banner28
banner23
banner36

“Sağlık Köprüsüne İlk Adım” Atıldı

Körfez Belediyesi Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin işbirliğiyle düzenlenen “Sağlık Köprüsüne İlk Adım” adlı yerel projenin 2. AkışıSevindikli Köyü İlk ve Ortaokulunda gerçekleştirildi.

“Sağlık Köprüsüne İlk Adım” Atıldı

Körfez Belediyesi Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin işbirliğiyle düzenlenen “Sağlık Köprüsüne İlk Adım” adlı yerel projenin 2. AkışıSevindikli Köyü İlk ve Ortaokulunda gerçekleştirildi.

25 Mart 2016 Cuma 14:38
“Sağlık Köprüsüne İlk Adım” Atıldı

 Körfez Belediyesi Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin işbirliğiyle düzenlenen “Sağlık Köprüsüne İlk Adım” adlı  yerel projenin 2. AkışıSevindikli Köyü İlk ve Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, Körfez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Gayret, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Boğa, çevre okulların idarecileri, öğretmenleri ve muhtarların katılımlarıyla “Sağlık Köprüsüne İlk Adım” adlı program gerçekleştirildi.

Projenin hastanelerde staj yapan öğrencilerin bölgede yaşayan vatandaşlara eğitim ve hizmet vererek bilgi ve tecrübelerini arttırmak amacıyla hayata geçirildi. Projeye “Sağlık Köprüsüne İlk Adım” denilmesinin nedeni ise, birkaç adım daha atmak amacıyla gelecek 2 yıl içerisinde farklı kurum ve kuruluşlara sağlık taraması adı altında 2. ve 3. adımların gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Özel bir çalışmayla hazırlanan proje ekibi projelerini düzenlenen programla katılımcılara aktardılar.

“Temiz Birey, Temiz Çevre” Adlı Tiyatro Gösterisi Yapıldı

Eğitimin verimini artırmak amacıyla tüm okul öğrencileri üç gruba ayırılarak 12. sınıf Hemşirelik öğrencileri tarafından Kişisel Hijyen konulu eğitim verildi. Verilen eğitim sonrasında öğrencilerin bir kısmına uygulama yaptırıldığı gözlendi. Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Özlem Buyurman tarafından okul tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Program daha sonra Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ”Temiz Birey, Temiz Çevre” adlı tiyatro gösterisi ile devam etti.

Yapılan sunumların, eğitimlerin ve tiyatronun ardından Körfez Belediyesi’nin katkısıyla her öğrenci için hazırlanan 300 adet kişisel hijyen paketi(diş fırçası, diş macunu, peçete, ıslak mendil, tırnak makası, tarak) Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş ve diğer protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.

Proje Farkındalık Yaratıyor

Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, projenin önemine değinerek projeyi hayata geçiren proje sorumluları Okul Müdürü İsmail Boğa, Müdür Yardımcısı Kader Yılmaz, Sağlık Alanı Şefi Elif Demir, Meslek Ders Öğretmeni Özlem Buyurman, Meslek Ders Öğretmeni Zerrin Elik Yalçın, Meslek Ders Öğretmeni Serap Soyartik, Meslek Ders Öğretmeni Semanur Kaplan tebrik etti. İsa Taş daha sonra bir konuşma yaparak, projeninokul çağı çocuklarının dengeli ve yeterli beslenme konusunda farkındalık yaratacağını ifade etti. Taş, “Böylesine önemli bir projenin içerisinde yer almak kurumumuz ve bizler açısından mutluluk verici. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı aklıselim ve bilinçli yetiştirmek hepimizin görevi. Bu görevi bu bilinci çocuklarımıza aşılayan siz değerli idarecilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” Şeklinde konuştu.

Gelecek Kuşakları Bilinçlendirmek İstiyoruz

Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Boğa ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Böyle bir projeyi hayata geçirmekteki maksadımız hastanelerde staj yapan öğrencilerimizin,  bölgemizde yaşayan vatandaşlarımıza da eğitim ve hizmet vererek bilgi ve tecrübelerini artırmak ve bunun yanında vizyonumuz gereği sağlığı koruma konusunda gelecek kuşakları bilinçlendirmek gayesiyle çıktığımızın yolun 2. Akışını gerçekleştiriyoruz. Neden projemize “Sağlık Köprüsüne İlk Adım” dedik; çünkü birkaç adım daha atmak amacıyla önümüzdeki 2 yıl içerisinde farklı kurum ve kuruluşlara sağlık taraması adı altında 2. ve 3. adımlarımızı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu projede emeği geçen, canla başla çalışan idareci arkadaşlarıma, meslek öğretmenlerime ve okulum öğrencilerine huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 27.03.2016 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38