoğlu, "Şunu herkes bilsin ki Madımak da bizim acımızdır, Başbağlar da  bizim acımızdır, Roboski de bizim acımızdır. Biz evlatlarını kaybeden bütün  kardeşlerimizin acısını paylaşırız." dedi. Konuşmaların ardından tüzük tadilatının yapıldığı kongrede, seçimlere  geçildi.

KARAMOLLAOĞLU 871 OYLA GENEL BAŞKAN 

Saadet Partisi 6. Olağan Kongresi'nde Temel  Karamollaoğlu genel başkanlığa seçildi.  Kongrede, kayıtlı bin 116 delegeden 891'i oy  kullandı. 20 oyun geçersiz sayıldığı seçimde tek aday olan Karamollaoğlu, 871 oy  alarak genel başkanlık koltuğuna oturdu.  Karamollaoğlu, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı  teşekkür konuşmasında çok çalışacaklarını ve seçimlerde herkesi şaşırtacak güzel  neticeler alacaklarını ifade etti.

Son Güncelleme: 30.10.2016 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38