Sendikaya üye olan 16 işçi, işten çıkarıldı

Köseköy’de bulunan TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nda çalışan 11 işçi, TÜMTİS sendikasına üye olunca işten atıldı.

Sendikaya üye olan 16 işçi, işten çıkarıldı

Köseköy’de bulunan TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nda çalışan 11 işçi, TÜMTİS sendikasına üye olunca işten atıldı.

27 Mart 2015 Cuma 09:48
Sendikaya üye olan 16 işçi, işten çıkarıldı

TÜM TİS’in 1 yıldır örgütlenme çalışmaları yaptığı TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nda Gebze’den 8, Köseköy’den ise 3 işçi işten atıldı. 5 işçi de baskılar sonucu istifa etti. Toplamda 16 işçi işten ayrılmak zorunda kaldı. Bayram Karakuzu, Bülent Korkmaz, Salih Poyraz, Mehmet Tokcam, Evren Camgöz, Hasan Keleş, Halil Işık, Fırat Ünal, Ahmet Emin Uludağ, Özlem Güngör ve Sinan Memiş’in işten çıkartılması üzerine sendika, işyerinin önünde eylem yapmaya başladı. Türk-İş’e bağlı sendikaların yöneticileri ve üyesi işçiler de eyleme destek verdi. 93 işçinin çalıştığı işyerinde örgütlenme çalışmaları yüzde 70 tamamlanmıştı. İşten atılan işçilerden bazılarına “tuş hatası” gibi bahaneler gösterildi.

 

Eylemde konuşan TÜM TİS Şube Başkanı Ali Rıza Etik, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyleyerek; 10 Şubat’tan itibaren 11 işçinin işten çıkarıldığını, 5 işçinin baskılar sonucu istifa ettiğini söyledi. TÜMTİS Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım, “İşveren kamu hizmeti verdiklerini ve işin aksamaması gerektiğini söylüyor. Bizde aynı şeyi söylüyoruz. İşveren eninde sonunda bu masaya gelecek. İşveren sadece işçileri değil, tüm Kocaeli halkına da zarar veriyor.

İşçi ve sendika düşmanlığı yapıyorsunuz. Hiçbir arkadaşımız size boyun eğmeyecek. Tüm arkadaşlarımız burada toplu iş sözleşmesi yapılana kadar mücadele edecek. Çeşitli tutanak ve düzmece bahanelerle işçiler işten atıldı. Yarın mahkeme sonuçlandığında işlerine döndüklerinde işçilerin yüzüne nasıl bakacaksınız. Atılan işçilerin tek suçu anayasal haklarını kullanmak. Sendikaya üye olmak” dedi.

 Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, işvereni ikaz ettiklerini söyleyerek, “İkazlarımız dikkatte alınmazsa kentteki 50 bin üyemizle buraya geliriz.  Buradaki çalışma koşullarını zorlaştırabiliriz. Kamuoyunda sizi daha çok rencide ederiz. Ancak amacımız bu değil. Bu ülkenin başbakanı ve cumhurbaşkanı sendikaların varlığına saygı duyuyor. Bu işçiler bizim kardeşimiz. Onlar için sonuna kadar mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu

 

Son Güncelleme: 30.03.2015 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38