Saadet'ten ulaşım sorununa tepki

Saadet Partisi Kocaeli İl Ekonomik İşler Başkanı İnşaat Mühendisi Paşa Ali Gümüş, Kocaeli’nde yaşanan trafik sorununa dair yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Saadet'ten ulaşım sorununa tepki

Saadet Partisi Kocaeli İl Ekonomik İşler Başkanı İnşaat Mühendisi Paşa Ali Gümüş, Kocaeli’nde yaşanan trafik sorununa dair yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

04 Aralık 2016 Pazar 14:56
Saadet'ten ulaşım sorununa tepki

 SP İl Başkan Yardımcısı Paşa Ali Gümüş: “Kocaeli Sevdiklerine Zamanında ve Huzurlu Kavuşmak İstiyor.’’

Saadet Partisi Kocaeli İl Ekonomik İşler Başkanı İnşaat Mühendisi Paşa Ali Gümüş,  Kocaeli’nde yaşanan trafik sorununa dair yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

EN DOĞAL HAKKIMIZ

Yayınlanan basın açıklamasında Paşa Ali Gümüş: ‘’Kocaeli’mizin hemen hemen tüm ilçelerinde insanımız sabah işine giderken, akşam evine-ailesine dönerken trafik keşmekeşliği nedeniyle büyük bir stres yaşıyor. Şehrimizi yönetme rolündeki yetkililerin her sabah ve her akşam yaşanan bu strese, bu çileye ve sıkıntıya ilgisiz kalması, gerekli ve yeterli çözümü üretememesi insanımızı daha fazla rahatsız ediyor. Yaşadığımız bu sıkıntının giderilmesinin ne tür planlamayla çözüleceği konusundaki belirsizlik insanımızın daha fazla canını sıkıyor; çünkü hangi planlama çerçevesinde bu sıkıntıdan kurtulacağımızı bilmek Kocaeli halkı olarak bizlerin en doğal hakkıdır. İzmit-Derince arasındaki transit yolun bile transit olmadığı bir trafik mantığı düşünebiliyor musunuz? E-5 bile artık bir transit yol değil, şehir içine karışmış, şehir trafiğine dönüşmüş durumda.’’ İfadelerini kullandı.

ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Gümüş, ‘’Bu durumda yeni yollar açmanın da çözüm olmadığını düşünüyoruz. Biz Saadet Partisi olarak 2016 dünyasında çözümün kolaylığı, ekonomikliği ve işlevselliği açısından insanımızın ulaşımda kişisel araçlarını tercih etmeyecekleri sistemi, Karamürsel’den İzmit’i, Kandıra’dan Gebze’yi, Kocaeli’nin her tarafını birbirine bağlayan “hafif raylı sistem “de olduğunu düşünüyoruz.  Bu sistem Kocaeli’mize fazla değil. Ayrıca, Kocaeli’nin ilçelerinin giriş ve çıkışlarını çile yumağına dönüştüren, şehir trafiğinin altüst etmekle kalmayıp küçük esnafın ticaretine de darbe vuran AVM yapımlarına artık izin verilmemesini istiyoruz.  Avm’lere daha nereye kadar izin verilecek. Trafik çilesinin ana sebebi haline gelmiş bu durum rant ve gelir getirdiği için ses çıkartılmıyor. Ancak her gün yaşanan bu sıkıntı büyüyerek dev haline geldi.  Sonuç olarak şehrimizin trafiği yüzünden stresli, gergin bir yaşam sürmek istiyoruz. Acil, gerekli, yeterli ve halkın tüm süreçlerden bilgilendirildiği bir çözüm istiyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 04.12.2016 14:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38