banner28
banner23
banner36

Şehidimiz var!!!

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki Çevlik Sahili'nde Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin kontrol ettiği cansalda meydana gelen patlamada İzmitli asker şehit oldu

Şehidimiz var!!!

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki Çevlik Sahili'nde Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin kontrol ettiği cansalda meydana gelen patlamada İzmitli asker şehit oldu

22 Mayıs 2016 Pazar 18:33
Şehidimiz var!!!

 Hatay'ın Samandağ ilçesindeki Çevlik Sahili'ne yakın bir balıkçı teknesinde cesetler bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Ekipler tekneyi incelediği sırada henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. İlçe merkezinden de duyulan şiddetli patlamada bir asker şehit oldu. Olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edilirken, sesi duyan çevredekiler sahile akın etti. Yaralı askerlerin de olduğu belirtilen patlamanın neden kaynaklandığını tespit etmek için olay yerinde detaylı inceleme başlatıldı.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde 1 askerin şehit olduğu, 1 kişinin de yaralandığı patlamanın detayları ortaya çıkmaya başladı. İddiaya göre balıkçı Ali Doğru, Çevlik Limanı'nın 3-4 kilometre açığındaki bir botta cesetler olduğunu görünce güvenlik güçlerini aradı. İhbar üzerine olay yerine gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, filikada yaptıkları incelemede bağlı ve hareketsiz 2 kişiyle karşılaştı. Ekipler detaylı inceleme yapmak üzere halatla salı çekmek isterken patlama meydana geldi. Patlamada Kocaeli nüfusuna kayıtlı asker Alper Al olay yerinde şehit olurken, o sırada salın yakının da bulunan Ali Doğru yaralandı. Doğru, ambulansla Antakya Devlet Hastanesi'ne götürülürken, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Güvenlik güçlerinin patlamanın salın altına tuzaklanmış bir patlayıcının neden olduğu ihtimali üzerinde durduğu belirtildi.

23 YAŞINDAYDI...

Şehit düşen Deniz Er Alper Al'ın İzmit Yuvam Akarca Konutları B1 6 Blok No:44 adresinde ikamet ettiği öğrenildi. 1993 doğumlu Alper Al'ın ev hanımı Kezban Al ile emekli Mehmet Al'ın çocukları olduğu bilgisine ulaşıldı. Acı haberi vermek üzere İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakuş, İzmit İlçe Jandarma Komutanı Volkan Kılıç, İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç ve sağlık ekipleri şehidimizin baba evine geldi.

AĞABEYİ YÜZBAŞI

Acı haberi alan aile yasa boğuldu. 4 çocuklu Al ailesinin en küçüğü olan Alper Al'ın ağabeyi Utku Al'ın da jandarma yüzbaşı olduğu ve Ankara'da görev yaptığı öğrenildi. Yaklaşık 3 ay önce askerlik görevine başlayan Alper Al'ın babaevine Türk Bayrağı asıldı. Öte yandan Alper Al'ın memleketi Trabzon'da toprağa verileceği öğrenildi. Al, yarın Trabzon'un Şalpazarı İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlanacak. Al ailesi akşam saatlerinde cenaze için Trabzon'a gidecek.

BABASI PATLAMAYI DUYUNCA...

Baba Mehmet Al, oğlu Alper Al ile en son dün akşam saat 21:00 sularında görüştüğü öğrenildi. Telefonda babasıyla görüşen Alper Al'ın babasına, "Sabah seyire çıkacağım" dediği ifade edildi. Hatay'daki patlamayı haber alan baba Mehmet Al, patlamayı haber alır almaz ilk olarak yüzbaşı olan oğlu Utku Al'a ulaşmaya çalıştı ancak uzun süre ulaşamadı. Bunun üzerine yakınlarını arayan baba Mehmet Al'a, Alper Al'ın ağır yaralı olduğu yönünde bilgi verildi. Sonrasında baba Mehmet Al eve geçerken, yüzbaşı oğlu Utku Al da bir diğer kardeşini arayarak, eve babasının yanına gitmesini söyledi. Acı haberi eve gelen protokolden alan baba yasa boğuldu. Öte yandan Kezban Al'ın da Trabzon da olduğu öğrenildi.

CAN SALI HALATLA ÇEKİLİRKEN PATLAMA OLUYOR

Hatay Valisi aynı zamanda eski Kocaeli Valisi olan Ercan Topaca, bir askerin şehit olduğu Samandağ İlçesi'ne gitti. İlk olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı Karakolu'na giden Topaca, burada yetkililerden patlamayla ilgili bilgi aldı. Patlama sırasında denizde olan ekiple de görüşen Topaca, daha sonra olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Topaca, şunları söyledi:

"Sabah saat 8 sularında bir balıkçı teknesinden, sahilin 3-4 kilometre açığında bir can salı dediğimiz gemilerde olan ve otomatik açılan küçük bir bot görüldüğüne dair ihbar geliyor Sahil Güvenlik Ekiplerimize. İhbarın ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimiz, konuyu araştırmak üzere olay mahalline intikal ediyorlar. Tabi vardıklarında can salının içerisinde bağlanmış vaziyette bulunan iki kişiyi kontrol ediyorlar, sesleniyorlar ve herhangi bir ses gelmeyince öldüğü, öldürülmüş oldukları kanaatine varıyorlar. Ardından can salını inceleyip araştırmayı daha derinleştirmek üzere Cumhuriyet Savcısına bilgi veriliyor ve onun da talimatıyla can salının etrafı incelendikten sonra bağlı olan halat alınmak suretiyle, can salı çekilmek isterken patlama yaşanıyor. Patlama anında bir askerimiz şehit oldu, Allah rahmet eylesin. Patlama sırasında can salının yakınında bulunan ihbarı yapan balıkçı teknesindeki bir balıkçımız da yaralandı."

Son Güncelleme: 23.05.2016 13:07
Anahtar Kelimeler:
ŞehitKocaeliAskerHatay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38